X

Jacobi og Van de Moosdijk vinder!

Det andet løb i KNMV Dutch Masters of Motocross gik godt for F&H Racing Team. Henry Jacobi formåede at tage sejren på den smukt vedligeholdte Axel-bane. Det lykkedes også Roan van de Moosdijk at vinde, han vandt det andet heat. Adam Sterry havde ikke en behagelig dag, og han sluttede på niendepladsen på den daglige rangliste. Efter to af de fire kampe er Henry solidt i spidsen, den regerende mester Jago Geerts er 29 point efter den hurtige tysker. Adam indtager femtepladsen i klassementet, og Roan er på ottendepladsen.

I den tidsindstillede træning viste Roan straks sit visitkort ved at kvalificere sig som den hurtigste. Starten på første heat går godt for Henry, der starter løbet som andet. Herefter mister han kortvarigt denne position, men efter mere end ti minutters løb genvinder den 22-årige rytter andenpladsen. Sejren er ikke mulig, men Moordrecht-mandskabet er tilfredse med en pæn andenplads. Adam startede løbet på en syvendeplads og formåede at forbedre en plads ved at krydse målstregen på en sjetteplads. Dette løb var en skuffelse for Roan, fordi den 18-årige rytter desværre måtte forlade løbet med en ødelagt udstødning.

I den anden moto ser Henry ud til at få den bedste start, men Horgmo formår knap nok at tage holeshot-prisen. På anden omgang formår den Leatt-klædte rytter at tage føringen. Roan har kæmpet sig fra tolvte til andenpladsen på kun to omgange, og så øger han presset på sin holdkammerat. Efter mere end ti minutters løb tager Roan føringen og vinder denne anden runde! Henry krydser målstregen som sekund efter, at Geerts måtte forlade løbet med motorproblemer. Henry vinder derfor dagen med to andenpladser. Adam formåede at komme ud af det første hjørne på ottendepladsen, men ikke meget senere lavede han en fejl og faldt. Fra 36. pladsen kæmper briten videre om point og med en tolvteplads bliver hans indsats stadig rimeligt belønnet.

Næste spil:
Efter en lang pause fortsætter FIM MX2 World Championship næste weekend. Det andet Grand Prix på italiensk jord vil blive afholdt på Mantova-banen. Den næste EMX250 for Roan er den 25.-26. maj i Frankrig og KNMV Dutch Masters of Motocross fortsætter den 30. maj (Kristi Himmelfartsdag) på Rhenen-banen.

Af: Steven van Kempen/KEMCO