X

Første GP-sejr til Ben Watson!

Efter en tredje- og andenplads tidligere på ugen tog Ben Watson sin allerførste GP-sejr i det sidste løb i Lommel triple-GP. Jago Geerts havde en skuffende dag og blev kun nummer niende! På trods af regnen var banen – som havde gennemgået et par ændringer i sektor 3 og 4 – i perfekt stand på den sidste konkurrencedag. Monster Energy Yamaha Factory MX2-rytterne havde det godt på den våde bane og fik den anden (Geerts) og sjettehurtigste tid (Watson) i kvalifikationen, hvilket gav dem en god startposition.

Smart kørsel
Både Geerts (31.) og Watson (femte) kom godt fra start i den første serie og lagde sig straks efter VM-lederen Vialle, der havde taget holeshot. Belgieren smed dog straks eventuelle potentielle vindermuligheder, da han endte ved siden af ​​banen og gik på hovedet lige før bølgerne. Jago måtte genstarte som 20. og allersidste. Den 13-årige Balenaar - der styrtede igen i tredje runde - endte på en skuffende XNUMX. plads.
Watson kørte i mellemtiden et meget intelligent løb. Briten tog sig tid i den indledende fase til at finde den rigtige rytme. Da han blev fundet, gik han til angreb. For eksempel gik han godt rundt om Benistant og var utrolig hurtig på bølgerne for at fange Renaux. Watson, der tog karrierens første seriesejr i onsdags, scorede igen 25 point og jagtede nu Vialle, som var omkring seks sekunder foran ham. Ben var kortvarigt to sekunder per omgang hurtigere end franskmanden, lukkede hullet på et øjeblik og kørte forbi Vialle som et eksprestog. Han forsøgte at tilslutte sin vogn, men Watson gav ham ikke chancen for at vende tilbage til sit hjul. Ben forblev pletfri indtil mål og tog sin anden seriesejr på fem dage.

Velfortjent
Geerts styrede sin YZ250FM til et sjette holeshot i denne sæson i den anden serie, mens Watson – der var fuldstændig bokset ind – først kom ind i det første hjørne i ellevte og skulle starte et indhentningsløb. Geerts var ivrig efter at rette noget op efter den skuffende første serie og lavede straks et hul. Desværre gik det galt igen i tredje runde. Belgieren styrtede og faldt tilbage til femtepladsen. Watson kom i mellemtiden til fronten. Alene på første omgang rykkede han fem positioner op, fra ellevte til sjette. Ben fik en anden plads, da hans holdkammerat styrtede igen (Geerts faldt tilbage til tiendepladsen) og gik nu efter Vialle. Succesfuldt. Den 23-årige Watson blev nummer fire, mere end nok til at fejre sin første og velfortjente GP-sejr. Geerts krydsede stregen på en syvendeplads, god for niendepladsen i slutstillingen.

#193 Jago Geerts
"Niende. En stor skuffelse. Jeg ved, jeg kan vinde her i Lommel, men i dag styrtede jeg fire gange. Fire gange på samme måde, ved at glide væk fra fronten. Jeg kan bare ikke holde min cykel. Vi leder stadig efter den rigtige indstilling, især når det kommer til affjedringen. Vi er nødt til at løse dette så hurtigt som muligt. Den tredobbelte GP i Pietramurata er især vigtig for at lære cyklen bedre at kende med henblik på 2021. Jeg er sikker på, at det ikke er et psykisk problem. Jeg var allerede langt bagud i VM. Hvorfor skulle jeg så være stresset?”

#919 Ben Watson
"Jeg vil aldrig glemme denne uge. Tredje, anden og nu førsteplads. Utrolig. Min første serie var fantastisk. Jeg startede stille og roligt, jeg ville bestemt blive på to hjul i den indledende fase. Da jeg kom ind i den rigtige rytme, begyndte jeg at angribe og vandt. Efter den serie havde jeg kun én ting i tankerne, det eneste jeg endnu ikke var lykkedes med i min karriere: at vinde en GP. Derfor følte jeg mig lidt anspændt i den anden serie. Alle mulige ting gik gennem mit hoved, men det lykkedes mig alligevel at vinde GP. En vidunderlig følelse. Jeg er også glad for, at jeg kan give noget tilbage til holdet for alt det hårde arbejde, de gør for mig.”

Marnicq Bervoets
"Sikke en fantastisk præstation fra Watson. Rigtig straf. Jeg er ekstremt stolt og glad på vegne af Ben. Han er en ekstrem hårdtarbejdende og en meget taknemmelig person. Han fortjener virkelig denne sejr. Hvilken uge: tredje, anden og første. Det er en skam, at Ben skal forlade vores hold efter denne sæson på grund af aldersreglen. Hvad angår Geerts: han hænger lige nu i tovene. Han falder for meget ned. Jeg tror ikke, det er et mentalt eller konditionsproblem. Uanset hvad, så er vi nødt til at løse dette så hurtigt som muligt."

Sendt: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: CDS