X

Fem minutter med Kay Karssemakers

Da den tidligere 65cc ungdomsverdensmester Karssemakers skiftede til 125cc, var forventningerne høje. Hans første to sæsoner bragte ikke de håbede resultater. I folden af ​​det nye Husqvarna-SKS Racing Team NL-projekt udviklede den 17-årige fra Boxtel sig fuldt ud denne sæson. Han opnåede sit første EMX125-podie og tog bronze i sit sidste ungdoms-VM.

Forholdene var helt specielle i Grækenland, den gamle skoles hårde bane i Megalopolis, den blyglødende varme.
Kay Karssemakers: "Jeg kunne godt håndtere varmen. Faktisk generede det mig ikke så meget. Bare for at vænne mig til det, rejste jeg også til Grækenland tidligere end normalt. Også i 2015 ved junior-VM i Spanien var det over 40°C, og så blev jeg mester. Nu blev jeg nummer tre, så jeg tror ikke, at de omstændigheder afskrækker mig.”


Følte du, at det var nu eller aldrig at afslutte din karriere i FIM Junior World Championship med glans?
Karssemakers: ”Nej, ikke det, det er bare en konkurrence som alle andre. Jeg ville bare se godt ud og gøre mit bedste. Det gjorde jeg også. Uden de to fejl, jeg lavede i første moto og en i anden moto, kunne det være endt endnu bedre, men jeg er tilfreds med den tredjeplads."

Dit EMX125 podium i Maggiora må have været meget sjovt. Det tog lidt tid at få bolden til at rulle på 125cc'eren og nu kører den godt.
Karssemakers: "Sikkert. Alt i Husqvarna-SKS Racing Team NL er velorganiseret. Alt går efter planen, holdånden er fantastisk og materialet er også fantastisk. Jeg er meget tilfreds med holdet, og det afspejles i resultaterne. At skifte til EMX250 var en mulighed, men sammen med holdet besluttede vi at lave EMX125 i endnu et år. Med intentionen om at køre for det bedst mulige resultat. Generelt har vi det godt, jeg er nu nummer tre i EM, lidt efter andenpladsen. Jeg vil blive ved med at kæmpe og træne for at nå det podie eller mere igen.”

 

Se dette indlæg på Instagram

 

Et opslag delt af Kay Karssemakers 🇳🇱 (@kayykars33)

Siden i år har du også opholdt dig fuldtid i Papendals topidrætscenter, hvordan fungerer det?
Karssemakers: "Jeg træner der fem dage om ugen, tre gange om dagen. Alt er også super organiseret der, fysio, sportsmassage. Alt hvad du behøver for at udføre er tilgængeligt. Jeg har før kørt for gode hold, men i denne sæson er hele billedet perfekt. Jeg vidste også, at med SKS Husqvarna ville materialet være fantastisk. Kombinationen af ​​KNMV med holdet går rigtig godt. Jeg synes, det er et rigtig godt projekt. Alle er tilfredse og gør deres bedste for det fælles resultat. Specialiseringen af ​​støtten er bestemt en merværdi. Barry Forschelen er min motorcykeluddannelse, på Papendal arbejder jeg med min fysiske træner Michel.”

I mellemtiden fik du også din debut i EMX250 i Oss. Du opnåede straks et flot resultat. Hvordan ser du tilbage på det?
Karssemakers:
"Jeg tog dertil med ikke store forventninger. Jeg ville bare nyde turen, og sådan blev det. I den tidsindstillede træning blev jeg nummer fem, hvilket var meget godt for min første EMX250. Det gav mig et godt udgangspunkt. I den første moto var jeg omkring 14de Jeg mistede en plads, men efter første runde var jeg allerede nummer 7de  hvilket var fantastisk. Ærgerligt jeg lavede en fejl og faldt. Så er jeg 16de sluttede. Min start i den anden moto var fantastisk. Jeg var tredje i det første hjørne, men fik bokset ind og faldt tilbage til ellevtepladsen. Herefter kom jeg ind i min rytme og red til P7 med gode tider. Så lavede jeg en ret stor fejl og faldt hårdt fra. Heldigvis uden de store problemer. Det ville dog have været rart at have to top 10'ere. Nu var jeg 15de I alt var det ikke dårligt for en første EMX250.”


