X

Fem minutter med Klaas Hattem (Gebben Van Venrooy Yamaha)

Sæsonen 2020 annoncerede sig selv i stor stil for Gebben Van Venrooy Yamaha. Den hollandske MXGP skiftede fra Kawasaki til Yamaha. Med trioen Alessandro Lupino-Calvin Vlaanderen-Thomas Covington og status som 'Yamaha Supported MXGP Team' viste holdet sig også at være mere ambitiøst end nogensinde. Hvordan oplever teamchef Klaas Hattem det tvungne coronabrud?

Alt så fint ud før sæsonen, Gebben Van Venrooy var aldrig stærkere end nu. Det må gøre denne periode ekstra svær for dig?
Klaas Hattem: “Det er rigtigt, alt virkede så smukt. En anden farve, nye ryttere, fantastiske sponsorer, der alle troede på det, og så stopper det pludselig. Verden brænder og alt virker uvirkeligt! Usikkerhed for alle og sporten er midlertidigt blevet ligegyldig.”

Hvordan håndterede du i første omgang karantæneforanstaltningerne og aflysningen af ​​løb?
Hattem: ”Vi har med det samme forbudt rytterne at fortsætte motorcykeltræning. Dette er for at udelukke alle risici. Ledelsen for Gebben Van Venrooy Yamaha er gået sammen om at udarbejde en handlingsplan så vidt muligt. Rytterne blev straks sendt hjem igen. Alessandro Lupino tog tilbage til Italien. Thomas Covington rejste til England, og Calvin Vlaanderen var hjemme i Holland."


Selvom det ikke var muligt at køre, betød det så, at al holdaktivitet gik i stå?
Hattem: "Faktisk blev vi straks enige om at fortsætte den tekniske udvikling. Dels for at udelukke de problemer, vi havde i Valkenswaard i fremtiden. Udviklingen foregår hovedsageligt i USA hos Pro Circuit, og der kunne arbejdet fortsætte dengang. Mekanikerne på værkstedet fortsætter også med at arbejde så ansvarligt som muligt. Vi vil have alt klar til den mulige genstart af sæsonen.”

Vi har allerede set videoer af Calvin Vlaanderen og Alessandro Lupino under træning. Betyder det, at holdet vender tilbage til en mere normal situation?
Hattem: 
"Efter et par ugers hvile har rytterne faktisk mulighed for at genoptage motorcykeltræningen. Rytterne skal stadig overholde en protokol, som er forskellig fra land til land, men som stadig giver dem en vis frihed. I mellemtiden bygger teamet også yderligere motorer. Dette skyldes, at den mulige nye kalender kan forårsage logistiske problemer."


En ny kalender er nu blevet frigivet, hvordan ser du den?
Hattem:
”Det er stadig en meget usikker tid for alle. Kommer der flere konkurrencer? Hvordan vil den (endelige) kalender se ud? Men prioritet nummer et i den nærmeste fremtid er at se, hvordan vi kan vende tilbage til en lidt normal verden på en sund måde. Det vil tiden vise!"

fotos: Eric Laurijssen, Niek Photography