X

Bax/Stupelis vinder sejrrigt ONK sidevognskorset i Oss!

Etienne Bax og Kaspar Stupelis formåede at vinde ONK sidevognscross i Oss. Bax var klart stærkest og vandt to gange. Hermans blev nummer to i den daglige total og team Willemsen tredje. Med hensyn til samlet point havde Willemsen og Hermans uafgjort, begge blev nummer to og tre i et heat. Hermans var dog foran Willemsen i andet heat, og det var det afgørende for placeringerne på podiet.

26 kombinationer havde tilmeldt sig i Oss til det tredje ONK, som faktisk blev det andet, da der ikke blev afholdt heats under selve det andet ONK i Valkenswaard på grund af triste omstændigheder.
ONK-leder Brown var ikke i appel på grund af en dobbeltkalender, og derfor var direkte følgere på ONK-standen, Willemsen og Hermans, opsatte på at overtage førstepladsen. De andre kombinationer var også på tovene og med en smuk sommerlig sol var folk i Oss ved at forberede sig på en varm eftermiddag.

1e Nogle
Lidt omkring halv et startede cirkus til første heat. Julian Veldman satte sin AMS Husqvarna under stram kontrol, og den største kunstner af dem alle tog holeshot foran Willemsen, Bax og Van Werven med en sidevognslængde forspring. Veldman kunne i aktion med den belgiske bagerspiller Glenn Janssens længe holde føringen. Halvvejs i varmen var det dog slut. Bax kom til at presse Veldman, efter at han først havde haft at gøre med team Willemsen. Veldman holdt stand i et antal omgange, men var derefter ude af stand til at holde den udløste Bax bag sig. På det tidspunkt i løbet var Willemsen nummer tre, med Hermans/Musset et godt stykke bagud. Disse havde formået at bryde væk fra en gruppe med Van Werven, Vanluchene, Van de Boomen og Closhe. Bagved en kamp mellem Greup/Visser og Mulders/Van de Wiel og så igen på afstand bagved en familiestrid mellem Justin Keuben/Rietman og Mike Keuben/De Laat.
Efter at have grebet føringen kørte Bax et stykke væk fra Veldman, der tydeligvis ikke kunne følge helt med. Bax/Stupelis kørte afgørende i mål og indtog efter en mærkelig preseason til sidst overbevisende førstepladsen i et heat.
Veldman forsøgte ihærdigt ikke at tabe Bax for meget af syne, og da dette var det første løb sammen med bagerspiller Glenn Janssens, kunne man være tilfreds, hvis fyren ville blive nummer to. Dette skete dog ikke! Pludselig kommer tykke blå røgfaner fra Veldmans maskine, hvorefter blokken til sidst kollapsede i løbet af få 10 sekunder. Afslutning på træning for de synligt skuffede Veldman og Janssens!
Willemsen/Bax tog pludselig andenpladsen og det gjaldt også Hermans/Musset, der ankom i mål på tredjepladsen. Klokken fire så vi Van Werven/Mans komme ind. De var presset af konkurrenterne bag dem i næsten hele heatet. De fik godt nok et pusterum, da de var dygtigere til at passere de mange efterslidende på en svær bane i Oss, men Van den Boomen var aldrig langt væk på fem, og på et vist tidspunkt fik Van den Boomen pludselig Van den Boomen på rebet. havde nået at passere og glædede sig tydeligvis til mere. Vanluchene/Van den Boogaart faldt dog pludselig en smule tilbage, og Van Werven kunne slutte som nummer fire, med Van den Boomen/Van Gaalen bag sig på fem. Vanluchene tog derefter sjettepladsen ved mål med Closhe/Van Hal et rimeligt stykke væk på syvendepladsen. Så måtte vi vente på Mulders/Van der Wiel, der kom solo klokken otte, efter at Greup/Visser var set falde ud halvvejs på grund af en ødelagt styredæmper. Mike Keuben vandt derefter kampen med sin fætter Justin Keuben om niendepladsen. Længe så det ud til, at Justin ville slå Mike, men løbet vendte til fordel for Keuben/De Laat, der sluttede på niendepladsen, med Keuben/Rietman lige bagud i ti.

