X

KEMEA Yamaha Race Report (Villars sous Ecot)

Den sidste GP i 2017-sæsonen fandt sted sidste weekend på bjergskråningerne i Villars sous écot. Dette er Benoit Paturels hjemmebane, så folk har set frem til dette løb i et stykke tid for at slutte på en høj tone. Desværre satte Benoits alvorlige skade en nøgle i gang, og målet blev justeret. Benoit var ikke desto mindre til stede i Villars for at opmuntre sine holdkammerater og hjælpe dem med at rydde vej gennem den store muddergrav.

Kraftige regnbyger forvandlede lørdag eftermiddag den smukke rundstrækning til et rigtigt mudderbad, som fuldstændig ændrede forholdene for rytterne. I kvalifikationskampen fik Brent en dårlig start og faldt bagerst i rækken. Han kom sig dog meget hurtigt og startede et stærkt comeback. På trods af at han blev ramt i ansigtet af sten, blev han nummer syv. Alvin havde en god start, men måtte hurtigt håndtere problemer med briller og dårligt syn. Han lavede en fejl og faldt mange steder tilbage. I sidste ende krydsede svenskeren stregen på en 16. plads.

Vejret blev ikke rigtig bedre søndag, hvilket gjorde kredsløbet svært og meget forræderisk for rytterne. Efter et par fejl i de indledende runder af den første serie, måtte Brent hurtigt smide sine briller og vred sit knæ i et af de dybe hjulspor. Han forsøgte at fortsætte, men forlod til sidst løbet. Han havde for mange smerter og besluttede sig for ikke at starte i anden manuel. Alvin viste, at han har det godt under disse forhold og kørte et stærkt løb for at blive nummer niende.

I sæsonens allersidste heat kørte Alvin inden for top ti det meste af løbet, men efter en fejl tabte han et par pladser og faldt til en 13. plads. Alvin sluttede sæsonen af ​​med en tiendeplads i dagens resultater og blev nummer 14 i verdensmesterskabets endelige stilling. På trods af at Brent ikke fik point i weekenden, bevarer han sin tiendeplads i verdensmesterskabet. Benoit på sin side havde ikke heldet på sin side for et par uger siden, da han var tredje i VM-stillingen. Han missede de sidste tre løb og sluttede til sidst på en femteplads i verdensmesterskabet i sin sidste MX2-sæson.

Alvin Østlund: “Selvom banen i Villars ikke rigtig er min ting, havde jeg det sjovt i disse mudrede forhold. Jeg havde det godt på cyklen hele weekenden, og på grund af nogle fejl gik jeg glip af nogle flotte resultater. I sidste ende er det godt at afslutte sæsonen med en top 10-placering. Jeg glæder mig allerede til at forberede mig til MXON om to uger!”

Fotos @cdsimages