X

Graham Jarvis vinder Hixpania Hård enduro!

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-rytteren Graham Jarvis vandt 2017 Hixpania Hard Enduro i det nordlige Spanien i går. Jarvis kom foran Jonny Wlkaer (KTM) og Alfredo Gomez (KTM). Billy Bolt, Jarvis' Husqvarna-holdkammerat, sluttede på fjerdepladsen i en af ​​hans stærkeste præstationer i sæsonen.

Til den anden udgave af Hixpania Hard Enduro blev løbet afholdt over tre dage. Fredag ​​stod en bane i SuperEnduro-stil på landsbytorvet i Aguilar de Campoo på menuen. Lørdag skulle en endurosløjfe på 48 kilometer rundt om den nærliggende sø gennemføres tre gange.

Hovedbegivenheden i søndags var en kort 15-minutters ekstrem loop, gennemført over en varighed på to timer og tredive minutter. Med point tildelt pr. løb kom dette års Hixpania-mester i top over de tre dage.

I prologen i lørdags sluttede Jarvis, usædvanligt for sine handlinger, kun på en syvendeplads. Lørdag startede Graham sit comeback med en fjerdeplads. Som et resultat vidste han, at kun sejr på den tredje og sidste dag ville være nok til at vinde Hixpania Hard Enduro.

Da han startede sidst i Le Mans-stilen (se videoen ovenfor!), begyndte han støt at overhale ryttere, efterhånden som løbet skred frem. Halvvejs af løbet var han klatret til fjerdepladsen og begyndte at finde sin rytme. Med to omgange tilbage iværksatte Jarvis sit angreb på sejren og formåede endda at afslutte. Med en umulig stigning - den sidste superhårde forhindring i slutningen af ​​løbet - var han den første til at nå toppen.

Graham Jarvis: “Jeg havde ærlig talt ikke forventet at vinde her. Inden sidste løb, søndagens ekstreme løb, lå jeg omkring fjerde i pointstillingen. Faktisk troede jeg, at den endelige sejr var uden for rækkevidde. Min plan var bare at kæmpe for sejren i dette løb og se, hvad der skete. Jeg var faktisk den sidste rytter, der nåede min cykel i starten, og så var jeg den sidste, der gik. Jeg var hurtigt i stand til at indhente nogle ryttere, og for at være ærlig hjalp det også ikke at lede! Dette gav mig mulighed for at læse de numre, de andre fyre havde valgt, hvilket også hjalp mig med at undgå deres fejl med linjevalg. De fire bedste ryttere endte tæt på hinanden omkring halvvejs. Med omkring to omgange tilbage tog jeg føringen og fortsatte. Den sidste bakke var umulig! Men heldigvis kom jeg først og blev trukket op. Jeg skulle bare se og se, hvad der ville ske. Jonny Walker styrtede og faldt til fjerdepladsen. Vi var lige på point, men min sejr var den afgørende faktor. Jeg er meget glad for dette, for Hixpania var et af de få Hard Enduro-løb, som jeg endnu ikke havde vundet. “

Resultater — Hixpania Hard Enduro 2017 
1. Graham Jarvis (Husqvarna)
2. Jonny Walker (KTM)
3. Alfredo Gomez (KTM)
4. Billy Bolt (Husqvarna)
5. Mario Roman (Sherco)