X

Stefan Everts & Thierry Klutz sørger for showet i Congo!

Gennem Franck Verhoestraete blev Thierry Klutz inviteret for første gang til en (4-timers) enduro-konkurrence i Congo sidste år. Det var så fantastisk en oplevelse, at Thierry gik igen og overbeviste Stefan Everts om at tage med. Formålet med deres rejse: at støtte en lokal velgørenhed og få en smagsprøve på et unikt løb!

Aldrig hørt om "4 Hours of Lubumbashi"? Intet problem, det gør vi heller ikke! Man besøger jo ikke Afrikas hjerte hver uge. Selvom det allerede var anden gang for Thierry Klutzy, er denne konkurrence stadig lidt af en ekspedition med mange arrangementer. Ikke mindst når det kommer til forsikringer og vacciner.


Selve løbet er også noget af en udfordring, da du kører solo i 4 timer under svulmende forhold. Mere end bare en enduro, omend med et meget flot kredsløb, er "4 Heures de L'shi" også et socialt projekt. Konkurrencen er arrangeret af en klub, der siden 2002 har støttet lokale børn med forskellige projekter, såsom at bygge en skole. Kombinationen af ​​kontakt med en anden kultur, landskabet og velgørenheden (Mikembo) gør dette til en unik oplevelse. Og så taler vi ikke engang om selve konkurrencen!

Thierry Klutz var på toppen af ​​den belgiske enduro i årevis og opnåede stor succes i Le Touquet, men "4 Heures de L'shi" forbliver en oplevelse hver gang. “Det var et vanvittigt fire-timers løb. Meget velorganiseret på en meget smuk bane, og årets afslutning var uden beskrivelse. Kom nu, jeg prøver alligevel! Da jeg gik ind på sidste omgang, løb jeg tør for benzin. Stefan var 30 sekunder efter mig og stoppede så for at give mig en halv liter benzin. Så gik jeg for at tanke, så jeg kunne starte den sidste omgang ordentligt. Stefan var løbet tør for benzin 1 kilometer fra mål! Så stoppede jeg og det var min tur til at give den gas. Så vi besluttede at krydse grænsen sammen... Og vi blev begge erklæret som vindere.

Faktisk var det ikke den bedste del. Under prisoverrækkelsen besluttede Stefan at give sit udstyr væk på stedet til auktionen til fordel for Mikembo. Priserne er virkelig skudt i vejret, i sidste ende indbragte materialet til 'the Legend' intet mindre end 5672 euro!!! Mig og Stefan kiggede på hinanden, og vi kunne ikke tro vores ører. Dette giver mig bestemt lyst til mere, jeg vil gerne vende tilbage næste år. Også selvom det kun var for den store modtagelse.”

 

Se dette indlæg på Instagram

 

Et opslag delt af Stefan Everts Full (@s72forever) on