X

Tag 5; Amber Simons

I sin første sæson med damerne lykkedes det Amber Simons at vinde titlen. Vi ser tilbage med Limburg-rytteren på hendes første sæson med en 125cc-maskine og på planerne for fremtiden.

MXMag: I din første sæson med MON Women vandt du straks titlen. Det var en særlig finale i Meijel. Hvordan gik din dag?
SOM:
“Det var en spændende finale, jeg skulle vinde begge heats for at tage titlen. I første heat red jeg længe på andenpladsen bag Demi Verploegh, som også kunne blive mester. På sidste omgang tog han føringen og vandt heatet. Vinderen af ​​anden runde ville tage titlen, jeg var i spidsen i begyndelsen, men Demi gik forbi. To omgange senere var jeg i stand til at genvinde føringen, jeg vandt heatet og titlen! Jeg blev mødt af tilhængere, der skød festpoppere med konfetti, men lige da jeg kiggede tilbage et skud lige ind i mit øje. Jeg måtte derefter på skadestuen og derefter på to forskellige hospitaler, fordi mit øje var meget beskadiget. Så jeg var ikke i stand til at nyde mit mesterskab endnu den dag, men jeg har bestemt gjort op for det igen.”

MXMag: I ungdommen skulle man altid ride blandt drengene. Var det en fordel under din første sæson hos kvinderne?
SOM:
”Jeg tror, ​​det er en fordel senere i livet. Niveauforskellen mellem drenge og piger er ikke så stor i starten. Det bliver anderledes senere, når man bliver ældre og større, så jeg tror, ​​det er en fordel at have en pige, der kører blandt drengene.”

MXMag: Så skiftet fra en 85cc Husqvarna til 125cc Yamaha gik godt for dig?
SOM:
”Ja, det gik bestemt godt, selvom det krævede lidt tilvænning i starten. Heldigvis blev tingene hurtigt bedre og bedre, og jeg syntes virkelig, at YZ125 var en lækker cykel.”

MXMag: Der skete meget i 2018, en stor cykel, en titel, men også din Grand Prix-debut. Hvordan var det at køre i Assen under WMX-løbet på TT Circuit?
SOM:
”Det var rigtig fedt at køre mit allerførste WMX-løb i Assen. Det var en meget flot sandbane, og det kan jeg selvfølgelig godt lide. Det gik faktisk bedre end forventet, første heat bragede hårdt så jeg kom ikke i mål. Anden runde gik meget bedre, jeg blev nummer 16 og tog mine første Grand Prix-point!”

MXMag: Vil du fortsætte med at konkurrere for Lakerveld Racing, og hvordan ser dit program ud i 2019?
SOM:
“Det er rigtigt, jeg vil fortsætte med at konkurrere for Lakerveld Racing, men mit program er endnu ikke helt sikkert. Jeg skal nok køre hele WMX-mesterskabet kombineret med KNMV 125cc Cup-klassen. Hvis kalenderne stemmer godt overens, vil jeg også gerne deltage i en række IMBA Ladies Cup-konkurrencer.”
MXMag: Hvad er dit mål for 2019, hvornår bliver denne sæson en succes?
AS: "For WMX er målet at samle så mange point som muligt og frem for alt at lære en masse på hårde kredsløb."

Af: Steven van Kempen/KEMCO