2e nogle
Programmet blev overskredet igen sidst på dagen, og det andet heat startede med 40 minutters forsinkelse. Allerede ved startporten havde Keuben/Rietman mekaniske problemer, og de så med rædsel, mens hele feltet styrtede væk fra dem, med holeshot til Hermans og Van Werven ved siden af.
De kunne ikke nyde førstepladsen længe, ​​fordi Bax/Stupelis hurtigt tog føringen. Som i første heat kunne de påtvinge alle deres vilje og endelig dominere den daglige total i Oss ved endnu en gang at slutte først i andet heat med knap ti sekunder foran Hermans/Musset, der igen kørte godt og ride godt, hvem ville blive nummer to. Bag denne blev Willemsen/Bax nummer tre, selvom de var involveret i en hed kamp med Vanluchene på fjerde og Veldman på femte. Willemsen/Bax havde dog heldet med vejrguderne og løbsledelsen!
Lige da Willemsen/Bax blev passeret af både Veldman og Vanluchene, gik det røde flag ud kun få minutter før den officielle tid udløb.
Resultatet betragtes så som målpassagen under den foregående omgang, og på det tidspunkt lå Willemsen stadig på tredjepladsen med Vanluchene på fjerde og Veldman på femte. Disse tre sidevogne ville også indgå i resultaterne af det andet heat.
Heldigvis var det røde flag denne gang ikke fordi der var sket et grimt styrt, men fordi Pluvius dukkede op over Witte Ruij-bakken i Oss! Og hvor!
Det virkede jo som typisk sommer og de somre i Holland er desværre nogle gange præget af et rigtigt skybrud. Det var præcis tilfældet!
I et hurtigt skiftende miljø fortsatte sidevognscrossheltene med det, de skulle, men publikum skyndte sig hurtigt til tørrere steder under træer, festteltet eller hvor som helst. Da en opmærksom tilskuer lidt senere kaldte en kameramand højt på et stillads ned for at nærme sig kraftige tordenvejr, viste det sig, at der ikke blev sagt for meget. Sidevognene strømmede ind lige i tide, før det for alvor begyndte at tordne over Oss og forholdene blev for farlige for kørere, trænere, medier og offentligheden.
Under disse heroiske omstændigheder så vi Van Werven/Mans passere det røde flag på en sjetteplads. Endelig var de for en dag ikke plaget af uheld, og de kunne vende hjem tilfredse med denne sjette og den tidligere fjerdeplads. Closhe/Van Hal kom på syvendepladsen, som i det øjeblik var klar til at modvirke on-rush Keuben/De Laat. Det røde flag kom dog og Closhe/Van Hal blev klassificeret som syvende og Mike Keuben/Lars de Laat blev klassificeret som ottende. Mulders ville derefter slutte på ni, med Roes/Sabbe på ti.

Stillingen for den hollandske sidevognscrosstitel er særligt spændende efter dette løb i Oss med Willemsen/Bax, Hermans/Musset og Bax/Stupelis inden for fire point fra hinanden.
Pinsedag den 20. maj fortsætter kampen i Achterhoekse Varsseveld.

Daglige resultater ONK Sidecar Cross Oss:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hermans/Musset 42 Pnt
3 Willemsen/Bax 42 Points
4 Vanluchene/van den Bogaart 33 Pnt
5 Van Werven/Mans 33 Points
Stilling Open Dutch Sidecar Cross Championship 2018:
1 Willemsen/Bax 84 Points
2 Bax/Stupelis 81 Pnt
3 Hermans/Musset 80 Pnt
4 Van Werven/Mans 59 Points
5 Brown/Millard 50 Pnt
Fuldstændige resultater ONK Sidecar Masters Oss
Tekst: Emil Bilars
Foto: www.orangehat.nl