X

Osterhagen meget tæt på første EMX125 point!

På den meget vanskelige rundstrækning Teutschenthal så det ud til at ske for Hakon Osterhagen. Den 15-årige rytter så ud til straks at score point i det europæiske 125cc-mesterskab i sin debutsæson på SX125. Desværre gik festen ikke videre, fald kastede en skrue i gang for rytteren fra Slattum, Norge. Hakon kørte i pointene i begge heat under det varme tyske GP, men styrt vakte en stor skuffelse. Sejren gik til Tom Guyon, italieneren Mattia Guardagnini er fortsat førende i klassementet.

EMX125:
Det stod hurtigt klart, at Håkon ikke havde siddet stille den sidste måned. Nordmanden indtog kredsen med selvtillid og gjorde et øjeblikkeligt indtryk. Det lykkedes ham ikke at kvalificere sig i de tidligere konkurrencer, men nu fik han sjettehurtigste tid i sin gruppe! KTM-rytteren var ivrigt bag startporten ved MSC Teutschenthal, og han starter godt i løbet over 25 minutter og to omgange. En kollega kommer dog i problemer og falder lige foran Hakon. Desværre er det ikke muligt at undgå den faldne rytter, hvilket resulterer i et styrt. Fra 39. pladsen lykkedes det den FXR-klædte motocrosskører at komme tilbage i top tyve på kun ni omgange. De første point virker inden for rækkevidde, men i slutfasen er der hård kamp om 20. pladsen, som giver ret til et point. Tingene bliver intense, og Hakon falder i sit drive. Som et resultat mister han chancen for sine første point, og han krydser målstregen meget skuffet på 32. pladsen.
Heldigvis går starten af ​​anden runde godt for Hakon, der straks kommer ud af første hjørne i top ti. På første omgang arbejdede han sig op på ottendepladsen, men så fulgte en række fejl, som fik Hakon til at falde tilbage til tiendepladsen. Han kommer sig hurtigt over dette og klatrer endda til syvendepladsen efter Everts. Efter 25 minutter af kampen mister Hakon en plads til den lige så faldne De Wolf, men lidt senere falder Hakon selv. På banen fuld af hjulspor tager det KTM-rytteren meget tid at få cyklen tilbage i den rigtige retning. Dette sætter ham uden for pointene, og han krydser målstregen igen på en 32. plads.

EMX250:
Efter det alvorlige styrt i Rhenen arbejder Kevin Horgmo i øjeblikket hårdt på sin bedring. Den blonde rytter håber at genoptage motorcykeltræningen i næste uge. I de seneste uger har Kevin formået at bevare sin kondition godt. Alle pile er fokuseret på den næste konkurrence i KNMV Dutch Masters of Motocross i Lichtenvoorde.

Næste spil:
Mens FIM MXGP-MX2 World Championship rejser til Indonesien, vil EMX-rytterne nyde en kort ferie. Finalen i KNMV Dutch Masters of Motocross afholdes i Lichtenvoorde den 19-20-21 juli. CreyMert Racing håber at kunne konkurrere igen på fuld styrke under Zwarte Cross. EMX125 og EMX250 fortsætter den 3.-4. august under Belgian GP på Lommel-banen.

Af: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie