X

KNMV Motocross Kalender 2020: dette er hvad du behøver at vide

Her er den: KNMV Motocross-kalenderen for 2020! Det tog noget tid, fordi FIM Europe havde brug for lidt ekstra tid til at præsentere deres kalender. Læs mere om de vigtigste justeringer for 2020 nedenfor!

ONK Sidevogn & Quad Masters
Der er syv ONK Sidecar Masters og elleve ONK Quad Masters konkurrencer i 2020. Åbningen er tidligt på året søndag den 1. marts og vil blive arrangeret af HAMC i St. Isidorushoeve, som gerne vil arrangere endnu en Sidecar og Quad konkurrence.
Ikke færre end fem ONK Sidecar Masters-konkurrencer er planlagt, før World Championship Sidecar-konkurrencen starter i Oss den 18. og 19. april, nok mulighed for alle VM-hold til at forberede sig optimalt gennem ONK til starten af ​​verdensmesterskabet! Rhenen er på programmet på Kristi Himmelfartsdag, og den store finale afholdes igen på lørdagen på Zwarte Cross-festivalen den 18. juli 2020. Quad-rytterne konkurrerer yderligere fire gange, i Oss og Lommel som et sideprogram til Sidevogns-VM og i Geldermalsen og Varsseveld, inden de også kører den store finale på Zwarte Cross-festivalen lørdag den 18. juli.

ONK Solo Motocross
Ingen 'Åben kvalifikation' lørdag den 28. marts for hollandske Masters of Motocross i Harfsen. ONK Solo Motocross starter også søndag den 1. marts, hvor ONK250cc og ONK500cc kører deres første løb på 'De Witte Ruysheuvel'-banen i Oss. MC de Wielewaal er tilbage på kalenderen i år med en ONK Motocross-konkurrence i Reusel den 28. juni 2020. På grund af forskellige internationale konkurrencer og det lille antal henvendelser fra arrangører til konkurrencer efter sommerferien, vil størstedelen af ​​konkurrencerne blive arrangeret inden sommerferien. ONK250 og ONK500 har derfor deres sidste konkurrence i Lierop den 21. juni. ONK250cc og ONK500cc klasserne har i alt 10 konkurrencer, og dette års præmiepengeplan vil blive fastholdt i næste sæson.

Det er besluttet at bruge ONK-konkurrencerne til de første hollandske Masters of Motocross i Harfsen som kvalifikation for deltagelse i Harfsen. Grunden til dette er, at det nu er blevet kendt, at andre internationale konkurrencer også starter i samme weekend, og det er sandsynligt, at ikke så mange kørere vil tilmelde sig, hvilket gør det unødvendigt at arrangere en åben kvalifikation på lørdag.
Præmiepengeordninger Dutch Masters of Motocross, ONK Sidecar & Quad Masters og ONK250cc & ONK500cc
Præmiepengeplanerne for de forskellige KNMV-konkurrencer er også kendt. Til de hollandske Masters of Motocross og ONK Sidecar & Quad Masters-konkurrencer vil der ikke længere blive udbetalt en bonus i slutningen af ​​næste sæson, det er besluttet at øge præmiepengene pr. runde. Tidsplanen for ONK250cc og ONK500cc forbliver uændret i forhold til 2019.

ONK Kvinder
Næste sæson vil der være en ONK Dameklasse indenfor KNMV konkurrencen og for at sikre at alle topryttere også kan køre ONK er det besluttet at tage højde for World Cup og EM kalenderen. Der er seks ONK Kvinder konkurrencer på kalenderen næste sæson, og vi håber, at så mange kvinder som muligt vil deltage i konkurrencen. For at give ryttere, der ikke er internationalt aktive, mulighed for at deltage i mere end seks konkurrencer, kan de, udover ONK Women, ansøge om en anden KNMV Motocross Cup-licens gratis for de dage, hvor ONK Women ikke konkurrerer.

Tilføjelse af elektrisk drevne ONK Ungdomsklasser
Fra og med sæsonen 2020 er det muligt at deltage med elektrisk drevne maskiner i ONK Youth Motocross klasserne (50cc til 85cc). Maskinen skal på alle andre punkter overholde de tekniske forskrifter. For at deltage i en bestemt ungdomsklasse skal en elektrisk drevet maskine altid overholde de relevante klassers hjulstørrelser.

Cup Veterans & Cup 125cc kører sammen
Også nyt i kalenderen næste sæson er Cup Veteranklassen. Det er besluttet at lade Pokalveteranerne køre sammen med Pokalen 125. På baggrund af antallet af ryttere pr. klasse, kan dette afholdes i én gruppe og dermed skabe mere plads i køreplanen. Cup Veterans og Cup 125cc har i alt ti konkurrencer.

NK Sidevogn og Quad Klasser
NK Sidecar og NK Quads har hver elleve kampe planlagt, de starter den 15. marts i Lochem. National Championship Sidecar er igen planlagt på lørdage som et sideprogram til World Championship Sidecar Competitions i Oss og Lommel og de femten bedste kan tilmelde sig ONK Sidecar Masters i Rhenen den 21. maj.
Ungdomsklasserne Quads og Sidecars er på kalenderen med ni løb på smukke baner. Det er én mere end sidste sæson. Forventningen er, at ungdomsklasserne vil fortsætte med at vokse i antal deltagere og derfor forbliver fast inventar i den komplette KNMV Motocross-kalender.

HER er kalenderen!

Indsendt: Steven van Kempen/KEMCO
Af: KNMV
Foto: Niek Photography