X

Topkombination Shaun Simpson – KTM genforenet

GP-vinderen Shaun Simpson vender tilbage til KTM i år. Mærket, som den 30-årige skotte havde så stor succes med før i tiden. I 2015 piloterede 'Braveheart' sin 450SX-F til en fjerdeplads i den endelige stilling i MXGP World Championship.

Efter to skuffende sæsoner med Wilvo Yamaha ønsker Simpson at tage tråden op igen i det nye RFX KTM-team. Den erfarne brite er en af ​​de stærkeste private piloter i orange sammen med KTM fabriksrytterne Jeffrey Herlings og Tony Cairoli. I 2019 vil den østrigske producent også konkurrere i MXGP med Max Anstie, Glenn Coldenhoff, Jordi Tixier, Ivo Monticelli og Max Nagl. For Simpson byder tilbagevenden til et britisk KTM-hold på et miljø, der ligner det, han havde så stor succes i i 2014 og 2015. Ikke alene udmærkede den britiske veteran sig i GP'erne i sine topår, han hævdede også to nationale titler i sit eget land med Hitachi KTM UK-land. Shaun vandt også en national MX1-titel i Belgien i 2011 (LS Honda).

Simpson håber, at han ved at genforene med KTM og WP Suspension i 2019 kan glemme de ubehagelige minder fra de seneste to sæsoner med skader. ”Jeg ved ikke, hvad det præcist er, men KTM'en ser bare ud til at passe mig rigtig godt. Det passer til min stil og hvordan jeg rider,” sagde Shaun mellem test og træning i RedSand. ”Jeg ved ikke, om stålrammen har noget med det at gøre. Jeg føler mig i hvert fald hjemme på KTM. Fordi jeg allerede kender motoren godt, kunne jeg springe nogle trin over i opsætningen. Jeg ved jo, hvilken base jeg brugte for nogle år siden. Så det var referencen, da jeg begyndte at teste. Jeg ved, hvordan motoren vil reagere, hvilket betyder, at jeg trygt kan køre i timevis uden at bekymre mig for meget om justeringerne,” forklarer den sympatiske skotte.

“Faktisk har KTM ikke ændret sig så meget, siden jeg sidst kørte KTM i 2016 (red. Wilvo Virus Performance KTM). Okay, cyklen ser lidt anderledes ud, udseendemæssigt. Motoren er også blevet grundigt renoveret, men følelsen ligner meget. Selv standard vil jeg sige, at det er en forbandet god motor."

Det er tydeligt, at Shaun har det godt, da han er tilbage på en orange maskine. Det giver den tidligere Lierop GP-vinder en dokumenteret platform, som han kan bygge videre på, selvom hans RFX-hold er nyt i verdensmesterskabet. Udover Simpson i MXGP starter holdet med to unge EMX-ryttere. ”Holdet har en noget anderledes struktur, fordi der er mange forskellige sponsorer, der bidrager. Det betyder også, at vi skal holde mange mennesker glade, men jeg er klar over, at holdet primært kredser om mig, og det giver selvtillid. Jeg har de dele, jeg vil have på cyklen. Nu mangler vi stadig at foretage nogle forbedringer i den endelige udvikling af motorblokken.”

I 2015 vandt sandharen Simpson i Belgien og Holland. To år senere skete det i den mudrede indonesiske GP. Ambitionen er at genskabe forbindelsen til 7. og 4. pladsen i verdensmesterskabets endelige stilling i henholdsvis 2014 og 2015 og sætte sig tilbage på landkortet som top-5 rytter.

 

“Jeg vil gerne overraske nogle mennesker, ja! Derfor sigter jeg efter en stærk start på sæsonen uden at gå overbord,” analyserer Fly Racing-piloten. "Vi sigter virkelig efter et stærkt slutresultat, så regelmæssighed gennem hele sæsonen er bestemt nøglen til succes. Netop fordi jeg er meget komfortabel på motorcyklen, er jeg overbevist om, at det vil hjælpe mig til at præstere konsekvent. Nogle gange var jeg for meget på min grænse på Yamaha. Det udmøntede sig også i de skader, jeg pådrog mig. Det var ofte usædvanlige styrt, og jeg betalte for dem kontant."

Shaun Simpson er en af ​​fire briter i MXGP i år.

Tekst: Adam Wheeler
fotos: Huub Munsters, Elliot Spencer