X

Rene Hofer: KTM's hjemmelavede vinder!

Vi har længe været vant til, at Red Bull KTM-ryttere slår skuden i MX2 World Championship. Alligevel er Rene Hofer et særligt tilfælde. Den 19-årige rookie er lige blevet fabrikskører, men kører allerede i front. Desuden er han den første MX-fabriksrytter for den østrigske KTM i lang tid.

Et år i EMX250, hvor han blev nummer fire, bekræftede alt, hvad godt KTM så i Hofer. Hans faste første kampagne i venteværelset til MX2 World Championship vidnede også om hans mentale robusthed.I 2018 gik det østrigske supertalent glip af den europæiske 125cc titel, efter han brækkede bækkenet under ADAC MX Masters i Tensfeld. Hofer kom dog stærkt tilbage.

Nu følger han uden kompleksitet i Tom Vialles fodspor. Under den første GP i Matterley Basin var han umiddelbart tæt på en første seriesejr. Den tidligere 85cc ungdomsverdensmester dukkede også stærkt op i det hårde Valkenswaard. Den jordnære Hofer er nu nummer fem i VM-stillingen. Det fortjener et interview!

Rookies er tydeligvis ikke, hvad de plejede at være. Du har tydeligvis ikke meget tid til at tilpasse dig til VM. Du må være tilfreds med, hvordan de to første praktiserende læger gik?
Rene Hofer:
”Selvfølgelig havde vi slet ikke forventet det. Vi er mere end glade, Valkenswaard var også en god weekend for mig. Selvom jeg havde et startstyrt der og havde nogle problemer med cyklen, så var det alt i alt bestemt positivt. Hvis vi kan forbedre os i løbet af året og opnå samme slags resultater, vil jeg være meget tilfreds.”

Hvorfor forventede du ikke at være i top fem? Jeg var overbevist om, at du ville gøre et meget godt stykke arbejde!
Hofer:
“(griner) Tak! Vi havde bare målet om konsekvent at nå top ti. Selvfølgelig hjalp mine starter helt sikkert, men jeg var også i god form. Under vinterridningen sammen med Tom (Vialle) og Jeffrey (Herlings) hjalp det mig til at være godt forberedt.”

Kan du sammenligne niveauet af MX2 World Championship med EMX250?
Hofer:
“Intensiteten er meget højere i MX2. Sidste år i EMX250 var alt lidt mere roligt, men nu er det meget intenst, især under de første par omgange. Det tager tid at vænne sig til det, jeg forventer at håndtere det endnu bedre, når jeg har afsluttet flere praktiserende læger.”

Hvordan er det at arbejde med Joël Smets?
Hofer:
"Jeg arbejder faktisk mere med Didi Lacher, Joël er mere optaget af Tom end af mig, men i sidste ende hjælper vi også hinanden og gør ting sammen."

Hvad fik han ud af at træne sammen med Herlings og Vialle?
Hofer:
”Jeg tror, ​​det vigtigste er den intensitet, man får i træningen hver dag. At tilbringe preseason med dem var bestemt en stor hjælp.  At køre med dem øgede bestemt min hastighed."

Var sidste vinter som fabriksrytter anderledes, end du var vant til?
Hofer:
”Jamen, faktisk kørte vi en række forskellige steder end tidligere år. Vi startede med motorcykeluddannelsen i slutningen af ​​november, så det var ret lig tidligere år. Under alle omstændigheder har man i et fabriksteam flere muligheder for at forberede sig bedst muligt.”

Tidligere var din start et svagt punkt. Det er ikke meget til at mærke i år. Er det takket være den fabriks-KTM, du har nu?
Hofer:
”Vi har arbejdet meget på starten de seneste måneder. Jeg har puslet ret meget med min startteknik. Det hjælper bestemt at have Tom som holdkammerat, fordi han er en fantastisk starter. Selvfølgelig er motoren også fantastisk, og jeg tror, ​​at dette gør den endelige forskel. Vi har virkelig arbejdet hårdt for at nå så langt, så jeg er mere end glad for, at starten går godt.”

Sidste år var din cykel under teltet hos Red Bul KTM-teamet, men du havde endnu ikke en komplet fabrikscykel. Er der stor forskel på den cykel du har nu og den du havde sidste år?
Hofer:
"Tja, motoren er bestemt anderledes, og med hensyn til affjedring er forskellen endnu større. Alt føles lidt stivere, men når du går hurtigt, har du brug for det. Jeg må sige, at det føltes lidt akavet i starten, men efterhånden som jeg gik, blev jeg hurtigere og hurtigere. Nu har jeg vænnet mig til det, og vi har fundet et godt setup.”

Da du så, hvad Tom Vialle opnåede som MX2 og fabriksrookie sidste år, tænkte du ved dig selv: 'Hvis han kan gøre det, hvorfor kan jeg så ikke?'
Hofer:
"Selvfølgelig havde Tom en fantastisk sæson sidste år, og selvfølgelig tror du, at du kan gøre det samme. Men det, han opnåede som rookie, var fantastisk, så jeg havde ikke det niveau i tankerne. Jeg synes, vi er startet på det rigtige spor. Hvis jeg kan fortsætte sådan, ville det være perfekt.”

Før i tiden gik det altid lidt bedre på hårde baner end på sandet. Men du overraskede mange mennesker i Valkenswaard, hvilket må give dig selvtillid?
Hofer:
”Ja, men vi har også uger og måneder i sandet, og det hjalp bestemt. Sandridning er noget andet for mig, vi har ikke den slags baner i Østrig, men jeg glæder mig til at køre på hårde baner igen.”

Hvad er dine forventninger til resten af ​​sæsonen, efter at det gik så godt i de to første praktiserende læger?
Hofer:
"Vi kommer til at se på det race for race, især nu. Først må vi selvfølgelig se hvornår vi kører tilbage. Målet forbliver dog det samme, at forblive konsekvent i top ti. Så er det godt for os, jeg vil stadig være en rookie. Vi tager det lidt roligt, og så må vi se.”

Hvordan er det at blive KTM-fabriksrytter som østriger?
Hofer:
"Det er fedt! Jeg bor halvdelen af ​​tiden i Østrig og halvdelen af ​​året i autocamperen i Belgien. Det er en masse rejser, men Østrig er mit hjem, og jeg kan bruge Red Bull Athlete Performance Center i Thalgau (Salzburg). Så jeg er i gode hænder til at træne, også nu i pausen. Til træning på hårde baner er det lige meget om du er i Østrig eller Belgien, for der er ikke så mange hårde baner i Belgien. Jeg nyder faktisk at være hjemme i en travl sæson, men nu skal alle tilpasse sig.”

Tak for din tid.
Hofer:
"Nævn det ikke!"

Tekst:Andy McKinstry
fotos: Samo Vidic/Red Bull Content Pool, Ray Archer, Pascal Haudiquert, Markus Berger / Red Bull Content Pool