X

World Championship Sidecar Cross-kalender eftersyn af Corona, GP Sidecars i Lommel forsvinder!

Det nu verdensomspændende udbrud af Coronavirus og udsættelsen eller aflysningen af ​​begivenheder fra regeringer og myndigheder påvirker også Sidecar Cross Championships. Promotor WSC udgav en ændret kalender med nogle ændringer, som alle involverede parter har accepteret. Desværre for fansene i Benelux bliver den planlagte GP i Lommel også offer for Corona-foranstaltningerne og forsvinder helt fra kalenderen. Den hollandske GP i Oss er flyttet til 13/14 juni 2020, hvilket gør den til den anden GP på kalenderen

I en erklæring om den ændrede VM-kalender udtalte promotor WSC, at den ændrede kalender i øjeblikket er den bedst opnåelige. Fordi Oss er flyttet til 13/14 juni og Lommel var planlagt en uge senere, blev det besluttet at aflyse Lommel. Lommel og Oss ligger inden for en radius af halvfjerds kilometer fra hinanden, og derfor ville begge arrangementer på disse sandbaner 'bide' hinanden tilskuermæssigt, og det menes, at det ikke kan lade sig gøre over for de arrangerende klubber. Et af de to 'sand' Grand Prix ville derfor forsvinde, og med gensidigt samtykke fra WSC, den belgiske forening, den arrangerende klub og FIM er Lommel forsvundet fra kalenderen. Den GP i Kramolin/Tjekkiet, som oprindeligt var planlagt, finder nu sted den 22./23. juni.

Den franske Sidecar Cross GP vil højst sandsynligt også blive afholdt en uge senere end planlagt, den 4/5 juli. Begrundelsen angivet i samme udtalelse er, at den tidligere planlagte franske MXGP flytter til den dato, hvor Iffendic var planlagt, og derfor skal sidevognene gøre plads til denne weekend. To Motocross-praktiserende læger i samme land i samme weekend ville være for meget, og derfor vil sidevognene blive udskudt med en uge. En erklæring, der bekræfter denne ændring, vil sandsynligvis blive frigivet næste mandag.

Tekst: Emil Bilars