X

Van de Moosdijk dominerer i Lommel og tager føringen!

Omkring ti kilometer fra sin hjemby vandt Roan van de Moosdijk det syvende løb i det europæiske 250cc-mesterskab. Eindhove-indfødte formåede at vinde begge heats på Lommel-banen. F&H Racing-køreren formåede at eliminere sit underskud på 13 point, hvor Roan blev den nye førende i klassementet! I FIM MX2 World Championship formåede Adam Sterry og Henry Jacobi at score godt. Briten blev nummer fem på dagens rangliste, tyskeren blev nummer niende.

1e Nogle
Efter en vellykket kvalifikation i lørdags ser Kawasaki-duoen tydeligvis frem til det. Henry kommer godt fra start og kommer på tredjepladsen over det første spring, umiddelbart efterfulgt af Adam! I første runde lykkes det Adam at få en position på bekostning af Henry, som så falder tilbage til syvendepladsen. Efter tyve minutters konkurrence mister Adam tredjepladsen til den lokale helt Geerts. Han stormer igennem til andenpladsen på bekostning af Vialle. Adam formår også at passere den franske hurtigstarter, og den Leatt-klædte rytter kommer på tredjepladsen efter Prado og Geerts. Henry har en duel med Flandern, og den 22-årige tysker er nummer otte.

2e Nogle
Henry kommer også godt fra start i andet heat og starter løbet over 30 minutter og to omgange på tredjepladsen. En duel med Watson og Kjer Olsen følger umiddelbart efter, hvilket får Henry til at miste balancen et øjeblik og derfor taber to pladser. På den første hele omgang lykkes det Geerts at passere Dutch Masters of Motocross 250cc, som følges af sin holdkammerat. På anden omgang overtager Adam syvendepladsen fra Henry, som så mister endnu flere pladser på grund af et skred. I slutfasen stopper andenmand Geerts og Adam klatrer til sjettepladsen, hvor han også slutter. Henry har det svært, men rent karaktermæssigt formår han at afslutte løbet efter at være faldet på en trettendeplads og formår dermed at score værdifulde point. I klassementet indtager Henry nu femtepladsen, efterfulgt af Adam på sjettepladsen.

EMX250:
I kvalifikationen er Roan den klart hurtigste mand på kredsløbet, hvilket betyder, at han kan starte fra pole position. Starten går godt, og han er i stand til at komme ud af det første hjørne på sjettepladsen. Derefter arbejder han sig frem med stor kontrol, og efter ti minutters løb overtager den 18-årige rytter føringen. I løbet af de resterende 15 minutter og to omgange opbygger Kawasaki-rytteren et forspring på ikke mindre end 22 sekunder! Roan vinder første heat og tager sin femte heatsejr i sæsonen!
Starten på den anden moto er meget bedre, og den Motul-smurte KX250F kommer først ud af det første hjørne! Roan tager straks afstand og opbygger et forspring på mindst 32 sekunder! I anden halvdel af løbet er det et spørgsmål om kontrol, og det er præcis, hvad Roan gør, og han vinder også andet heat. Fordi den førende i klassementet, Stephan Rubini, ikke kom længere end til trettende i anden runde, overtog Roan føringen i klassementet og F&H Racing Team gik hjem med den røde plade!

Næste spil:
FIM verdensmesterskabet fortsætter om to uger i Imola, Italien. En uge senere er det svenske Grand Prix og så afholdes finalen i EMX250 også.

Af: Steven van Kempen/KEMCO