X

Roger De Coster forlænger kontrakten med KTM North America

Roger De Coster vil forblive tilknyttet KTM i yderligere to år! Belgieren har forlænget sin kontrakt som direktør for KTM North America i to år. De Coster vandt FIM Motocross World Championship fem gange og vandt 36 Grand Prix. Han har arbejdet hos KTM siden 2011.

Pressemeddelelsen udsendt på vegne af KTM:
KTM er glad for at kunne meddele, at det legendariske motocross-ikon Roger De Coster har underskrevet en toårig kontraktforlængelse for at fortsætte sin strategiske rolle som direktør for motorsport i Nordamerika. I øjeblikket på sit 10. år med KTM-familien, vil De Costers nye aftale strække sig gennem løbssæsonen 2022.

Som femdobbelt verdensmester i Motocross med 36 500cc Grand Prix-sejre i 1970'erne, strækker Roger De Costers legendariske historie sig over flere generationer, hvilket gør ham uden tvivl det mest relevante ikon i sporten. Som Team Manager ledede De Coster det første amerikanske hold, der vandt Motocross des Nations i 1981, og siden da har han ført USA-holdet til 20 af de 22 sejre.

I 2011 kom De Coster og hans værdsatte stab til KTM sammen med Ryan Dungey, og belgieren viste sig at være medvirkende til at løfte Red Bull KTM Factory Racing Team til positionen som mestre. I løbet af det sidste årti er De Costers rolle fortsat med at udvikle sig, og nu med det amerikanske SX/MX-hold i teammanager Ian Harrisons dygtige hænder, har De Coster omfavnet en mere ledende position for alle mærker i Nordamerika.

Stefan Pierer, CEO KTM AG: "Vi er begejstrede for at fortsætte et endnu stærkere partnerskab med Roger som rygraden i vores supercross- og motocross-division i Nordamerika. Hans vedvarende forpligtelse til at skubbe vores mærker til en vindende statur er ubestridelig, og vi ser frem til at fortsætte væksten i USA's motorsportsstrategi under Rogers opsyn."

Pit Beirer, KTM Motorsports direktør: "Nu i det 10. år af et meget effektivt arbejds-racerforhold, har Roger dyrket en mesterskabskultur i USA, der begyndte først med banebrydende race-sejre, derefter et førstegangs verdensmesterskab, og nu et ry af højeste respekt som femdobbelte AMA 450SX verdensmestre med Ryan Dungey, Jason Anderson og Cooper Webb. Vi er glade for at kunne fortsætte dette succesfulde forhold i yderligere to år."

Roger De Coster, direktør for motorsport, Nordamerika: "Jeg er glad for at kunne genskrive for yderligere to år, og jeg er stolt af at fortsætte med at arbejde med et firma, der er så dedikeret til deres racingindsats. Vi er alle meget glade for den nylige annoncering af 2020 Pro Motocross tidsplanen, og vi kan ikke vente med at komme tilbage til racing denne sommer. Jeg vil gerne takke hr. Pierer, Pit og alle de fyre, der arbejder så hårdt for at tillade os at være, hvor vi gerne vil være.”

Af: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Simon Cudby