X

AXUK: Cedric Soubeyras vinder i Newcastle!

Det var endnu en hyggelig kaotisk aften ved det britiske Arenacross-arrangement! Ligesom i sidste uge i Manchester fandt vi nu store navne i 'LCQ Head-To-Head race'. Ingen ringere end den mangedobbelte australske mester Dan Reardon og den dårlige dreng fra Arenacross Ashley Greedy formåede at redde sig selv gennem denne omkamp og sikre sig en plads i finalen.

I denne finale denne gang, i modsætning til sidste weekend, Evgeny Bobryshev! Russeren ser ud til efterhånden at finde sin rytme i denne specielle disciplin. Med i denne finale er også mesterskabslederen Charles Le Francois, totaktsmanden James Dunn, Hugo Basaula og de andre sædvanlige navne som Cyril Coulon, Cedric Soubeyras og den regerende mester Thomas Ramette.

Det var sidstnævnte, der formåede at clinche holeshot i finalen. Dette til Evgeny Bobryshev og Cedric Soubeyras. Russeren i gruppen måtte hurtigt indse, at hans tempo er lidt lavere end de franske topspilleres. Soubeyras og Ramette så ud til at skulle afgøre i en duel, hvem der skulle gå hjem med sejren. Nogle høballer besluttede dog noget andet, eller i det mindste deres dækning. Mens disse to herrer gjorde hinandens liv surt, var blandt andre Cyril Coulon og Dan Reardon faldet til jorden i baggrunden. Som følge heraf blev høblokkene spredt ud over hele banen, og Thomas Ramette tog dækslet af en af ​​dem ind i hjulet. Suzuki-piloten virkede derfor ret distraheret og lod efterfølgende døren stå helt åben for at give Cedric Soubeyras føringen, og øjeblikke efter faldt han simpelthen om i et sving. Ude er chancerne for sejr og podie.

Cedric Soubeyras så den eneste modstand for sejren forsvinde og red til sejren. Bag Fro Systems piloten havde nogle ting ændret sig i mellemtiden. Russeren Evgeny Bobryshev, der startede på tredjepladsen, skulle først have sluppet Hugo Basaula og Fabien Izoird, som kørte stærkt. Den mørke portugiser måtte også forbi Fabien Izoird om andenpladsen. Men Kawasaki-piloten formåede at blive den første ikke-franske rytter på podiet i den britiske Arenacross-sæson 2018. Flot resultat af den unge mand, der engang var aktiv i Belgien under Stefans og Harry Everts vågent øje. I løbets sidste omgange udnyttede Charles LeFrancois Evgeny Bobryshevs fejl til at rykke op på fjerdepladsen, og russeren på Suzuki sluttede på en imponerende femteplads.

Resultatet Main Event Newcastle Arenacross UK
1. Cedric Soubeyras – Team FRO Systems – 15 omgange
2. Fabien Izoird – Buildbase Honda – +4.839
3. Hugo Basaula – Shocktech Kawasaki – +7.079
4. Charles Le Francois – Buildbase Honda – +8.275
5. Evgeny Bobryshev – RFX Suzuki – +9.769
6. Jack Brunell – Team Green Holeshot Kawasaki – +10.735
7. James Dunn – GL12 KTM – +12.501
8. Cyrille Coulon – SR75 World Team Suzuki – +16.593
9. Ashley Greedy – Team FRO Systems – +21.731
10. Dan Reardon – JK I-Fly Yamaha Racing – +23.908
11. Luke Norris – Geartech Husqvarna – +24.344
12. Thomas Ramette – SR75 World Team Suzuki – +2 omgange

Mesterskabsresultat efter Newcastle
1. Cedric Soubeyras – 38 ptn
2. Charles Le Francois – 38 ptn
3. Fabien Izoird – 34 ptn
4. Hugo Basaula – 30 ptn
5. Cyrille Coulon – 29 ptn
6. Jack Brunell – 25 pt
7. Thomas Ramette – 23 pt
8. Ashley Greedy – 18 ptn

Tekst: Matthias Van Eeckhoven