X

Hermans/Musset vinder Varsseveld, ONK titelkamp uhørt spændende!

Koen Hermans og Nicolas Musset tog dagens sejr under næstsidste ONK sidevognscross 2018 i Varsseveld. Med en anden- og førsteplads lykkedes det at klatre op på det højeste stillads. Bax/Stupelis blev nummer to, med samme antal point som Hermans. Hermans var dog sejren i andet heat og blev derfor klassificeret som første i dagens resultater. Til stillingen om ONK-titlen ligger sidevognene fra Bax og Hermans nu i toppen, kun adskilt med et point, hvilket betyder, at titelkampen under de afsluttende ONK-sidevogne den 7. juli i Rhenen allerede bliver uhørt spændende.
Veldman/Janssens var klart 'best of the rest' på tredjepladsen to gange, men kunne ikke gøre det svært for Hermans og Bax. 

Større fraværende denne ONK var Daniël Willemsen, som stadig led for meget under eftervirkningerne af en bilulykke for et par uger siden. Meget ærgerligt for kannibalen fra Lochem, som lå i den øvre række af klassementet til ONK i Varsseveld og nu passivt måtte se til, da pointene gik til konkurrenterne i Varsseveld i 2018 ONK Sidecar master titelkampen.

Varme 1
I første heat så vi holeshot for Van Werven med Bax, Hermans, Veldman og Dierckens direkte bagved.
I andet sving så vi en trafikprop, da Mike Keubens og Smits sidevogne kom i kontakt med hinanden på indersiden af ​​svinget. Closhe og Kops gik også i stå, men kunne relativt hurtigt fortsætte deres vej. Efter en del forsinkelse kom Keuben og Smit som de sidste ind i skoven, da resten af ​​sidevognene for længst var fløjet.

Allerede på første omgang passerede Bax/Stupelis Van Werven og på anden omgang viste Hermans sig også for hurtig til Van Werven/Mans kombinationen, der endte på tredjepladsen.
Desværre var det i den indledende fase allerede overstået med Dierckens/Rostingt, der skulle håndtere bremseproblemer. Det var muligt at fortsætte, men da Dierckens-holdet i Varsseveld hovedsageligt arbejdede med konkurrencerytmen på sandet, valgte de at forlade slaget.
Inden for ti minutter af kampen så vi også Veldman/Janssens passere Van Werven.
De første fire positioner så ud til at være stabile indtil mål, hvis det ikke var fordi Hermans bankede på Bax/Stupelis' dør halvvejs i løbet.
Bax, langt fra 100% fit på grund af sin skulderskade, holdt stand og kunne i løbets slutfase tage afstand fra sine angribere og krydsede stregen først, med Hermans/Musset et par sekunder efter.

Veldman/Janssens blev derefter nummer tre i ingenmandsland. De var et godt stykke bag Bax og Hermans, men langt foran Van Werven, der ville slutte på fjerdepladsen.
Van Werven var heldig, at løbet var overstået lige til tiden, for bag ham kom 'løbets sidevogn', Mike Keuben/Lars de Laat, som var mere end fem sekunder hurtigere end Van Werven i slutfasen.
Mike Keubens venstre sidevogn var den sidste, der startede med et stort hul efter kø i 2. hjørne, men gik fremad som en kugle. Halvvejs havde de lige nået at fange fætter Justin Keuben, men kløften til Mulders, der blev nummer fem, så aldrig ud til at blive overbygget. Keuben/De Laat kørte dog som en gal og formåede at vælge en række flotte baner med deres venstre hold, som gjorde, at de kunne passere Mulders i slutfasen, men desværre var tiden for kort til rigtig at jagte Van Werven fjerde.

Med en femteplads var Keuben/De Laat dog mere end tilfredse efter forsinkelsen i første runde.
Mulders/Van der Wiel blev nummer seks efter et flot løb og Roes/Sabbe blev nummer syv. De var først klokken fem, var involveret i en hændelse og var så pludselig klokken otte og så ud til at gå den vej...indtil sidevognen til Justin Keuben/Rietman på syvendepladsen måtte udgå på sidste omgang på grund af maskinfejl! Meget trist for Keuben/Rietman, men Roes greb naturligvis denne gave med begge hænder.
Dette gjorde det også muligt for Van der Lagemaat at rykke op på ottendepladsen, hvilket gjorde ham til dagens bedste 'NK Wildcard'-rytter.

