X

MXGP: Jeffrey Herlings tager det fulde bytte i Semarang!

Før Grand Prix'et i Pangkal Pinang frygtede Jeffrey Herlings, at han ville vende tilbage fra Asien uden Redplate. Intet kunne være længere fra sandheden, Holland har igen solidt taget føringen i FIM MXGP World Championship. Den 23-årige rytter rejser til Loket til næste GP med et forspring på 24 point. Udover Herlings er Tim Gajser (2-3) og Clement Desalle (4-2) på podiet. Cairoli blev nummer fire trods sin tommelfingerskade, men han mistede tolv point til sin KTM-kollega.

1e nogle
Herlings vinder næsten FOX Holeshot Award, men det går næsten galt for Brabanderen på første spring. Cairoli overtager prisen og ledelsen fra Herlings, som efterfølges af Desalle, Gautier Paulin og Romain Febvre. Det er umuligt at beskrive, hvordan Gasjer gør det, men Honda-rytteren passerer Febvre, Paulin, Desalle og Herlings på første halve omgang! Første gang over start-målstregen er Cairoli førende, men en omgang senere tilhører føringen sloveneren! En række fejl i træk får Paulin og Febvre til at savne rødpladeholderen. Desalle forsøger så også at komme forbi Herlings, som formår at forhindre dette. I kampens første halvdel kæmper Herlings forbi Paulin og Febvre for at få forbindelse til Cairoli. Hvor det lykkedes Febvre og Desalle at passere som kørere, lykkedes det Herlings at passere den italienske ni-dobbelte verdensmester til andenpladsen. Gasjer har et forspring på mere end syv sekunder over Herlings, men det er ikke nok! På ti minutter klarer Herlings sit underskud og tager føringen! Den næste sejr er en kendsgerning og meget vigtig, fordi Gasjer kommer på andenpladsen foran Cairoli, som derfor taber fem point. Desalle sluttede på fjerdepladsen efter en kamp med IceOne Racing-rytteren Paulin.

OPDATERING: Nagl og Coldenhoff er rykket ti pladser tilbage for at ignorere det gule flag!

2e nogle
Cairoli formåede også at vinde FOX Holeshot Award i anden runde, snævert foran Herlings og Desalle. Italieneren taber hurtigt terræn, og Kawasaki-rytteren tager føringen. Lige før første omgang starter, tager Herlings føringen fra belgieren. Gajser kommer med og trioen i spidsen ønsker ikke at lade hinanden være alene i kampens første ti minutter. Herlings formår derefter at bryde fri og styrer KTM til sin næste sejr. Herlings vinder foran Desalle og Gajser. Jeremy Seewer styrtede hårdt i den første moto, men han kørte en stærk anden moto! Han lå på fjerdepladsen i mere end tyve minutter, men han måtte senere opgive dette til Cairoli. Den 32-årige italiener faldt tilbage til ottendepladsen, men kom derefter meget stærkt tilbage. Resultatet er en fjerdeplads under denne anden runde for Seewer. Julien Lieber er nu tiende, Vanhorebeek slutter trettende foran Coldenhoff og Strijbos.

Dette mesterskab fortsætter om to uger på Loket-kredsen.

Resultater MXGP #13; Semarang, Indien:
1e nogle:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Team Gajser Slo Honda
3 Antonio Cairoli I KTM
4 Clement Desalle B Kawasaki
5 Gautier Paulin F Husqvarna
6 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
7 Tommy Searle GB Kawasaki
8 Alessandro Lupino I Kawasaki
9 Max Anstie GB Husqvarna
10 Kevin Strijbos B KTM
18 Glenn Coldenhoff NL KTM *
DNF Julien Kære B Kawasaki

2e nogle:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Clement Desalle B Kawasaki
3 Team Gajser Slo Honda
4 Antonio Cairoli I KTM
5 Jeremy Seewer CH Yamaha
6 Max Anstie GB Husqvarna
7 Tommy Searle GB Kawasaki
8 Alessandro Lupino I Kawasaki
9 Maxi Nagl D TM
10 Julien Kære B Kawasaki
13 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
14 Glenn Coldenhoff NL KTM
15 Kevin Strijbos B KTM

Daglig klassifikation MXGP GP i Indonesien:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2 Team Gajser Slo Honda 2-3
3 Clement Desalle B Kawasaki 4-2
4 Antonio Cairoli I KTM 3-4
5 Tommy Searle GB Kawasaki 7-7
9 Jeremy Vanhorebeek B Honda 6-13
10 Kevin Strijbos B KTM 10-15
14 Julien Lieber B Kawasaki DNF-10
17 Glenn Coldenhoff NL KTM 18-14

MXGP stilling efter 13 løb:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 583
2 Antonio Cairoli I KTM 559
3 Clement Desalle B Kawasaki 447
4 Tim Gajser Slo Honda 410
5 Romain Febvre F Yamaha 400
7 Glenn Coldenhoff NL KTM 329
9 Jeremy Vanhorebeek B Honda 280
14 Julien Lieber B Kawasaki 187
15 Kevin Strijbos B KTM 152
33 Ken de Dycker B KTM 5
40 Sven van der Mierden NL Yamaha 1

Af: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RayArcherPhoto