X

Sickbay: Preseason dræber de første MXGP-toppere!

Startfeltet til åbnings-GP i Argentina led et stort knæk i sidste weekend. Mindre end to uger fra konkurrencen i Patagonien er der store spørgsmål om det fysiske beredskab hos blandt andre Tim Gajser og Arnaud Tonus.

Honda udgav hurtigt en opdatering om tilstanden for 2016 MXGP verdensmesteren søndag aften. Tim Gajser faldt til jorden med et hårdt slag i tredje og sidste runde af Internazionali d'Italia. (Se videoen her) Sloveneren så først ud til at slå hovedet på styret på sin CRF450R, da han hoppede for langt.

Det mangler at se, hvor hurtigt genopretningen af ​​den uheldige Tim Gajser vil forløbe.

Ifølge øjenvidner var Gajser smuttet fra sine fodhvilere. Selvom den 21-årige stjernepilot forblev ubevægelig, og der i starten var frygt for hjernerystelse, var 'skaden' begrænset til et dobbelt kæbebrud. For dette blev "Tiga" straks opereret søndag aften.

HRC indikerede, at de vil forklare Gajsers tilstand yderligere, efterhånden som skaden udvikler sig. Alligevel er det svært at forestille sig, at Tim kunne konkurrere – endsige være konkurrencedygtig – i Neuquen den 3. og 4. marts. Da Brian Bogers også stadig er ude af spillet, placerer Tim Gajsers skade HRC Honda i en meget ubehagelig situation. Efter al sandsynlighed bliver "Tiga" nødt til at gå glip af den første GP. Han håber at være der igen i Valkenswaard.

Desværre gik der lidt tid før Tonus' skulder var tilbage på plads. Skadernes omfang er endnu ikke klarlagt.

Tone i Guillod

I Lacapelle Marival, Frankrig, blev Wilvo Yamahas Arnaud Tonus offer for et fald under morgentræning. Tonus siges at have fået en forvredet skulder. Fordi holdet afventer yderligere efterforskning, ved man ikke meget om konsekvenserne af dette styrt. Holdkammerat Shaun Simpson, der sluttede på fjerdepladsen i Frankrig, støttede allerede Tonus på Instagram søndag aften: "Jeg vil også gerne ønske min holdkammerat @arnaudtonus en hurtig bedring efter hans fald. Jeg håber, du snart er tilbage."

I sit første løb for Standing Construct KTM gjorde Strijbos straks et godt indtryk!

Der var positive beskeder fra Lacappelle til Standing Construct KTM-teamet. Den tilbagevendende Kevin Strijbos vendte tilbage til konkurrencen efter et brækket kraveben. Med en flot 5. plads i anden runde og en 6. plads i Superfinalen viste 'The Kid', at han er på rette vej. For Guillod vil der gå længere tid efter hans benbrud, før vi ser ham i aktion igen. Det forventes, at det først bliver til april, at Guillod kan køre tilbage.

Tekst: Adam Wheeler
fotos: Off Road Pro Racing, Yamaha, MXjuli/Stående Konstruktion