X

Hvad laver du? Alwin van Asten

I #Watdoejijnou-sektionen ser MXMag.nl på, hvad tidligere motocross-kørere laver i dag. Deres familieliv og deres nuværende arbejde. Hvordan ser de tilbage på deres karriere, op- og nedture. I denne måned har vi en samtale med Alwin van Asten. Han skulle dyste mod store navne som John van den Berk, Gert Jan van Doorn, Dave Strijbos og Henk van Mierlo.

MXMag: Præsenter dig selv kort:
Generalforsamling: Mit navn er Alwin van Asten, jeg blev født for mere end 54 år siden i Valkenswaard, Brabant. Det ved vi selvfølgelig alle sammen takket være Eurocircuit, men kun tiden vil vise, hvor længe det vil være tilfældet. Jeg bor dog på Fuerteventura, en af ​​øerne på De Kanariske Øer. Jeg har to børn, den nu 22-årige Alessio Giorgio og den 9-årige Liberty.

MXMag: Hvad laver du til daglig i disse dage?
AvA: Som nævnt bor jeg på Fuerteventura, og jeg lejer elektriske mountainbikes der. Med os www.ebikeventura.com alle kan tage dertil for at lære øen at kende på en anden måde. Om kort tid åbner et feriekompleks, hvor vi lejer fire (4) luksuslejligheder. Derudover har jeg sammen med en partner stadig cateringejendomme til leje.

MXMag: Hvordan ser du tilbage på din motocross-karriere?
AvA: “Det var en meget vidunderlig tid, vi oplevede nogle virkelig vidunderlige ting med min familie, sponsorerne og supporterne. Jeg kan sige, at jeg altid har haft en tæt gruppe tilhængere bag mig, som fulgte os overalt. Min far, der er mekaniker, rejste sammen med barndomsvennen Cor Zeer gennem Europa. Jeg havde en dejlig, sporty barndom.”

MXMag: Højdepunktet i din karriere?
AvA: Så skal jeg vælge mellem tredjepladsen under Belgiens Grand Prix i 1990. På den hårde sandbane i Lommel blev jeg nummer tre bag Pekka Vehkonen og Peter Dirkx. Det var fantastisk, men det samme gælder for at vinde julekorset i 1992 på Eurocircuit!”

MXMag: Lavpunktet i din karriere?
AvA: Så vil jeg være ny på 'Circuit De Herikerberg', hvor jeg havde et alvorligt styrt et år efter min Grand Prix-succes under Holland-Belgien-løbet. Jeg brækkede min hofte i det styrt, og alt i alt tog det et års genoptræning.”

MXMag: Bedste cykel nogensinde kørt?
AvA: “Jeg red Kawasaki i mange år. KX250 fra 1990 var en fantastisk motorcykel og det gælder også KX250 fra 1993. Det var dengang i farverne SATCOM-De Molen Banden-Kawasaki sammen med Remy van Rees.”

MXMag: Hvad er dit syn på den nuværende motocrossverden?
AvA: ”Selvfølgelig har meget ændret sig, men sådan er det alle vegne. Dette er ikke kun i motocross, men også i fodbold, billøb og skating. I dag stiller sponsorer flere krav, men der er også flere penge involveret. Motorerne er meget bedre, affjedringen og styringen er væsentligt forbedret. Hastigheden er så frygtelig høj i disse dage. Presset på chaufførerne er også meget højere, dels på grund af omkostningerne, men også internettet, hvor alt kan følges. Jeg synes stadig, sporten er smuk, og jeg må sige, at jeg stadig følger den. At besøge konkurrencer er ikke en mulighed, men jeg ser resultaterne og billederne på tv hver uge.”

MXMag: Mange tak for dit samarbejde!
Generalforsamling: ”Du er meget velkommen, dejligt at du tænkte på mig. Held og lykke med hjemmesiden og hilsner fra solrige Fuerteventura.¨

af: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Selv foto