X

Pauls Jonass fortæller om MX2-titelduellen i Assen!

MX2-verdensmester Pauls Jonass har kun fire motoer til at indhente sit 24-points underskud til Red Bull KTM-holdkammerat Jorge Prado. Letten red de første 13 GP'er i sæsonen med den røde førerplade og har i øjeblikket to seriesejre mere end spanieren. Selvom han går ind på den sidste lige linje med et handicap, er Pauls endnu ikke besejret.

Jonass skifter som bekendt til MXGP næste år. Inden det sker, håber han stadig på at blive den tredje rytter, der forlænger sin MX2-verdenstitel for KTM. For andet år i træk ser MX2 ud til at være på vej mod den afgørende finale i sidste runde. I 2017 blev Jonass den første letter til at vinde en motocross-verdenstitel under det sidste GP i Villars-sous-Ecot, Frankrig. Kun med et stærkt resultat på Assen TT Circuit kan Red Bull-KTM-rytteren bevare sine chancer for en titelkamp under afslutningsstævnet i Imola. Alligevel er Pauls allerede sikret andenpladsen i VM takket være hans 156 point bonus over Thomas-Kjer Olsen. Det giver ham en behagelig position til at gå til fuldt angreb.

"Jeg tager til Assen med en afslappet følelse," sagde han i Tyrkiet efter sin 12. podie i sæsonen. "Jeg kan godt lide sandbaner, og jeg har intet at tabe. Okay, jeg er 24 point bagud, men der er intet pres. Jeg skal bare ride mit bedste i hver serie. “

Skæbnen for Harry Everts' hold ligger dog i hænderne på Jorge Prado. Ikke nok med at han er i topform, han nåede straks podiet i sin Grand Prix-debut i Assen i 2016 og tog sejren for tolv måneder siden. Prado føler sig også hjemme i Assens sand. Efter hollænderne er der en pause på en weekend, før den sidste GP gennemføres i Imola. Indsatsen i de resterende praktiserende læger er 100 point. Begge MX2-titaner vil derfor give alt. Fremdriften er dog i Prados favør. Den 17-årige spanier har 10 sejre og femten podier (heraf kun en tredjeplads) på sit navn i denne sæson. Uanset hvordan MX2-duellen bliver, er det allerede sikkert, at Red Bull KTM tager titlerne i begge klasser for andet år i træk. Desuden ville det allerede være syvende (!) gang siden begyndelsen af ​​årtiet, at den østrigske producent har opnået denne bedrift.

Tekst: Adam Wheeler, Tom Jacobs
fotos: Ray Archer