X

5 minutter med Andy Truyts

Andy Truyts har haft et par travle dage med La Chinelle og hans hjemmecross på Keiheuvel. Nysgerrig, hvordan det hele gik for ham? Det fortæller han nu her på MXmag.

 

Andy Truyts:

Siden sidste år har vor Frue Himmelfarts weekend været en travl weekend for mig med vigtige konkurrencer på programmet: La Chinelle og De Keiheuvel. Selvom det i år så ud til, at jeg skulle bestå på grund af en betændelse i mit håndled. Jeg fik det under min motorcykeltræning i Rumænien og enduro-løbene bagefter. Heldigvis skyldes det min fysioterapeuts fantastiske arbejde Jeff Kissembeek fra Kinesis og Dr. Claes var alt ordnet til tiden. Som et resultat kunne jeg starte sidste weekend under La Chinelle. De 12 timer i La Chinelle var årets vigtigste begivenhed for mig. Jeg startede med kun ét mål, og det var at kunne vise sig på podiet med mine holdkammerater efter 12 timer!

 

La Chinelle

Desværre åbnede sluserne sig få timer før kampen. Alt blev straks til én stor mudderpøl. Jeg vidste dengang, at jeg kun havde ét job at udføre, og det var at forblive ved lige. Det gav pote, delvist på grund af vores teams fantastiske arbejde ledet af Dany Leloup og mine holdkammerater Nick Triest & Andrew Leloup vi kom ud på tredjepladsen om natten. Vi havde allerede tabt for meget tid i forhold til de to første hold. Derfor fokuserede vi på at sikre tredjepladsen. Time for time formåede vi at øge vores forspring over vores nærmeste forfølgere lidt efter lidt. Sådan vandt vi endelig tredjepladsen. Hele holdet var yderst tilfredse med denne tredjeplads, for La Chinelle er og bliver noget helt særligt. Man kan ikke rigtig sammenligne det med noget som helst! Man kan først rigtig sige, hvordan det er, når man selv har deltaget. Men det forbliver smukt, og de vil helt sikkert se mig der hvert år...

Keiheuvelen

Efter at have været vågen i 34 timer under La Chinelle og presset i 5 timer på cyklen, var det især vigtigt at slippe af med trætheden ved Keiheuvel! Årets klassiker er fortsat årets mest fysisk udfordrende løb. Mens jeg nu er vant til at bruge 9 timer på cyklen under enduro-løb, er 20min+1R på Keiheuvel mere end nok (griner). Selvom dette år primært handlede om at have det sjovt, mens jeg også forsøgte at få det bedste frem i mig selv. Det havde i øvrigt været omkring et hår siden jeg faktisk havde kørt i sandet. Men det mærkede jeg heldigvis ikke så meget til i tirsdags. Faktisk gik alt mere end godt med en 16de og en 15de plads i rækken. Uden nogen egentlig MX-forberedelse på forhånd kunne jeg stadig være meget tilfreds med dette resultat. Endelig kan du ikke bare sammenligne MX og enduro! Resten af ​​sæsonen vil jeg derfor fokusere fuldt ud på BK enduros og BEX stævnerne. I BEX'en står jeg sammen med Bob Van Looveren i øjeblikket 1ste  i mesterskabet. Jeg skal også til start igen i næste uge i Orp-Le Grand. Et løb der selvfølgelig passer mig nu, da det er mere enduro orienteret.

Jeg vil selvfølgelig gerne takke følgende personer: Mine forældre, søster og svoger for al hjælpen, Team KTM/Leloup for deres fantastiske arbejde under La Chinelle, alle venner og støtter for støtten sidste weekend og sponsorerne : BO Motoroil, Wellnesscenter Andor, Dam Racing KTM, Klorophyl lights, Starmeal, Boulangerie Wilkins & Ktm _Official

PS: Jeg vil heller ikke sidde stille i vintermånederne, for mit mål for næste år er at deltage i Erzberg i Østrig!

 

Tekst og foto: Dieter Jans