X

Ny 2021 YZ250F sigter mod podiet!

For 2021 er Yamahas motocross-fokus på YZ250F. Efter den store innovation til YZ450F, tager den blå MX2-maskine adskillige forbedringer fra sin storebror. Hvor konkurrencedygtig Yamaha er i denne klasse, fremgår af resultaterne verden over. Dylan Ferrandis tog sin anden West Coast SX-titel, og Jago Geerts vandt sæsonens første MX2 GP.


Den nye YZ250F: Tuning. At race. At vinde.

YZ250F har allerede skabt sig et stort navn som en af ​​de mest konkurrencedygtige 250cc firetaktere, der findes. På alle niveauer har denne fremragende motocrosscykel bevist, at den har det, der skal til for at vinde under alle forhold, både i MX og SX. For modelåret 2021 sigter Yamaha endnu højere med introduktionen af ​​den nye YZ250F i denne ultra-konkurrencedygtige klasse, udstyret med en gennemraffineret motor, revideret ramme, nye affjedringsindstillinger, nye bremser og avancerede digitale teknologier.

Fuldstændig nydesignet motor

Alle større komponenter er blevet redesignet og forbedret for at give Yamaha-ryttere en reel fordel på banen. Med sit klasseledende omvendte topstykke, som forbedrer indsugningseffektiviteten og optimerer tyngdepunktet, er den 250 cc fireventilsmotor allerede i en klasse for sig.

For modelåret 2021 har Yamahas ingeniører analyseret alle større komponenter og foretaget en række væsentlige ændringer designet til at give et bredere udvalg af mere kraftfuld og jævn ydeevne for at hjælpe dig med at vinde løb. Gearkassen er også blevet forbedret for mere jævne skift.

Ny udstødningsknastaksel profil

2021-motorens kraftfølelse er blevet raffineret og forbedret fra mellemtone til overhastighed gennem brugen af ​​en ny udstødningsknastaksel med en revideret profil, der reducerer ventiloverlapning. Sammen med optimerede brændstofindsprøjtningsindstillinger forbedrer denne nye knastaksel YZ250F's motorkarakter over mellemklassen, hvilket giver højere ydeevne og bedre håndtering.

Helt nyt, højeffektivt indtagssystem

YZ250F's frontindtag er en nøglefunktion, der giver denne lette firetakter en meget reel fordel. Indsugningen giver ikke kun kølig, frisk luft, der strømmer direkte ind i motoren for bedre forbrændingseffektivitet og øjeblikkelig gasrespons, men tillader også brugen af ​​en unik bagudskrånende cylinder. Dette forbedrer tyngdepunktet, hvilket forbedrer motorcyklens smidige manøvredygtighed og fremragende køreegenskaber.

Indsugningssystemet på 2021-modellen er helt nyt. Den nydesignede luftkasse eliminerer behovet for indsugningstragten. Airboxen er også blevet forkortet med 20 mm for at give en jævnere og mere direkte rute for den indkommende luft. En anden vigtig ændring er det nye luftfilterhusdæksel foran på sædet. 2021-dækslet har ny kanalføring og øger indsugningsluftvolumen for endnu bedre ydeevne ved høje omdrejninger.

Ny kraftig udstødningslydpotte

For at komplementere den øgede højhastighedsydelse af 2021-motoren er der monteret en ny lyddæmper med større kapacitet. Blot 70 mm længere end det tidligere design, er det nye system designet til at give mere jævn acceleration, især ved høje omdrejninger, og leverer en dyb og afdæmpet udstødningsnote, der understreger drejningsmomentkarakteren af ​​denne 250cc firetaktsmotor.

