X

Daniele Marchese (SDM Corse-Beta): "Fortjener vores plads i MXGP!"

Den helt nye kombination SDM Corse – Jeremy Van Horebeek beviste, at tvivlerne tog fejl. På mindre end 7 måneder udviklede de en helt ny dirtbike til MXGP World Championship. Jerre'en kørte ikke kun på Beta RX 450 til det tiltænkte mål, top 10, han blev endda nummer syv i Loket.

For teamejer Daniele Marchese var projektet med Beta et skridt ud i limbo. I årevis konkurrerede italienerne med støtte fra Yamaha. Fra 2017 til 2019 drev SDM Racing - i samarbejde med David Philippaerts - det officielle Yamaha EMX250-hold. Sidste år relancerede Ruben Fernandez sin karriere med SDM Corse og sluttede på en 9. pladsde i MX1 World Championship som en af ​​de bedste privatryttere.


Det er umiddelbart bemærkelsesværdigt, at Daniele Marchese, selvom hun er begejstret, også er meget realistisk. En stor kontrast til nogle andre italienske projekter i fortiden. I betragtning af den historisk hårde konkurrence - syv producenter er officielt repræsenteret i MXGP - er der endnu en ting at sige til den velovervejede tilgang fra holdet fra Varese.

Markis: "Vi er meget glade for udviklingen af ​​vores samarbejde med Jeremy (Van Horebeek) og med Beta. Vi vidste allerede, at vi var i den rigtige retning på grund af resultaterne i det italienske mesterskab, men første runde af VM i Rusland gav bekræftelse. 'Jerre' havde på forhånd indikeret, at Orlyonok er et af hans mindst foretrukne job. Som følge heraf var forventningerne lidt dæmpet på forhånd. Når man bagefter bemærker, at Van Horebeek når en delt ottendeplads trods dårligere starter, ved man, hvor højt han sætter sigtet. Det er motiverende for alle, for os som team, for Beta."

I denne sæson blev der truffet et bevidst valg om en leder, der kan konkurrere i top 10 med en yngre rytter ved siden af ​​sig. Det var den 22-årige Jimmy Clochet (billedet ovenfor). Clochet sluttede på femtepladsen i det franske MX1-mesterskab i 2019 og vandt fire af de seks EMX Open-serier, han deltog i sidste år. Indtil videre går det ikke rigtigt for den franske Beta-rytter. Clochet missede åbningskampen i Rusland efter at have fået en hjernerystelse og skadet højre skulder tidligere på sæsonen. Efter 7 praktiserende læger er han kun nummer 32 med 4 point til sit navn.

Daniele Marchese: ”Vi havde håbet, at Jimmy ville udvikle sig lidt hurtigere, men niveauet i MXGP er simpelthen sindssygt højt. Selvfølgelig har han mindre erfaring end Van Horebeek, og alt var også nyt for ham. Takket være Jimmy modtager vi en anden type feedback, der er tættere på slutkundens, som Beta har i tankerne. Van Horebeek har visionen om en toprytter, der kørte med fabriksudstyr i lang tid, det er godt at få input fra to forskellige rytterprofiler.”

Beta har været toneangivende i EnduroGP i flere år med verdensmestrene Steve Holcombe og Brad Freeman. Det faktum, at producenten fra Firenze var i stand til at etablere en base i MXGP så hurtigt, er også fortjenesten af ​​sportschef Fabrizio Dini (billede nedenfor). Den høje italiener var en fast bestanddel i 500cc verdensmesterskabet, han sluttede på en 7. pladsde i 200”, har været test- og udviklingsdriver for Beta i mange år. "Vi modtager positive kommentarer fra hver rytter om, hvor let cyklen er at styre. Det var også, hvad Van Horebeek umiddelbart kunne lide ved Beta RX 450, da han kørte den for første gang. Han kendte slet ikke Beta som motorproducent!” griner Dini.

Selvom Beta allerede scorer højt med hensyn til stabilitet med det smukt afbalancerede stel i kombination med Kayaba affjedringen, er der stadig arbejde at gøre for at tage det næste skridt med motorens ydeevne.

Daniele Marchese: ”Vi ved godt, hvad vi skal arbejde på for at komme tættere på den absolutte top i MXGP. Vi modtager jævnligt opdateringer om blokken fra fabrikken. Test er dog et stort problem lige nu. Der er meget kort tid mellem GP'erne, og rytterne foretrækker at træne som forberedelse til de næste løb. Det er forståeligt, men på grund af mangel på tid er vi nogle gange nødt til at prøve ting under en praktiserende læge. Desuden er der også mindre tid der, fordi vi kun kører på én dag.”

Selvom de svenske og finske praktiserende lægers forsvinden nu giver et pusterum, er det ikke oplagt i øjeblikket at integrere nogle dele hurtigt. Når alt kommer til alt, mærkes virkningen af ​​coronakrisen stadig af mange tekniske leverandører.

"Vi forventer faktisk den største udvikling næste vinter, når fabrikken kan give os en vigtig pakke af nyheder. Vi er realistiske nok til at indse, at vi ikke umiddelbart vil begynde at konkurrere om GP-sejre. Det skal du trods alt også have exceptionelle ryttere til, men vi har allerede vist, at vi bestemt fortjener vores plads i MXGP-folden!”

Tekst: Tom Jacobs
fotos: Beta / Davide Messora