X

MX for børn starter den 4. juli!

De seneste måneder har vi arbejdet hårdt bag kulisserne på lanceringen af ​​MX for Kids. Dette unikke ungdomstræningsforløb introducerer børn mellem 6 og 12 til motocross på en legende og ansvarlig måde. De første sessioner er planlagt til lørdag den 4. juli i Lommel, korsverdenens mekka.

Flamske ryttere er godt repræsenteret på hæderslisterne for Motocross World Championship og MX of Nations, verdensmesterskabet for landshold. Det er ikke tilfældigt, for vi har altid haft mange udøvere af denne populære sport.

Men hvordan begynder man egentlig at køre racerløb? Med det spørgsmål i tankerne udviklede VMBB, Sport Vlaanderen, de flamske kredsejere og Motorsport Future et færdigt svar.


Elektrisk motocross

Børn mellem 6 og 12 år uden motorcykelerfaring kan nu more sig med MX for Kids. Unge ryttere bliver undervist i fagets tricks trin for trin. Erfarne trænere træner børn i, hvordan man sikkert mestrer en snavscykel. ”De første sessioner vil foregå med små og meget brugervenlige elektriske KTM-motorcykler. De er perfekt skræddersyet til begyndernes behov.” forklarer projektleder Stefan Peetermans ud.

“Efterhånden som børnene udvikler sig og bliver dygtigere, præsenteres de for nye teknikker og fremskridt til andre ungdomsmotorcykler som Yamaha semi-automatikken og endelig KTM 65SX og Yamaha YZ65. De sidste to minicykler er rettet mod konkurrence. Fordi børn, der med succes har gennemført den komplette MX for Kids træningsplan på 11 sessioner, faktisk er klar til at starte i en ungdomskonkurrence. ” En MX for Kids-session varer cirka 3,5 timer.


Det er sjovt at blive bedre!

Enhver, der ønsker at forbedre sig selv og drømmer om en karriere som motocrosskører, vil blive opfordret af MX for Kids til at gå videre til næste niveau. Til dette fik de deres inspiration fra judo, for jo mørkere farven på bæltet er, jo bedre er judokaen. I MX for Kids er målet at fylde motorcykelmedaljen helt op og få guld.

Dries Michiels, sportsteknisk koordinator VMBB: “Selvom disse såkaldte badges giver en stor udfordring, er det primært fordi børn nyder deres MX for Kids-deltagelse. Uanset om du vil smage på motocross, eller du snart har lyst til at konkurrere i konkurrencer. Alt er muligt, så længe det er sjovt. Derfor vælger vi bevidst små grupper og undervisere, der er vant til at undervise børn.”

Demokratisk motorsport

I modsætning til mange andre sportsgrene er motorsport meget dyrere. MX for Kids sænker dog tærsklen betragteligt. Drenge og piger kan tilmelde sig en første session til en introduktionspris på 39 euro. Absolut alt er inkluderet: lige fra brugen af ​​de helt nye motorer, terrænet, forsikring til beskyttelsestøj og selvfølgelig de certificerede instruktører.

Efter den første registrering kan du vælge individuelle deltagelser for €49 pr. session, vælge en pakke med 3 sessioner (€139) eller straks gå til resten af ​​programmet (10 sessioner) for €374. Er du allerede begyndt at få kløen, og vil du hoppe i med det samme? Så noter åbningsdagen for MX for Kids tilmeldinger: mandag den 22. juni. Kontrollere www.mxforkids.be for mere info.


MX for Kids Kalender 2020

Lørdag 4. juli – Lommel
Fredag ​​den 17. juli – Olmen
Lørdag 25. juli – Lille
Onsdag den 5. august – Mol
Fredag ​​21. august – Olmen
Lørdag 29. august – Zolder
Lørdag 5. september – Lommel
Lørdag 12. september – Genk
Lørdag 26. september – Lille
Lørdag 10. oktober – Genk


fotos: KTM / Yamaha / Husqvarna