Vil du fortsætte med samme struktur i EMX250 næste år?
Karssemakers: ”Det er rigtigt, jeg har det godt i SKS. Alt med Papendal og KNMV forbliver det samme, så det er også rart. For mig er der ingen grund til at ændre.”

I 65cc og 85cc viste du meget lovende, og resultaterne kom næsten automatisk, mens de seneste to sæsoner i 125cc, først med Diga Racing KTM og sidste år med MJC Yamaha, var ret svære. Som følge heraf opstod der kritik hist og her.
Karssemakers:
"Jeg er ligeglad med, hvad andre siger. Ind det ene øre, ud af det andet, som jeg siger. Alle har altid noget at sige. Jeg lytter bare til de mennesker, jeg stoler på, og som kender. Hvad bliver der sagt... Nå, jeg ved bedre."


Hvilke områder skal du stadig forbedre for at tage det næste skridt?
Karssemakers: ”På 125cc er der ikke så mange arbejdspunkter længere. Vi vil selvfølgelig fortsætte med at arbejde på at forbedre os og få mest muligt ud af det. Til næste år på 250'eren vil jeg gerne vinde noget mere styrke og også fortsætte med at arbejde på min fysik. Fitness i sig selv er en af ​​mine styrker. Jeg vil gerne være i stand til at starte sæsonen så stærkt som muligt til næste sæson.”

Træner du nu på 250 i mellem eller hvordan fungerer det?
Karssemakers:
”Absolut, jeg trænede også meget på 250’eren sidste vinter i Spanien. Egentlig var hensigten at køre 250 i Dutch Masters. Desværre er de selvfølgelig blevet aflyst. Det er derfor, jeg træner på 250, når der ikke er nogen EMX125-løb på vej.”

Talenter sammenlignes altid med hinanden eller med forgængere. I Holland skiller Kay De Wolf sig ud på grund af det, han allerede har vist i sin første MX2 GP-sæson. I har konkurreret meget mod hinanden, hvordan har du det med det?
Karssemakers: “
Selvfølgelig er det rart at stå, hvor Kay er nu. Hans præstation overrasker mig heller ikke. Han har haft en meget flot rejse, først med Jacky Martens og nu med Kay Hennekens van Negaan. Der er også lidt held involveret, men han får det også til at ske. Han er også i et meget godt team med Husqvarnas fabriksteam. Hvordan det var gået mig – og om det ville være gået lige så godt – hvis jeg havde fulgt samme rute, er et åbent spørgsmål. Så jeg er ikke rigtig bekymret for den slags sammenligninger. Jeg ser på mig selv, på min egen plan, og jeg fuldfører den bare. Det går godt nu, og så må vi se, hvor vi ender.”

Sidste år var du på et fransk hold, MJC-Yamaha, som måske var lidt anderledes end det, du var vant til?
Karssemakers:
"De havde i hvert fald alle gode folk på holdet. Kommunikationen var dog til tider lidt svær. Med hensyn til motorer var det... Ikke som i år, jeg lader det bare ligge. Jeg er meget glad for, at jeg nu er med  Husqvarna-SKS Racing Team NL er der, fordi alt er virkelig fantastisk der. Fra holdet til KNMV, alle sponsorerne også, jeg er bare meget taknemmelig for, hvem jeg kan arbejde sammen med nu. Dette inkluderer bestemt min mekaniker Ronald Van Liere. Han er der altid for mig og arbejder altid hårdt, også i løbet af ugen. Det er dejligt at kunne regne med sådan en. “

Tak for din tid.
Karssemakers: "Nævn det ikke!

Tekst: Tom Jacobs
fotos: CDS, IG Kay Karssemakers, MXGP, Niek Kamper