X

En samtale med Benoît Pauwels

Hvis du frekventerer AMPL-kredsløbene, kan du ikke gå glip af en rytter, der aftvinger respekt fra uerfarne motocross-kørere. Benoît Pauwels kæmper mod sine modstandere med kun én arm. Landmanden brænder for sit arbejde og åbnede for nylig et terrængående motorcykelværksted.

Benoît Pauwels: "Jeg har altid gerne villet have en motorcykel, men mine forældre ville ikke have, at jeg skulle køre," forklarer den 34-årige far. ”Så mistede jeg min venstre arm i en ulykke den 31. december 1999. Mindre end et år efter ulykken købte jeg en motorcykel til min fars fødselsdag. Men jeg må indrømme, at jeg nåede at køre selv dagen efter. Jeg skiftede simpelthen kobling og forbremse... og jeg var væk!”

Så det var med kun én arm, at Benoît opdagede glæderne ved offroad-motorcykler. Indtil han begyndte at ride konkurrencedygtigt. "Mit første løb var ikke let ud fra et licenssynspunkt," forklarer han. "Jeg ringede til alle forbund i Belgien, og den eneste, der accepterede mig, var VLB. Bagefter accepterede de andre forbund mig. Jeg kørte for VCMF i mere end 10 år, da VLB lukkede sine døre."

Fra nu af vil Benoît Pauwels køre for AMPL. ”I nogle år kunne jeg ikke længere lide de baner, jeg kørte på. Jeg havde mulighed for at træne i Saint-Hubert, og så besluttede jeg at få mit kørekort fra AMPL. Jeg kan godt lide det bølgende, naturlige terræn med nogle faciliteter.”

“I 2008 og 2009 blev jeg inviteret til USA for at deltage i Extremity Games, en konkurrence for handicappede. Og i 2009 havde jeg mulighed for at køre et SX-løb ved X-Games, hvor jeg kunne møde de største amerikanske ryttere. Det er et uforglemmeligt minde,” fortsætter han, inden han tænker tilbage på sine to deltagelser i 12 Hours of La Chinelle. "Jeg var i stand til at lave Chinelle i 2008 og i 2018 takket være min ven Bernard Stennier. Disse to var de hårdeste løb i mit liv, især det første, hvor vi kun havde 2 ryttere.”

"Siden 2020 har jeg åbnet mit eget værksted og skabt mit eget hold med 10 ryttere, der kører i BP Racings farver. Disse 10 piloter blev ikke valgt tilfældigt, jeg var offer for et røveri i 2020, og de var venner, der støttede mig. Og derfor besluttede jeg at skabe et hold, for uden deres støtte ville jeg måske ikke være, hvor jeg er i dag. Jeg har været støttet af MX2008 siden 477 og også af JV Suspension i 3 år. Jeg kan ikke takke min kone, min søn og min gudsøn nok, som virkelig følger mig hele tiden under løbene. Og ikke at forglemme mine venner og familie, der støtter mig,” slutter han.