X

Tim Gajser smager den anden side af motocross...

MXGP verdensmester Tim Gajser tog flest point fra sine seneste fem løb i Agueda, Portugal sidste weekend, efter at have gjort sit comeback i Ottobiano, Italien efter at have misset Grand Prix i Frankrig og Rusland. HRC-rytteren ser nu ud til at have restitueret sig tilstrækkeligt til at slutte sig til den førende gruppe i premierklassen igen.

Gajser, der kun er blot 20 år og allerede har fået en del erfaring i sporten, skulle nu forholde sig til den anden side af sporten. Et kraftigt styrt og manglende mål i Letland ødelagde øjeblikkeligt hans håb om at forsvare sin titel og tage en tredje i træk. Han er i øjeblikket på en femteplads i stillingen med 168 point efter Tony Cairoli.

"For mig er det svært, fordi jeg altid vil vinde, hver gang jeg sætter mig på cyklen, men nu har jeg også smagt den negative side." sagde han meget sagligt. "Jeg har haft den følelse af at vinde i to år nu, og alt gik perfekt, men nu har jeg smagt den anden side."

Sloveneren indrømmer også, at hans comeback i Grand Prix'et var noget uforberedt. ”Jeg havde knap kørt på cyklen fire gange, før jeg tog til Ottobiano, og jeg havde derfor ikke trænet helt efter mit styrt i Letland. han ser. "Vi vidste, at det ville blive svært, men jeg var sulten efter at komme tilbage og havde ikke længere smerter. Jeg var bestemt ikke i god form, men jeg er en smule skuffet, fordi jeg havde den rigtige fart. I denne sport kan det nogle gange være virkelig svært, men jeg har besluttet mig for at komme stærkere tilbage.”

Af de tolv runder i verdensmesterskabet har Gajser vundet to og taget fire podieplaceringer, kun Cairoli har ført flere omgange. Cairoli er den eneste anden rytter, der har kørt på den røde position i denne sæson.

Original: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Hollandsk version: @Kris...
Foto: @shotbybavo