X

Fem minutter med Roan van de Moosdijk

Afhentes i slutningen af ​​turen Roan Van de Moosdijk bronze i EMX250 mesterskabet. Den 18-årige Eindhoven-boer, der konkurrerede for Astes4-Tesar Yamaha, vandt også EM-runden i Ottobiano. Disse gode præstationer blev efterfølgende oversat til et skifte til det hollandske F & H Racing-team!

Men i stedet for en oprykning til verdensmesterskabet forbliver Van de Moosdijk i EMX250. Hans mål: at vinde den europæiske MX2-titel! Ifølge den treårige kontrakt skifter Roan så til MX2020 World Championship i 2.

Du endte 2018 som nummer 3 i EMX250. Når du ser tilbage på sæsonen, er du så tilfreds?
Roan Van de Moosdijk:
 “Jeg er tilfreds med, at jeg endte på tredjepladsen i den endelige stilling i EMX250-mesterskabet. Min start på sæsonen var langsom, men jeg sluttede stærkt af. Alt i alt er jeg tilfreds med min præstation, især mod slutningen af ​​sæsonen.”

I sidste ende skrev du under med F&H Racing-teamet. Men der var efter sigende ret mange tilbud. Hvad var den afgørende faktor ved valget af F&H?
Fra Moosdijk: “Det er rigtigt, der var virkelig interesse fra mange hold. Det er selvfølgelig altid fantastisk. Vi valgte i sidste ende F&H, fordi jeg ved, at jeg kan gøre fremskridt med dem, fordi setuppet er meget stærkt."

Vil vi se dig i MX2019 World Championship i 2 i runder, der ikke falder sammen med EMX250?
Fra Moosdijk:
"Ja, det er planen. Vi vil helt sikkert vælge visse runder af MX2 World Championship, men vores fokus for næste sæson er selvfølgelig EMX250.”

Efter din tredjeplads i år i EMX250 er målet selvfølgelig at vinde.
Fra Moosdijk: ”Ja, det er virkelig mit hovedmål for næste år. Det er jeg fuldt ud forpligtet til.”

Du har allerede kørt en del timer med Kawasaki. Hvad synes du om motoren?
Van de Moosdijk: "
KX250 er meget nem at håndtere. Jeg er helt vild med den og har fuld tillid til cyklen. Det er en rigtig god cykel, og jeg kan ikke vente til sæsonen begynder at køre med den.”

Også nyt er dit samarbejde med Marc de Reuver. Hvad er dit første indtryk, du må glæde dig til at lære fra ham?
Fra Moosdijk:
"Naturligt! Jeg lærer af mesteren, han er en rigtig sej fyr. Og også en god kameramand under træning hahaha. Nej seriøst, Marc er meget hjælpsom, og han vil det bedste fra sine ryttere. Jeg er fast besluttet på at vise ham og holdet det bedste af mig selv i 2019!"

Hvem vil du takke?
Fra Moosdijk: "F&H Kawasaki, Yamaha Europe og David Philippaerts i de tre år, vi har arbejdet sammen, alle teamsponsorerne, Linda Cuddy, alle mine venner og supportere."

Tekst: Andy Mckinstry
fotos: Marc De Reuver, Paul Weyten, skudt af Bavo