X

Virksomhedsrapport Motoblouz: logistik på højeste niveau!

Uanset om du bestiller dele eller udstyr fra din forhandler eller fra en onlinebutik, har alt det gode allerede rejst langt, når det ankommer til din garage. I sig selv virker den proces på et lager ikke særlig sexet. Men hos Motoblouz webshop griber de tingene helt anderledes an. Med Boa-konceptet erhvervede Motoblouz 'fabriksløsningen' blandt transportbånd. Hvorfor er det gode nyheder for dig? Den rigtige pakke leveret til dit hjem endnu hurtigere!

Racing er livet. Alt før eller efter venter bare,” sagde Steve McQueen engang. McQueen burde vide det. Han blev kendt som en stjerneskuespiller og måtte i den egenskab åbenbart vente meget. Men 'The King of Cool' handlede faktisk hovedsageligt for at finansiere sin virkelige passion: racermotorcykler og biler. Hver racer vil genkende hans udtalelse. Og hvis racere har én ting til fælles, er det dette: tingene kan ikke gå hurtigt nok!

Stormfuld vækst

Det kunne ganske vist ikke overstås hurtigt nok, sådan tænkte vi om turen på forhånd Motoblouz Lagerrum. Men efterhånden voksede vores beundring for opfindsomheden i hele logistikprocessen. Desuden er der slående paralleller til, hvad der allerede sker eller er ved at ske i motorcykelindustrien. Logistikbehovene for en hurtigt voksende e-handelsvirksomhed som Motoblouz er imponerende og komplekse. 

Mere end 60.000 salgsreferencer, det skal du bruge lidt plads til.

Motoblouz blev grundlagt i 2004 og voksede til en omsætning på 38,3 millioner euro i 2016. Virksomheden fra Lille, Nordfrankrig, er nu markedsleder inden for motorcykeludstyr. I praksis svarer det til 1.050 ordrer pr. Omkring 1.500 pakker afgår fra det helt nye distributionscenter hver dag. Kundebasens størrelse: mere end 800.000 (!) motorcyklister, inklusive mange motocross-kørere og endurister. I alt kan Motoblouz tælle omkring 30 % af alle franske motorcykler blandt sine kunder.

Internet af ting

Traditionelt er transportbånd alt andet end et eksempel på hurtighed og fleksibilitet. De er tunge, besværlige og ikke særlig fleksible. Særligt anvendelig til transport af identiske laster fra A til B. Højteknologisk? Nå ikke rigtig, en masse støj fra dumme maskiner primært. Men se, det er også her, den digitale revolution får sin debut! Vi taler om det med et trendy udtryk Internet af ting (på engelsk Tingenes internet). Yamaha udstyrer sin 2018 YZ450F med WiFi, så du kan bruge en smartphone-app til at skræddersy din motorcykels ydeevne til kørestilen, banens beskaffenhed og vejrforholdene... Jep, det er også et perfekt eksempel på internettet. Ting.

Dele, tøj, hjelme. You name it og Motoblouz har det!

Som online medie har vi hos MXMag altid været særligt opmærksomme på teknologiske innovationer. Dataindsamling, motorcykelkortlægning, LITPro, TPI-teknologi... Hvad der er kommet vores vej i motorcykelverdenen i løbet af de sidste ti år, ville være blevet stemplet som science fiction i 60'erne eller 70'erne. Dette er også sådan et gennembrud, men et inden for logistik.

Modulær og intelligent

De kloge hoveder af Boa koncept leg med deres intelligente, modulære "Plug-and-Carry" transportbåndet tilpasser sig perfekt til vores skiftende miljø. Digitalisering, mobilitet og fleksibilitet af personale og gods kræver nye løsninger.

Der er masser af konkrete eksempler:
– Måden at bestille et produkt på: direkte og online. Ikke flere faxer, ordresedler og telefonbestillinger.
– Leveringshastigheden. Forbrugere og virksomheder er ikke længere villige til at vente uger på deres ordrer.
– Sporing af produkter gennem hele produktions- og transportkæden. Når vi bestiller et produkt, vil vi gerne vide, hvor det kommer fra, og hvornår det bliver leveret.

For specialister i logistik svarer dette til en fabriksmotor: topmateriale!

Mekanik møder kunstig intelligens

Beskrivelsen af ​​højteknologi passer også til dette transportbånds drev. "Plug-and-Carry"-systemet er 100% elektrisk. Ikke mere pneumatisk drev, og transportbåndet fungerer kun effektivt, når en belastning registreres. Dette er mere økonomisk i forhold til både energiforbrug og slid.

Hjertet i Boa Concepts "Plug-and-Carry"-koncept er printpladen, der installeres pr. modul på 1 til 3 meter. Dette printkort gør det muligt for modulerne at kommunikere med hinanden. Under hensyntagen til faktorer som den samlede kapacitet, ruten, der skal tilbagelægges og pakkernes art (fra små kuverter, en hjelm til store belastninger såsom dæk), bruger hele installationen desuden kollektiv kunstig intelligens. I praksis betyder det:
– Ledelse af pakker ved at læse stregkoder eller RFID.
– Realtidskommunikation mellem de forskellige moduler.
– Tilpasning af hele installationen med forskellige typer lige blokke, buede elementer, fordelingsmoduler og et specifikt leveringsmodul. Lidt ligesom at bygge den perfekte bane; )
– Evnen til at justere transportbåndets bane hurtigt og omkostningseffektivt.
– Mindre vedligeholdelsesomkostninger

Der var overraskende stille i dette enorme lager. Takket være de lydløse transportbånd.

I praksis

Alt lugter stadig som nyt i Motoblouz-lageret, hvilket ikke er overraskende, fordi det...  6000 md2 stort distributionscenter blev først operationelt i slutningen af ​​2016. Det første indtryk er et meget pænt og roligt miljø. I denne henseende er lidt støj ikke ensbetydende med manglende aktivitet. Tværtimod, folk arbejder forbandet hårdt her! Mange unge, motiverede medarbejdere, der gør det til en ære at behandle ordrer så hurtigt og effektivt som muligt.

Det faktum, at drengene og pigerne fra lageret også aflønnes fleksibelt - afhængig af Motoblouz' økonomiske præstationer - sikrer helt klart yderligere involvering. Ligesom topmateriale får det bedste frem i en rytter, ved Motoblouzs logistikmedarbejdere, at de med Boa Concept kan regne med det mest højtydende materiale til deres job. Eller hvordan vejen til kunden også er blevet en slags løb!