X

KTM udvider E-mini-serien med SX-E 3

KTM SX-E 3 er den ideelle entry-level model til unge håbefulde ryttere. Med afstemt kraft, mindre hjul og en lavere sædehøjde er dette det perfekte valg for ryttere, der stadig finder deres ben – og deres gashåndtag.

Efter succesen med KTM SX-E 5 i EM for junior motocross-kørere, er denne cykel blevet en meget interessant mulighed for unge minicross-kørere. Sønnerne Kruz og Jagger fra Freestyle MX-legenden Robbie Maddison er også entusiastiske. Og så har vi ikke engang nævnt den dagligdags anvendelighed, som Zoe Birch demonstrerede, da hun gik ud med far Chris.

Disse udmærkelser har banet vejen for, at KTM SX-E 3 kan indtage sin plads som en ægte entry-level motorcykel. Ligesom KTM SX-E 5 tilbyder KTM SX-E 3 den samme høje kvalitet og avancerede teknologi som dens mere kraftfulde modstykke. Med samme krom-molybdæn stel, holdbare affjedring og avancerede letvægtskonstruktion bevarer KTM SX-E 3 alle kendetegnene for en 'stor motorcykel', men i en mere brugervenlig pakke.

KTM SX-E 3 drives af den samme permanentmagnet elektriske motor som KTM SX-E 5 og har en effekt på 3,8 kW. De 60 Li-Ion celler har en kapacitet på 648 Wh i en lav 48 V konfiguration. Dette resulterer i en køretid på cirka 2 timer mellem opladninger.

Foran tager 35 mm ikke-justerbare WP XACT USD-gafler sig af ujævnhederne, med en affjedringsvandring på 144 mm. På bagsiden er en WP monoshock monteret direkte på svingarmen, som tilbyder 133 mm vandring og perfekt afstemt til forgaflerne.

For at matche dens mindre dimensioner er KTM SX-E 3 udstyret med 10-tommer sort anodiseret, letvægts aluminiumshjul for og bag, pakket ind i MAXXIS MX-ST dæk. Dette er ud over standardsædehøjden på 600 mm.

KTM SX-E 3 har også en justerbar sædehøjde, som kan reduceres til 555 mm ved at sænke karrosseriet/sædet, montere den bagerste støddæmper i en alternativ position og sænke forgaflen i de tredobbelte klemmer. Sikkerhedsmæssigt er KTM SX-E 3 udstyret med en væltesensor, som afbryder strømmen i tilfælde af styrt eller motorvæltning. Dette er hjulpet af en håndledsbåret nøgle, som også stopper motoren i et ukontrollerbart kørescenarie. Ydermere gør de lave støjemissioner KTM SX-E 3 mere tilgængelig for yngre ryttere, da den er mindre skræmmende og mere accepteret i områder, hvor støjemissionen er begrænset.

KTM SX-E 3 kan nemt oplades takket være en ekstern oplader med en effekt på op til 900 W. Denne kan tilsluttes en hvilken som helst 110 eller 230 volt stikkontakt og kan tilsluttes direkte til batteripakken for nem opladning, med en fuld opladning fra et tomt batteri tager omkring 70 minutter.