X

Konfirmation MX of Nations i Assen tæt på!

Efter at have arrangeret den hollandske GP på TT Circuit of Assen i tre år, ønsker den lokale promotor LDP International at sætte kronen på værket med MX of Nations. LDP International havde allerede udtrykt denne ambition før. Nu ser det ud til, at MXON vender tilbage til Holland for første gang siden 2004 i Lierop!

MX of Nations i 2019 i Assen, det er ikke længere en fjern drøm. Ifølge den erfarne Lee van Dam, direktør for LDP International, bekræftelse af en aftale med YouthStream er et spørgsmål om uger. "Vi diskuterede allerede muligheden før 2018, men regeringens beslutning kom ikke til tiden, fordi vi har brug for en større investering," siger Van Dam. "For 2019 ser det dog godt ud. Vi forventer endelig godkendelse inden for de næste to til tre uger. Signalerne fra Assen kommune, kommunalbestyrelsen og regeringen er positive. Så vi forventer ingen problemer.”


Mere end pæne besøgstal i Assen og dens voksende stjernestatus Jeffrey Herlings, er vigtige faktorer i MXoNs tilbagevenden til hollandsk sand. "Det er helt rigtigt," siger Lee. “Jeffreys succes hjælper bestemt. Det tog noget tid at vise folk, hvad motocross er, og vi forventede et større tilskuertal før, men vi ser, at business-to-business-indtægterne bliver bedre og bedre. Der har også været mange anmodninger til Nationerne. Vi tror, ​​det bliver et brag. “

Byggeriet af MXGP-banen i Assen har fulgt et lignende mønster de seneste tre år. Dette fortsætter den 15. og 16. september i år under sæsonens sidste GP. Især kræves en stor import af sand og også konstruktionen på niveau med Gert Timmer-kylling er ikke oprigtigt helbredt. Derudover vil halvdelen af ​​den berømte start-mål lige linje og pit lane i den berømte "Cathedral of speed" - banens kaldenavn blandt MotoGP-fans - også være dækket af sand.


Rygter cirkulerer om, at Nations-kredsløbet vil involvere ændringer i forhold til MXGP-løbene. Van Dam kunne ikke udtale sig om dette. "Forespørgslen var at gøre det lidt anderledes, men vi har ikke så mange muligheder i Assen," sagde han og pegede på foldekomplekset under kl. WK Superbike runde i sidste weekend. »Vi er nødt til at krydse bygningerne og folden, fordi strækningen er for lang. Men jeg tror, ​​vi har brug for mere sand, og vi vil faktisk ændre banen lidt.

I september vil Assen svare til Losail (Qatar)'s status som det længstvarende MXGP-sted på en permanent roadrace-ejendom. Løbet fandt sted i Qatar fra 2013 til 2017. Tidligere besøgte verdensmesterskabet i Motocross Zolder, Donington Park, Franciacorta og Francorchamps. Lee Van Dam var involveret med LDP international i næsten alle større begivenheder i Assen, inklusive Rizla og Gamma Racing dage. Så du kan roligt kalde ham afprøvet inden for event- og (motor)sportsmarkedsføring.

"Jeg tror, ​​at motocross bestemt har sin plads på et permanent kredsløb. At bygge en motocrossbane sådan et sted er faktisk en drøm... Og alligevel er det blevet til virkelighed,” sagde Van Dam. "Vi annoncerer meget, og vi arbejder hårdt på denne begivenhed. På en måde tror vi, at dette er fremtiden for motocross, så du ikke bliver hængende i mudderet med dine sponsorer. Her har vi alt hvad angår overnatning. Jeg tror, ​​at motocross ville gøre klogt i at opsøge flere sådanne steder, så denne fantastiske form for motorsport kan nå ud til et bredere publikum. I Assen er vi så heldige, at der allerede var et helt netværk af sponsorer og loger. Folk vidste ikke, hvor smuk denne sport er. Nu er de meget glade for at opleve det, og de betragter motocrossen som et af højdepunkterne på kalenderen i Assen.

Under de sidste to udgaver af Motocross of Nations blev det hollandske hold nummer to hver gang.

Tekst: Adam Wheeler
fotos:
Ray Archer, Gatedrop, RTV Drenthe