X

Eksklusivt interview med Infront Moto Racing CEO David Luongo

For næsten to uger siden udgav Infront Moto Racing en opdateret version af 2020 MXGP kalender ud. Ifølge den tidsplan ville verdensmesterskabet i Motocross starte igen i Rusland den 8. og 9. august. Derudover er der planlagt praktiserende læger frem til slutningen af ​​november med et løb pr. weekend. Det er klart, at alle spørgsmål omkring kalenderen er tæt forbundet med udviklingen af ​​Covid-19-pandemien.

For at forklare den aktuelle kalendersituation kontaktede redaktør Andy David Luongo (billede nedenfor), CEO for Infront Moto Racing. Han var venlig nok til at tage sig tid og besvare nogle presserende spørgsmål. Ikke mindst om 2020-udgaven af ​​MX of Nations.


David, det er en svær tid for alle, men ved at arbejde sammen med mange forskellige organisationer ser det ud til, at GP-sæsonen kan reddes. Er du tilfreds med, hvordan alle har arbejdet sammen i denne svære tid?
Jeg vil: "Jeg er meget glad for, at hele motocross-familien er forblevet samlet i et meget vanskeligt øjeblik. Dette er sandsynligvis den mest udfordrende periode i historien siden Anden Verdenskrig. Alle de forskellige arrangører bruger meget tid og kræfter på at redde deres Grand Prix sammen med deres forbund. Vi er i tæt kontakt med alle for at støtte dem og integrere retningslinjerne fra deres regeringer, så vi kan lave den bedst mulige plan for at genstarte mesterskabet.”

Når vi kommer tilbage til racing, ser det ud til, at EMX/WMX finder sted på lørdag med MXGP og MX2 på søndag. Hvad er årsagen til dette? Er det en foranstaltning til at begrænse ryttere på banen?
Jeg vil: "Vi har foreslået FIM at ændre reglerne for 2020-sæsonen, så holdene føler sig mere komfortable med konkurrenceplanen. Når vi starter i august, vil rytmen med at rejse og løb være intens, fordi vi kan have en GP hver uge. Denne midlertidige ændring af reglerne vil give holdene og mekanikerne mere tid til at arbejde på motorerne mellem 2 Grand Prix. Til gengæld sørger vi også for action på lørdag med EMX- og WMX-løbene. Dette forslag skal drøftes med FIM og er kun gyldigt for sæsonen 2020."


Når tingene normaliseres igen (forhåbentlig i 2021), vil vi så gå tilbage til den normale tidsplan for GP-ryttere, der også kører om lørdagen og gennemfører et kvalifikationsløb? Løsningen du lige beskrev kunne helt sikkert hjælpe, men for at tiltrække fans på lørdag skal der også GP-ryttere til, tror jeg.
Jeg vil: "Som du sagde, er programmet på lørdag meget vigtigt for enhver praktiserende læge. Selvfølgelig kommer motocross-fans hovedsageligt for MX2- og MXGP-kørere, som er stjernerne i vores sport. Vi fandt ud af, at de kvalifikationsløb i lørdags tiltrak flere publikum, og at deres dækning også gav yderligere dækning på MXGP-TV.com. Mange tilskuere har endda for vane at opleve weekenden fra fredag, de bliver på campingpladsen og nyder hele løbsweekenden. Det er en tradition, som vi gerne vil respektere. Dette forslag vil derfor først blive behandlet for 2020, fordi vi har at gøre med meget usædvanlige omstændigheder. EMX- og WMX-løbene vil blive vist live på MXGP-TV som sædvanligt, og MX2/MXGP-programmet finder først sted på søndag."

Hvad er chancerne for, at de første par praktiserende læger finder sted med fans? Er Infront Moto Racing parat til at tillade nogle Grand Prix at finde sted uden fans eller kun et begrænset antal tilskuere?
Lunogo: "Det er meget svært at forestille sig en MXGP uden fans. Arrangørens forretningsmodel for Grand Prix afhænger i høj grad af billetsalget. MXGP er en meget populær sport, men kan ikke udelukkende stole på indtægter fra tv-rettigheder såsom fodbold. Vores prioritet er at arrangere et arrangement med tilskuere, og det er endnu for tidligt at forstå, hvordan situationen vil se ud i august. Efter hvad vi forstår de seneste dage, ser situationen ud til at blive bedre. Det ser også ud til, at europæiske lande vil genåbne deres grænser i løbet af juni. Vi har stadig mere end to måneder til august. Men målet er bestemt at køre med tilskuere.”


