X

Tredje sejr i træk til Mathias Van Hoof!

Beta-piloten Mathias Van Hoof har vundet det 5. løb om det belgiske enduromesterskab i Inters. Efter at have vundet i den våde Rocroi og ugen før i de hårde tests i Epernay, skrev den unge herentalsbo i sidste weekend igen BK enduro konkurrencen i Saint Hubert i hans navn! 

Med denne sejr scorede Van Hoof et rigtigt hattrick og udvidede yderligere sin føring i mesterskabet.

Mens konkurrencerne i Epernay og Rocroi hovedsageligt blev afviklet på våde enge og de typiske franske pister, var der en helt anden konkurrence på programmet i Saint Hubert. I analogi med verdensmesterskaberne i 2015, som også blev afholdt der i det sydlige Belgien, var der igen 3 flotte test på programmet: en meget teknisk ekstrem test på og omkring et stenbrud, og 2 specials i kø, i og omkring skovene i den lille landsby i Ardennerne. Disse tests var meget tekniske, med klatring og nedstigning, varieret og vanskelig. En rigtig Enduro, med 4 lange omgange og mere end 7 timers køretid, så et verdensmesterskab værdig, hvor hveden blev adskilt fra avnerne!

Fra start gik Van Hoof efter den fulde sejr. Han satte straks sin 350 BETA på prøve og var med det samme i toppen. Sammen med kollegaen Warengehien byttede de kort plads, men fra test 3 overtog Van Hoof kommandoen og udvidede sit forspring. Trods den lune luft og høje temperaturer på omkring 30 grader, gav den indfødte Kempen sig ikke en tomme og afgav ikke føringen.

"Det var ret hårdt og meget teknisk. Disse svære, hårde test passer mig meget godt,” sagde han bagefter. Men også i de meget våde Epernay og Rocroi formåede Beta-rytteren at være foran sine konkurrenter på det til tider glatte græs eller på de våde pister. “Ja, jeg havde ikke forventet det her, en helt anden bane, meget forskellige forhold, meget teknisk, men jeg var altid den hurtigste af alle Inters. Selv med Prestige-klassen ville jeg have afsluttet 4. scratch. Denne konkurrence talte også for ONK og derfor var alle hollandske topspillere til stede. Jeg var den hurtigste i 6 af de 9 tests og foran alle (normalt) hurtigere hollændere. Utroligt, jeg er meget glad for, at jeg er i spidsen i mesterskabet med et forspring på 19 point. Men sæsonen er stadig lang, indtil oktober, og jeg vil blive ved med at kæmpe for hvert point.” sagde den meget glade Van Hoof.