X

Diga Procross KTM forlader Motocross World Championship

Den tyske Diga Procross KTM er steget betydeligt i Motocross World Championship de seneste år. På grund af familieforhold er dannelsen af ​​Amian-familien nu tvunget til at kaste håndklædet i ringen. I år dystede Liam Everts og Thomas-Kjer Olsen for det fabriksstøttede hold. 

Meget få teams er helt uafhængige eller selvforsynende. Sundhedsproblemerne hos Guido Amian, som fik et hjerteanfald i sidste uge, har stor indflydelse på det succesrige hold. Sønnen Justin må ændre sine professionelle prioriteter som følge heraf. Diga Procross KTM-teamlederen vil fra nu af fokusere på Diga Ingenieur GmbH, familiens ingeniørvirksomhed.


Siden grundlæggelsen i 2011 er Köln-teamet vokset år efter år. Efter succeser i sit eget land fulgte stærke præstationer i EMX250, Davy Pootjes red til det første GP-podie i Mantova i 2019. I 2021 vandt Diga fabriksstatus som et officielt GasGas-team med Simon Längenfelder og Isak Gifting. Holdet investerede i en ny racertrailer til 2022.

Tilbagetrækningen af ​​Diga Procross kommer også som et lyn fra en klar himmel for Coenen-brødrene. Lucas og Sacha var i avancerede drøftelser med holdet for næste sæson. Der vil formentlig snart være klarhed over Lucas og Sacha Coenens planer.

Justin Amian (billede nedenfor): "Det er med beklagelse, jeg er nødt til at træffe denne beslutning. Men virkeligheden efterlader mig intet andet valg end at påtage mig mit ansvar i ledelsen af ​​Diga Ingenieur. Denne udfordring kan ikke kombineres med at lede et VM-hold på højt niveau. Min intention er en dag at vende tilbage til verdensmesterskaberne i Motocross, men i øjeblikket er det endnu ikke klart, hvordan og hvornår det bliver.”


Konkret betyder det, at Diga Procross KTM trækker sig fra folden efter MX of Nations i Red Bud. Det er endnu ikke muligt at vurdere, hvor længe Diga forsvinder fra topniveau, men Amian-familien vil fortsat støtte motorsport. Det nyetablerede Diga Academy, som guider dygtige ungdomsryttere, skal videre.

mxmag-redaktionen ønsker Guido Amian en hurtig bedring og ønsker Justin held og lykke med sin nye udfordring. Tabet af Diga Procross KTM er også ubelejligt for Motocross World Championship. Det ser ud til, at 114 Motorsport, JT911 KTM og SDM Corse heller ikke længere vender tilbage til GP-folden før 2023.

Tekst: redaktionen
fotos: Ray Archer, skudt af Bavo