X

Hurtig chat med Jago Geerts

Belgien stiller til start i Assen i weekenden med en stærk og motiveret trio (Jeremy Van Horebeek, Jago Geerts, Kevin Strijbos). Holland er selvfølgelig en kæmpe favorit, men belgierne er i særklasse. Vi talte med Jago Geerts.

”Det er selvfølgelig altid specielt, fordi det er et holdløb med tre piloter. Det er også kun en gang om året. At træne sammen, som det tidligere har været gjort, var ikke muligt på grund af det travle program. Vi fortsatte bare med at træne godt individuelt,” starter Jago.


Ved sin MX of Nations ilddåb sidste år sluttede Geerts på en femteplads i MX2 sidste år. Det belgiske hold sluttede på sjettepladsen med en hidtil uset trio i Red Bud. ”I forhold til sidste år er der ikke noget særligt, jeg vil gøre anderledes eller noget. Vi skal alle tre gøre vores bedste og slutte så højt som muligt. Og du bør prøve at lave så få fejl som muligt og forblive konsekvent. Det er svært at køre anderledes for at undgå risici. Og det kommer også bare an på kampforholdene. Sidste år var kredsløbet mudret, så det var nemt at lave fejl alligevel.

I forhold til de praktiserende læger afholdes denne weekend på en tæppebelagt bane i Assen. Ændringerne blev allerede godt modtaget af flertallet af chauffører. Jago er også positiv. "Umiddelbart ser det bedre ud. Der er færre korte sving, så der er flere overhalingsmuligheder. Kredsløbet blev mere jævnt, og det er også bedre for tilskuerne.”

Gode ​​starter var svære for den tidligere ungdomsverdensmester i sidste sæson. Især i Nationerne bliver starten på løbet – startende sammen med de kraftigere 450-motorer – afgørende. “Startene i de seneste løb var rimelige, jeg var næsten altid i top 5. Det kan vi forhåbentlig også i weekenden, det gør selvfølgelig alting så meget nemmere. Vi går i hvert fald på podiet i weekenden,” slutter Geerts.

Foto: Gino Maes