X

DMoM i RES Axel: Set anderledes

På grund af aflysning på grund af vejrforhold fik RES Axel en ny chance den 5. maj. Gino Maes og Olav Heijt gik sammen om at portrættere organisationen og deres frivillige, der gør det hårde arbejde bag kulisserne, hver på deres måde.

Hvornår gør man noget frivilligt? Der er mennesker, der opnår ting, som andre siger er fantastiske, men hvis man kigger lidt dybere, har de ofte mere med talent at gøre. I sådan et tilfælde bliver bedriften lidt nemmere at opnå. Det er fantastisk, hvis du kan gøre noget med en vis indsats uden at få gavn af det eller blive bedre stillet. Så noget for en anden er nydelse eller lykke. Mennesker med et godt hjerte, som indser, at vi faktisk er i verden for at hjælpe hinanden, uanset hvilken form det tager. Det blev også klart for mig igen i Axel. Hvis du vil organisere noget som denne Dutch Masters, har du brug for sådan nogle mennesker. Hårdt. Det er ikke engang, at de gør arbejdet lettere, det er, at uden dem bliver jobbet bare ikke gjort. De er ikke til salg med noget. De gør deres ting uigenkendeligt uden at klage. Regn eller skin.

Tilfældigvis ved jeg fra et tip, hvordan man genkender dem, men jeg får først en god idé om antallet af barmhjertige, når jeg kommer til 'opvarmningshallen', hvor de hurtigt snupper en stol til en kort pause. Bare en snack og en god kop kaffe og så går vi. Du kan hvile i aften. Jeg bliver budt på spaghetti, suppe og baguette. Selvom jeg er her ganske frivilligt i dag, så tager jeg ikke noget. Rent principielt. Et loyalt medlem af frivilliggruppen tager ordet. 'Det er bare utroligt, hvad de her mennesker laver. Man skulle tro, at aflysning af den tidligere planlagte dato ville få hoveder til at hænge, ​​men intet kunne være længere fra sandheden. Der er fuld forståelse for handlingen, som resulterede i, at alt deres hårde arbejde var forgæves. Lige i sidste øjeblik også. Selvfølgelig var der stadig nogle meninger. Hvis vi ikke havde dette, eller hvis vi gjorde det nu, accepterede de det hårde slag og gik tilbage til arbejdet uden resultater. I dag er ansigterne tilbage i 'fuld herlighed', og som om intet var hændt, fortsætter de uden besvær, hvor de slap. Dagen forløber gnidningsløst, og ved at anvende de mange års erfaring professionelt hver gang, giver det dig ro i sindet. Følelsen af, at det er godt og vil ske. Dagen forløb helt efter planen, og besøgende kan se tilbage på et godt arrangement. En præstation af et hus i en forening, som helt sikkert vil blive videreført inden for et år eller to. Axel er det værd, RES fortjener det...





































































Tekst: Olav Heijt – Fotos: Gino Maes