X

VIDEO: Besøger Alpinestars i Italien

I 1963 producerede en læderhåndværker ved navn Sante Mazzarolo et fremtidigt ikon. Baseret i den lille norditalienske by Asolo og med den flerårige alpine stjerneblomst som navnebror, begyndte Mr. Mazzarolo at producere de første produkter kaldet Alpinestars. På det tidspunkt var der en ny sport kaldet motocross, der var ved at blive populær i hele Europa.

Sante var meget opmærksom på sporten og indså en mulighed for at anvende sine talenter og tekniske dygtighed til at designe en ny type fodtøj, der ville opfylde de beskyttende behov og krav fra denne smukke, men brutale form for atletik. Den revolutionerende støvle, som Mr. Mazzarolo producerede, ville blive referencen til motocrossbeskyttelse.

Kort efter grundlæggelsen af ​​virksomheden i dets avancerede hovedkvarter i Maser, Norditalien, begyndte Sante arbejdet på en ny, revolutionerende støvle til lokale enduro- og motocross-kørere, der var begyndt at importere cykler fra udlandet og etablere off-sporten. -vej motorcykel racing. Santes støvle blev straks branchens førende og et benchmark for racerpræstationer.

Udviklingen startede fra det øjeblik, den første støvle blev produceret, ved hjælp af rytterfeedback, og i begyndelsen af ​​500'erne havde Roger de Coster givet Alpinestars sin første verdenstitel i motocross. De Coster vandt fem motocross-titler i XNUMXcc-klassen og var grundlaget for en uafbrudt række af succeser for Alpinestars, der fortsætter den dag i dag. I videoen ser du driften af ​​fabrikken og hvordan kvaliteten af ​​deres produkter forbliver på et højt niveau.

Tekst og billeder: Alpinestars og Vurbmoto