X

Liam Everts vinder KNMV ONK 125cc i Boekel

Som leder i det europæiske 125cc mesterskab var Liam Everts favorit til sejren. Sejren kom ikke med en double! Everts kom på første og andenpladsen på Boekel-kredsløbet, hvilket gjorde ham til vinderen. Ivano van Erp imponerede, han formåede at slå Everts i andet heat. Yamaha-rytteren blev nummer to på den daglige rangliste foran en anden debutant Cas Valk! Han red meget stærkt i anden runde og så sin indsats belønnet med en podieplads. I næste uge er den anden ONK-konkurrence i Veendam, men fordi EMX125 fortsætter i Italien, vil dagens førende spillere ikke være til stede.

I første heat tager Smulders den bedste start foran Van Erp. Det går galt for en række bilister i det første hjørne! Yourick den Hollander, Senna van Voorst, Frankie Melissant og Kyro Gispen styrtede hårdt. Den sidste blev behandlet af førstehjælpen, forhåbentlig er skaden ikke så slem! Van Erp har føringen i de første femten minutter, men på grund af en fejl tager Everts over. Den Yoko-klædte rytter startede løbet på en femteplads og arbejder sig kontrolleret fremad. Han vinder foran TBS-KTM-rytteren Valk, der formår at være foran Nikita Kucherov. Van Erp sluttede på fjerdepladsen efter at være faldet til hurtigstarter Smulders.

I anden runde er det igen Smulders med den bedste start, BT Racing Team-rytteren følges af Sem de Lange og Jarno Bos. Van Erp og Everts starter løbet uden for top fem, men kommer henholdsvis første og anden i første runde. Kucherov fortrængte Smulders fra tredjepladsen i første runde, men den tidligere EMX65-mester kommer tilbage! Han slutter på tredjepladsen, et godt stykke efter føreren, foran Kucherov og De Lange. På den første hele omgang overtog Everts føringen fra Van Erp, men Yamaha-rytteren gav ikke op. Faktisk fortsætter Ossenaren med at lægge pres på lederen, og efter næsten 20 minutter begår Everts en fejl! Van Erp nyder godt af og vinder foran Everts, som bliver dagens vinder på 'Circuit Bezuidenhout'.

Resultater KNMV ONK #1; Boekel, NL:
1e nogle
1. Liam Everts B KTM
2. Cas Valk NL KTM
3. Nikita Kucherov Rus KTM
4. Ivano van Erp NL Yamaha
5. Scott Smulders NL Husqvarna

2e nogle
1. Ivano van Erp NL Yamaha
2. Liam Everts B KTM
3. Scott Smulders NL Husqvarna
4. Nikita Kucherov Rus KTM
5. Sem de Lange NL KTM

Daglig rangering:
1. Liam Everts B KTM 1-2
2. Ivano van Erp NL Honda 4-1
3. Cas Valk NL KTM 2-6
4. Nikita Kucherov Rus KTM 3-4
5. Scott Smulders NL Husqvarna 5-3

Mellemscore:
1. Liam Everts B KTM 1-2
2. Ivano van Erp NL Honda 4-1
3. Cas Valk NL KTM 2-6
4. Nikita Kucherov Rus KTM 3-4
5. Scott Smulders NL Husqvarna 5-3

Af: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NielsOomsMXPhoto