Stærkere koblingshus og glidende transmission

For at komplementere den nye motors forbedrede ydeevne er koblingshuset blevet redesignet. Clutchholderen har tykkere vægge, der er væsentligt stærkere, hvilket øger holdbarheden og sikrer en konsekvent stærk præstation gennem hele løbet. Den 33de, 44de da 5de gear på både indgangs- og udgangsaksler er blevet redesignet for at forbedre transmissionsydelsen. Udvalgte gear er perleblæst for mere kraft for at matche den forbedrede motorydelse.

Raffineret dobbelt vuggestel tager håndteringen til nye højder

YZ250F er allerede kendt for sin super smidige og smidige kørsel, og gennem konstant evaluering og test har Yamahas designere været i stand til at forfine rammekonstruktionen og tage chassisets ydeevne til næste niveau.

2021 YZ250F har en ny dobbelt aluminiumsholderramme, som, selvom den udvendigt ligner det tidligere design, har en række væsentlige ændringer, der komplementerer den forbedrede ydeevne af 2021-motoren. De giver en mærkbar forbedring i både kørefølelse og præstation. Ved at finjustere stellets stivhedsniveauer på nøgleområder har Yamahas designere skabt et chassis, der kombinerer letvægtshåndtering med en præcis og selvsikker følelse. Andre chassiskomponenter, såsom den tredobbelte klemme, styrmontering og foraksel, er også blevet redesignet, så de matcher den nye ramme, hvilket alt sammen bidrager til 2021-modellens øgede konkurrenceevne.

Redesignede for- og baghjulsophængsindstillinger giver større kontrol

Yamahas motocross-modeller er kendt for at have de bedste affjedringspakker i branchen. Foran giver KYB®-gaflen på hovedet med hastighedsfølsom dæmpning fremragende køreegenskaber, mens KYB®-støddæmperen og Monocross-affjedringen arbejder sammen for at give optimal kontrol med masser af greb til baghjulet.

For at sikre, at den bevarer sit navn som et af de allerbedste motocross-affjedringssystemer "lige fra fabrikken", er pakken blevet yderligere forfinet til 2021. Indstillingerne på KYB® forgaflen er blevet revideret for at give mere progressiv dæmpning gennem hele slaget. Dette giver rytteren en stærkere følelse af kontakt med baneoverfladen og giver samtidig en bedre stødabsorbering, der hjælper rytteren med at spare energi. Bagtil har KYB® støddæmperen reviderede indstillinger, der giver en mere stabil kørsel med en reduceret tendens til at rulle.

Disse betydelige affjedringsforbedringer, kombineret med den raffinerede stivhedsbalance i den dobbelte vuggeramme, tager håndteringsegenskaberne for 2021 YZ250F til et endnu højere niveau. Den nye model er ikke kun nemmere at håndtere, men giver også en mere præcis fornemmelse. Dette gør det lettere for rytteren at holde den valgte linje for at tage sving hurtigere. For- og baghjulstrækkraft er også forbedret af disse chassisændringer, hvilket forbedrer maskinkontrollen. Dette giver en betydelig fordel i forhold til konkurrenterne.

Lettere og mere kraftfuldt bremsesystem

For 2021 er bremseevnen blevet forbedret, og vægten af ​​bremsesystemet er blevet reduceret. Den nydesignede forbremsekaliber er 30 % stivere end før og bruger stempler med større diameter og nydesignede bremseklodser. En ny 270 mm forbremseskive øger også kontaktfladen med 16 % uden at øge vægten. Det bagerste bremsekaliperdesign er også nyt. Sammen med en ny 240 mm bagbremseskive giver dette system samme bremsekraft, mens det vejer 120 gram mindre.

Det nye bremsesystem giver forbedret bremseevne og mere følelse. Det er en væsentlig bidragyder til den øgede konkurrenceevne og forbedrede køreoplevelse af 2021 YZ250F.

Revideret styreposition

For at opnå den optimale køreposition for forbedret håndtering er 2021 YZ250F's styr monteret længere fremme, så rytteren kan belaste forenden og flytte sin kropsvægt over forhjulet, når og når det er nødvendigt.

