X

Dette var 2021-sæsonen for Liam Everts!

For et par uger siden gjorde Liam et stort indtryk i de italienske klitter i Riola Sardo, hvor han fik sin debut i MX2 World Championship. Efter det løb vendte fokus tilbage til EMX250-mesterskabet. Dette mesterskab havde stadig seks kampe tilbage.

Spol frem til de sidste to Grand Prix-løb for EMX250-klassen i Mantova. Desværre for Liam gik det allerede galt under den tidsindstillede træning. Et uheldigt styrt fik Liam til at lande lige på sin skulder. Ved første øjekast så det ud til at være bare voldsomme muskelsmerter. Men efter NMRI-billedet på stedet i det professionelle MXGP Medical Center var der ingen anden konklusion, end at skulderbladet var brækket. Det blev besluttet at vende hjem og konsultere den betroede læge Claes. Han undersøgte skulderen og bekræftede det ikke-forskudte brud, hvilket betyder, at ingen operation er påkrævet, bruddet på 6 cm skulle hele naturligt. Dette gøres ved at tage mindst 4 ugers hvile.

At blive skadet er aldrig behageligt, men skaden kommer på det bedst mulige tidspunkt. Efter en meget lang sæson var der allerede planlagt hvile i skemaet, endda mere end blot 4 uger. Opbygningen til den nye sæson starter engang i begyndelsen af ​​december med konditions- og andre fitnessøvelser. At køre på sin splinternye Diga Pro Cross Factory KTM er noget, der er planlagt til begyndelsen af ​​2022. Dette er for at skabe lidt sult efter at køre igen, for at gøre ham meget begejstret for racerløb igen, for at blive spændt på de lange hårde motorcykeltræningssessioner og for at være brænder for testarbejdet.

"Motocross of Nations"
Du ville næsten glemme, at ud over alle disse Grand Prix-konkurrencer, konkurrerede Liam også i Motocross of Nations i Mantova for Team Belgium. På grund af datoen mellem de forskellige Grand Prix-konkurrencer kunne det belgiske forbund ikke sende det stærkeste hold. Et "B-hold" bygget på unge mennesker som Brent Van Doninck, Cyril Genot og Liam klarede sig dog fremragende! Uden de tekniske problemer kunne det belgiske hold have kæmpet om en podieplads. For Liam var det hans første optræden, i den største konkurrence i motocross. Han var ikke særlig tilfreds med resultaterne, syttende og trettende, men i slutningen af ​​arrangementet modtog han "Ricky Carmichael Award", en pris for den bedste unge i MXoN.

Alt i alt var 2021 en mere end anstændig sæson med Liam, der viste stabil progression, og da alt faldt på plads som ved EMX250 i Oss, viste belgieren glimt af glans. Vi har også mange mennesker at takke. Motocross er en individuel sport, men bag hver rytter er der snesevis af mennesker og virksomheder, der gør det mere behageligt og lettere for rytteren. Derfor vil vi gerne takke alle Liamski-fans, der støtter ham i svære tider og i gode tider! Som bestemt fortjener en shout-out er alle sponsorerne; Foodmaker, Red Bull, KTM, TDL-Group, Carmans, VDK Autocars & Reisburo, Gery De Haes Ramen & Deuren, Bouwconcept Freddy Versluys og Yoko men også Bike-Inn, der forsyner os med den uundværlige racercykel og mountainbike til træning, 4Gold som giver os de bedst mulige kosttilskud baseret på Liams DNA. De sammen med alle andre såsom Sport Vlaanderen, Maxxis, M-construct, Motorex, Renthal, Twin-air, Blackbird Racing, Moto-Masters, Sidi, Acerbis, Haanwheels, HGS Udstødninger, Hinson, Regina kæder, Xtrig, Ortema, Oakley , 6D, Dental Sport, Crossbox, Brisk, Craft og USWE er alle nøgleelementer i at skabe et kvalitetsmiljø og en konkurrencedygtig pakke for Liam!

Fotos: Gino Maes