X

Jannes Vos afslutter DMofMX godt

I Rhenen scorede Jannes Vos godt under den sidste konkurrence i KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc. Trods særligt varme forhold lykkedes det den 12-årige rytter at krydse målstregen som nummer syvende og ottende. Eleven blev nummer otte på den daglige rangliste, og mesterskabet endte på tiendepladsen.

I træningen følte Jannes sig straks godt på sin MotoXShop-KTM, og han formåede at kvalificere sig godt med en niendehurtigste tid senere på dagen. 'Circuit Kwintelooyen' er i rigtig flot stand, men forholdene er hårde og svære. Starten på første heat er rigtig god, og Jannes går ind i første hjørne på tredjepladsen. Der går han lidt bredt, hvilket får steder til at gå tabt. Sydhollanderen starter stigningen til det højeste punkt på banen på en sjetteplads. Denne position bibeholdes, når man gennemfører første omgang og lidt senere passerer belgieren Ian Ampoorter. Lidt senere går denne også forbi Dex van den Broek og disse tre ryttere adskiller sig ikke meget fra hinanden. Der er ingen kamp, ​​og Jannes krydser målstregen på en syvendeplads.

Starten på andet heat er også god, og rytteren fra Reeuwijk kommer på en syvendeplads fra første runde. En omgang senere passerer Taspinar de Vos Racing Team-rytteren ham, men ottendepladsen er ikke længere i fare. Jannes blev også nummer otte på den daglige rangliste og sluttede på en respektabel tiendeplads i mesterskabet.

Næste weekend rejser Jannes til Tjekkiet for det femte løb i EM 85cc North-West. Under disse konkurrencer kan ryttere kvalificere sig til den store EMX-finale i næste måned under MXGP i Tjekkiet på Loket-banen.

Ved: Steven van Kempen/KEMCO
foto: #NiekFotografie