X

Hvad er flaget for MXGP Sint Anthonis?

Som du ved, har vi siden slutningen af ​​2017 forberedt os på at organisere en MXGP nær Bergen i Wanroij. Ideen opstod fra de store præstationer, som vores landsbyboer Jeffrey Herlings opnåede i verdensmesterskabet, men også den rige historie om Motocross i 'Sint Tunnis', eller den berømte Motocross of the Aces.

Som du ved, har vi siden slutningen af ​​2017 forberedt os på at organisere en MXGP nær Bergen i Wanroij. Idéen opstod fra de store præstationer, som vores landsbyboer Jeffrey Herlings opnåede i verdensmesterskabet, men også den rige historie om Motocross i Sint Tunnis, eller den berømte Motocross of the Aces.

I starten havde vi et meget positivt samarbejde fra Sint Anthonis kommune, og fokus var allerede på året 2019, med den forståelse, at to MXGP'er og en Motocross des Nations ville finde sted i vores lille land, Holland. Efter kommunalvalget i marts 2018 stod det hurtigt klart for os, at holdningen i kommunen var ved at ændre sig, vi havde at gøre med forskellige kontaktpersoner i rådet, og den økonomiske kompensation, der var blevet mundtligt lovet som en sikkerhedsforanstaltning, var ophævet.
Det satte os i en vanskelig situation, og det var der flere årsager til. Vi blev tvunget af ejeren af ​​Bergen, som vi har gode relationer til, til først at organisere i september året. Og da MXGP i Assen altid var på kalenderen i september, blev det meget svært for os i kombination med fondens usikre økonomiske stilling.

Nu er der sket en vending siden september 2019, organisationen af ​​MXGP i Assen meddeler, at man ikke ønsker at arrangere et løb til Motocross World Championship for 2020, og at 2021 også er usikkert. Det giver os bedre muligheder, og i september 2019 blev der taget kontakt til fem "eksperter" inden for motorsport for at gå sammen med fonden og nå det endelige mål. Vi mødtes med denne ekspertgruppe lige før jul, og de første skridt og ansvar blev fastlagt.
Vi forbereder os på snart at søge om miljø- og arrangementstilladelse. Det kræver en enorm udfordring, og vi forventer, at den tiltrængte godkendelse vil tage mindst seks måneder.
Lige inden sommerferien 2020 håber vi at have vores økonomiske stilling i orden og for alvor at kunne repræsentere os selv på Youthstream og få en passende dato på MXGP-kalenderen for året 2021 til 2023.

Vi vil holde jer orienteret, hvis vi har flere nyheder, det bliver en spændende periode (hvad laver andre arrangører?) og det er nu lav eller pause.

Hvis der efter dette første nyhedsbrev er flere interesserede i at melde sig som frivillige, så send venligst en mail til info@mxgp-sintanthonis.com
Met vriendelijke Groet,
Marcel Hermans
Jeroen Verhoeven
Jan Kempen

Indsendt: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Ray Archer