X

Tag 5: TBS Conversions-KTM-teamchef Tom Steensels

På kun to sæsoner er TBS Conversions Racing Team dukket op som et stærkt hold på folden. Den tidligere rytter Tom Steensels står i spidsen for holdet. Vi besøgte teamchefen, som kommer fra Pelt, til en kort samtale om 2020 og den kommende sæson, hvor holdet vil fokusere på EMX250.

MXMag: Vi kender dit navn som motocross-kører, men du har lukket det kapitel. Du har bygget en vidunderlig virksomhed (TBS Conversions), og du har også startet et team, som ikke kan kombineres, ikke?
TS: "Ja, bestemt. Det kan godt kombineres. Virksomhedens arbejde er ofte motocrossrelateret, hvilket gør det nemt at kombinere. Jeg tør godt sige, at vi også samler arbejde gennem holdet. Mange hold vælger vores mand, fordi de ved, at vi er til stede ved næsten alle Grand Prix, når der er problemer. Vi kan yde optimal rådgivning til teamene, fordi vi af egen erfaring ved, hvordan de arbejder, og hvad deres ønsker er.”

MXMag: Det første år (2019) havde du fem ryttere, sidste år ikke mindre end otte ryttere. Nu skal du tilbage til tre, hvad var for meget sidste år?
TS: ”Hvis man udelukkende var baseret på antallet af chauffører, ville man faktisk tro det. I 2019 havde vi kun én EMX-rytter med Wannes van de Voorde. Du hjælper de andre ryttere med tøj, klistermærker og andet. Det er ren høflighed. I 2020 ville vi være aktive med seks ryttere i EMX og WMX. Det blev så noget mere, fordi venner eller børn af sponsorer kom med. I den kommende sæson vil vi fokusere på tre kørere, så vi kan vejlede og støtte dem endnu bedre. Vi har tilføjet en chefmekaniker, og støtten fra KTM Austria er steget markant.”

MXMag: Sidste år havde du forskellige nationaliteter, inklusive mange hollændere. Vi ser også to hollændere (Elzinga og Van Essen) til den kommende sæson. Er der en særlig grund til det?
TS: ”Samarbejdet med Rick gik rigtig godt det seneste år. Han er en meget god rytter og en dejlig fyr at arbejde med. Derfor er vi meget glade for, at han bliver hos os i den nye sæson. På Twans opfordring satte vi os til bords og følelsen var straks god. Twan er en meget behagelig rytter og lige så vigtigt behagelig af cyklen. Jeg tror ikke, at nationalitet har så meget med det at gøre.”

MXMag: Rick Elzingas virkelige gennembrud er endnu ikke kommet, bliver dette et vigtigt år for motocross-køreren fra Zenderen?
TS: ”Vi håber selvfølgelig, at det sker i år, det kan jeg være ærlig om. Vi tror på ham og med den rette støtte og vejledning er chancerne meget gode. Kvaliteterne er der givet hans tidligere resultater. Nu er det op til os at lægge de rigtige brikker på det rigtige sted.”

MXMag: I år imponerede Meico Vettik mig flere gange, men det var først i Lommel, at han blev hentet af et hold. Hvad var din grund til at ansætte ham?
TS: “Vi havde kendt Meico i en årrække. Tidligere samarbejde var på grund af omstændigheder ikke muligt, men på grund af fravær af en rytter under EMX125 stævnerne i Lommel var der muligheder. Jeg lavede straks et forslag til ham for resten af ​​2020. Dette samarbejde har været så godt for begge parter, at vi sammen har besluttet at fortsætte dette i 2021. Vi vil gerne konkurrere om EMX250-titlen.”

MXMag: Ligesom Elzinga har Van Essen haft nogle skader i sin karriere. Han er tydeligvis på vej tilbage, kan han krydse til toppen af ​​EMX250 med dig?
TS: "Jeg er sikker på, at Twan har meget mere at tilbyde, end han har vist. Det seneste år var godt, men der er bestemt mere i det for ham. Han har en smuk og ren kørestil, og det er tydeligt for os, at han kan vise store ting sammen med os i den kommende sæson.”

MXMag: I de seneste måneder har verden været fortryllet af corona-virussen, har det givet jer problemer som hold?
TS: “Vi som et team har faktisk haft lidt eller ingen problemer med det her. Kampene blev aflyst eller udskudt, men vi kunne fortsætte med at arbejde og træne så meget som muligt. Derfor har vi ikke haft nogen klager!”

MXMag: I det nye år vil alle pile være fokuseret på EMX250. Hvorfor kun denne klasse?
TS: ”Vi opdagede i løbet af sæsonen, at det som hold er bedre at fokusere helt på et mesterskab. Det er selvfølgelig tilfældet for turene til konkurrencerne, men også for komponenterne. Det fungerer meget bedre at have alt fra én type motor.”

MXMag: Har du stadig ambitioner om at vokse frem mod VM?
TS: ”Hvem ved, hvad fremtiden bringer. Hvis du spørger, er det målet, så siger jeg JA nu, men det er simpelthen for tidligt til det!”

MXMag: Vil du endelig vende tilbage til noget?
TS: “Jeg vil bestemt gerne benytte lejligheden til at udtrykke min taknemmelighed til alle involverede, som altid har været der for TBS Conversions Racing Team. Den første er min kone, men også mekanikerne, chaufføren og kokken og selvfølgelig sponsorerne. Så taler jeg om at sponsorere dele. Vi har en skøn gruppe mennesker, som giver os det bedste udstyr. En ekstra tak til hovedsponsoren for det hele. Firmaet Junior Construct, det er Christophe og Jess Albrecht, som har støttet os for tredje år i træk og fortsat tror på holdet!”

af: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: TBS-KTM