Der tales om MX of Nations, hvor der også kan optjenes VM-point. Hvordan ville dette fungere rent praktisk? Lad os sige, at Slovenien ikke kvalificerer sig, så har Tim Gajser et problem. Ville det være muligt måske at tage en GP om lørdagen og så MXoN om søndagen? Er det en mulighed?
Jeg vil: Vi foreslår FIM at ændre MXoN-reglerne for 2020-sæsonen for at uddele point til MXGP og MX2 World Championship. Vi vil indføre et wild card-system for at give topryttere, der ikke er udvalgt af deres land, mulighed for at deltage. For det specifikke tilfælde, du nævnte ovenfor, ser vi på specifikke regler for at tillade topkørere at køre om søndagen. Men det er endnu for tidligt at komme nærmere ind på de tekniske forskrifter, for vi arbejder stadig på dem med FIM.”

Alle ser ud til at være bekymrede over, at der er løb hver uge fra august til november. Men hvad er chancerne for, at det sker? Måske vil det trods alle de gode intentioner være 10 til 12 praktiserende læger?
Jeg vil: "Fra begyndelsen undersøgte vi alle mulige scenarier for at tilbyde det bedste MXGP-mesterskab. Vi tager højde for de vanskeligheder, vi vil støde på ved at flytte fra et land til et andet. Vi nåede at planlægge mere end 11 praktiserende læger senere på sæsonen. Det er helt exceptionelt, og jeg vil gerne takke alle de forskellige arrangører for deres energi og dedikation. Den seneste annoncering af kalenderen følger samme linje. Vi bør starte igen til august, fordi vi vil spare tid og afslutte så mange praktiserende læger som muligt. Alt vil naturligvis afhænge af regeringens kommende beslutninger om at tillade sportsbegivenheder, det samme for rejser inden for og uden for Europa. Ved at organisere et anstændigt verdensmesterskab vil vi støtte og sandsynligvis redde mere end 3.000 jobs direkte eller indirekte relateret til folden (hold, ryttere, journalister, arrangører, partnere...). Den økonomiske effekt, som en praktiserende læge i en region genererer, vil også blive bevaret. Det er endnu for tidligt at vide præcist, hvor mange praktiserende læger der vil finde sted i 2020, men vi vil kæmpe for alle de praktiserende læger.”


Der tales om, at et mødested får to praktiserende læger – kunne det stadig ske? Lommel kunne for eksempel have en runde og så endnu en runde en uge senere, men så skulle der være nogle ændringer på banen?
Jeg vil: ”Denne løsning er også overvejet, men forbliver indtil videre som en backup-plan, da vi stadig har tillid til en god del praktiserende læger. Men tingene kan helt sikkert ændre sig, hvis situationen forværres. Vi vil vide mere om fremtiden i juni/juli.”

Det er en hård tid at køre et GP-hold, så er det sandsynligt, at oversøiske kapsejladser vil blive begrænset?
Jeg vil: "Vi har en kontrakt med alle arrangører, og vi skal respektere de kontrakter. Hvis der ikke er nogen grund, såsom restriktioner vedrørende sportsbegivenheder eller sikkerheden på visse destinationer, ser vi ingen grund til at aflyse disse kampe. De er også en del af hele økonomien i MXGP World Championship og bidrager til mesterskabets popularitet. Desuden skal vi være meget forsigtige med ikke at bruge denne situation som en undskyldning for nogle hold til drastisk at reducere deres chaufførers og/eller mekanikeres lønninger.”

Lad os se tilbage på de to første praktiserende læger. Løbene var flotte og niveauet er meget højt. Du skal være tilfreds med den sporty start på sæsonen.
Jeg vil: "Det er rigtigt. Vi er meget tilfredse med kvaliteten af ​​MXGP og MX2 World Championship. Vi har nået et exceptionelt niveau i MXGP i de seneste år. 16 verdenstitler var repræsenteret på Matterley Basin podiet med Tony Cairoli, Tim Gajser Gajser og Jeffrey Herlings. Hvert år har vi nye talentfulde rookies, der kommer ud af MX2 for at hæve niveauet og skubbe toprytterne til nye grænser. MX2 vil også være mere åben end nogensinde. Sidst, men ikke mindst, er løbene i EMX125 og EMX250, som fremviser morgendagens stjerner, altid meget spændende. Så motocross-talentpyramiden fungerer godt.”


interview: Andy McKinstry
fotos: Ray Archer, MXGP, Niek Kamper, skudt af Bavo