X

Sam van de Ven fra Stevensbeek.

Stevensbeek i Nordbrabant blev sidste weekend plads 2 for MON og damerne. Det faktum, at solen havde arbejdet rigeligt på overarbejde forud for denne konkurrence, generede ikke organisationen, fordi Radiokredsen var i perfekt stand igen.

Sam gør stadig fremskridt hver uge på Hastenberg-Honda, og tog ingen risici i træningen for at være klar til heats. Som fjortende kan Honda-rytteren vælge et startsted inden starten af ​​det første heat. Blød start og Sam dykker ned i de første hjørner med den førende gruppe. Hun når hurtigt at komme med i top tre, og tingene går hurtigt, men det er tilsyneladende ikke noget problem at følge. Sam er dog nødt til at sætte farten ned efter et par omgange på grund af armpumpe. I mellemtiden var der allerede åbnet et hul med resten af ​​feltet, og Hastenberg-rytteren kunne slutte som nummer fire i rækken. Var det den indre frygt for at løbe ind i den armpumpe igen, eller var fokus lige ude, da startlågen faldt i starten af ​​det afgørende heat? Hvem ved, Sam, der skulle have været niende, misser sin start og må jagte på en meget hårdere bane. De første par omgange kan hun ikke finde sin rytme, og det er et svært løb. Alligevel er Sam stædig, og hun kæmper sig langsomt ind i kampen baseret på karakter, og så bliver tingene pludselig meget bedre, og modstander efter modstander må lide. Det sort-hvidternede flag kommer for tidligt for Sam, som var i god fremgang, men hun formår stadig at krydse starten og slutte på en femteplads.

Hver gang hun har kørt på den tungere cykel, kan Sam sige, at hun tager skridt fremad. Og det er en gunstig udvikling med henblik på de kommende konkurrencer. Med knap tre hele måneder på Honda 4-takteren kan vi sige, at det var den rigtige beslutning at tage det skifte. Sam ligger nu på en femteplads i mesterskabet og har derfor alt i egne hænder. Sam takker endnu en gang alle sponsorer, hendes forældre, træner Peter Huijbergts. Sammen glæder de sig allerede til den 20. maj, hvor næste stævne i Son er planlagt.

Af: Geert Gelaude
Foto: Danny Relouw