Varme 2
I andet heat tog Hermans/Musset holeshot med Bax/Stupelis lige bagved. De to største ONK-titelkandidater gjorde det igen til et meget spændende løb og fulgte hinanden hals og nakke og pressede tempoet så meget op, at der ved mål kun blev klassificeret fire sidevogne i samme omgang!
Trods spændingen fortsatte de med at køre i samme rækkefølge gennem hele løbet og så vandt Hermans/Musset løbet og blev dagens vinder og Bax/Stupelis krydsede målstregen på andenpladsen lige efter.
På tredjepladsen var det igen 'frøen' Julian Veldman, der blev nummer tre sammen med Glenn Janssens, mere end halvandet minut efter Hermans og Bax.

Justin Keuben og Dion Rietman var startet som nummer fire og fandt pludselig lettelse efter et par omgange.
Bag dem havde Dierckens trukket over lige efter en springbakke lige inden han gik ind på græsningen. Van Werven/Mans, der kørte tæt bagved, havde ingen steder at gå og kørte ind i dem. For Van Werven betød dette afslutningen på løbet, fordi slaget fra slaget var så hårdt, at selv et stykke af rammen på motorsiden blev brækket af. Van Wervens venstre ben havde naturligvis også fået et alvorligt slag, men heldigvis viste det sig senere på hospitalet, at intet var brækket, hvor man i første omgang frygtede et skinnebensbrud.
Mulders og Van der Wiel, som kørte bagved, var heller ikke i stand til at bevæge sig, hvilket til sidst tvang flere andre hold til at stoppe på grund af Dierckens og Van Wervens styrt. Closhe/Van Hal og Mike Keuben/De Laat formåede at undgå dette tumult og avancerede dermed til fem og seks.
Halvvejs i løbet kunne både Closhe og Mike Keuben lukke hullet til Justin Keuben, og vi så først Mike Keuben, der rykkede Closhe én plads tilbage, hvorefter han en omgang senere kunne passere sin fætter Justin Keuben, hvilket resulterede i en fjerdeplads. plads formåede at holde fast med verve til mål. Closhe/Van Hal kunne også følge i kølvandet på Mike Keuben og passerede derefter Justin Keubens sidevogn og sluttede på en femteplads i dette heat, med Justin Keuben/Dion Rietman på sjettepladsen, som senere pressede på for Closhe, men var bare ude af stand til at starte et angreb .
På syvendepladsen så vi den stærkt ridende Roes/Sabbe og Van de Lagemaat var igen den bedste 'NK wildcard' deltager på ottendepladsen. Kops/Hoesen blev nummer niende og et hårdt indhentningsløb bragte Dierckens/Rostingt på en tiendeplads ved mål.

Hermans/Musset og Bax/Stupelis afgør, hvem der bliver 7 ONK Sidecar Masters mester under de sidste ONK sidevogne i Rhenen lørdag den 2018. juli. Kun adskilt af et enkelt point og velvidende, at Varsseveld allerede har lagt et blodfortyndende show, kan man være næsten sikker på, at der følger et meget flot klimaks under den afsluttende ONK i Rhenen lørdag den 7. juli.

Daglige resultater ONK Sidecar masters Varsseveld:
1 Hermans/Musset
2 Bax/Stupelis
3 Veldman/Janssens
4 Mike Keuben/De Laat
5 Closhe/Van Hal
6 Roes/Sabbe
7 Van de Lagemaat/Schlinnertz
8 Mulders/Van der Wiel
9 WisselinkSloot
10 Boeve/Sellis

 Stilling ONK Sidecar masters 2018 efter fire af de fem konkurrencer:
1 Bax/Stupelis 128 point
2 Hermans/Musset 127 pnt
3 Willemsen/Bax 84 pt
4 Van Werven/Mans 77 pt
5 Veldman/Janssens 74 pts
6 Mike Keuben/De Laat 70 pt
7 Closhe/Van Hal 70 pnt
8 Mulders/Van der Wiel 60 pts
9 Roes/Sabbe 55 pt
10 Brown/Millard 50 pnt
Tekst: Emil Bilars
Fotos: www.orangehat.nl