Styret har en ny lettere tredobbelt klemme med nye styrklemmer, begge med en revideret stivhedsbalance for at reducere belastningen på rytterens arme. De nye fodpinde i krom-molybdænstål er også lettere, ligesom den nye foraksel, hvilket betyder, at Yamaha YZ250F kun vejer 106 kg med en fuld 6,2 liters brændstoftank og 0,95 liter motorolie – kun 3 kg mere end YZ250 totaktsmotoren.

Dynamisk nyt Icon Blue karrosseri med matchende nummerplader

Yamaha Racing har gjort blå til sin egen stil, og for et endnu mere raffineret og dynamisk look har 2021 YZ250F nyt Icon Blue karrosseri med matchende front- og sidenummerplader. Ydermere er fælge, topstykke og andre motordetaljer også i blåt. Dette giver 2021-modellen et mere kraftfuldt og stilfuldt udseende, hvor Yamahas DNA tydeligt afspejles.

Yamaha Power Tuner

Den brancheførende Power Tuner er en brugervenlig digital teknologi, der gør det muligt for YZ250F- og YZ450F-ryttere at finjustere deres motorcykels motorkraft på banen ved hjælp af deres smartphone. Ryttere og mekanikere kan nemt downloade den gratis Power Tuner-app til IOS- eller Android-enheder. De kan derefter tilsluttes direkte til YZ250F for at ændre brændstofindsprøjtning og tændingstidspunkt via motorens CCU. I Power Tuner-appen kan ryttere foretage deres egne indstillinger og bruge den styrmonterede knap til at skifte mellem to af kortene.

Ud over at foretage ændringer i motorens ydeevne, kan Power Tuner også bruges til at registrere racelogdata og overvåge en række data, herunder systemdiagnostik, køretid og vedligeholdelse. Desuden er det muligt at sammenligne race logs og indstillinger og dele dem med andre kørere.

Nye funktioner i YZ250F for 2021

· Redesignet højtydende motor med stærkere kraft ved høje hastigheder
· Blødere gasrespons med en længere følelse af overhastighed
· Optimeret udstødningsknastakseldesign med ny profil og mindre overlap
· Ideelle brændstofindsprøjtningsindstillinger giver forbedret kraftkarakter
Fuldstændig nydesignet indsugningssystem øger ydeevnen ved høje omdrejninger
· Lyddæmper med større kapacitet til problemfri acceleration ved høje omdrejninger
· Stærkere koblingshus for bedre motorydelse
· Nydesignede gear med optimeret ydeevne og kraft
· Dobbelt vuggestel med nye specifikationer og en ideel balance mellem styrke og stivhed
· Reviderede affjedringsindstillinger for og bag giver forbedret håndtering
· Lettere og kraftigere for- (Ø 270 mm) og bagbremser (Ø 240 mm)
· Lettere tredobbelt klemme og revideret styrposition
· Lettere fodstøtter af krom-molybdænstål
· Lettere foraksel
· Ikon Blå karrosseri og matchende blå front- og sidepaneler
· Væskekølet DOHC 4-ventils motor med omvendt topstykke
· Motorkonfiguration med centralt lavt tyngdepunkt og bagudskrånende cylinder
· Højeffektiv fremadvendt indsugnings- og bagudstødning
· Letvægts titanium ventiler for ultra-responsiv ydeevne
· Letvægtsudstødning giver en stærk pulseffekt
· Robust clutch med fremragende følelse
· Skiftknastakslens specielle form muliggør jævnt og præcist skift
· Power Tuner-appen til smartphones muliggør præcis, hurtig og nem tuning på sporet
· Omskifter til 2 ECU-kort til justering af motorkarakteren under kørsel
– Elektrisk starter med letvægts lithium-ion batteri
· Brancheførende KYB® gaffel på hovedet med hastighedsfølsom dæmpning
· KYB® bagdæmper og Monocross baghjulsophæng