X

HOT: Honda præsenterer revolutionerende CRF250R!!!

MX2-klassen er en hårdt bestridt klasse, og lige så hurtigt som denne klasse udvikler sig, gør de cykler, der fortsætter med at blive bedre. Honda tager nu et kæmpe spring fremad med den nye revolutionerende CRF250R til 2018-sæsonen.

Med et syvende generations chassis, revideret geometri og Showa-affjedring, viger evolutionen for revolution. CRF250R er udstyret med samme chassis som CRF450R og den har en helt ny DOHC motorblok.

Waarom?

Topkørere vil altid have mere kraft. Men den kraft skal forblive brugbar. Den nye CRF250R er fuldstændig fokuseret på alt, hvad motocross-kørere ønsker. Med valget mellem forskellige kortlægninger og ergonomi, der er fuldstændig fokuseret på rytteren, forbliver dette en motorcykel, der også er velegnet til amatørkørere. Alle kan ride den på deres personlige niveau. Men den toppræstation, som den nye CRF leverer, er kun rettet mod ét mål; at tilbyde en vindercykel til alle ryttere. Med den 'absolute Holeshot'-filosofi.

Hr. Mikio Uchiyama, Stor projektleder (LPL) 2018 CRF250R:
"Vores nye CRF er designet til at tage sig af holeshots OG derefter levere fremragende ydeevne over hele linjen. Vi har udskiftet Unicam-blokken med en DOHC-strømkilde, der klatrer hurtigere og højere i omdrejninger. Det matcher chassiset, der allerede bruges med succes af CRF450R og tilbyder stor smidighed og trækkraft. Ved at bruge direkte input fra HRC er dette en ekstremt konkurrencedygtig, bæredygtig og utrolig god konkurrencemotor.”

  1. Modeloversigt

2018 CRF250R overgår 2017-modellen med et 5 % bedre kraft-til-vægt-forhold. I et head-to-head møde er den nye model 3% hurtigere fra 0-10 meter og 3,6% hurtigere over de første 30 meter. Det er henholdsvis en halv og en fuld motorlængde.

DOHC-blokken med overfirkantet boring og slaglængde, større ventiler og nydesignet indsugnings- og udstødningssystem leverer næsten 6 hk mere topeffekt, med en rød zone, der starter senere og en bredere fordeling af kraften til følge. Fra start og omgang efter omgang byder den nye CRF250R på en fordel og leverer hurtigere omgangstider.

Det nye chassis fokuserer på massecentralisering og er identisk med CRF450R. Det sikrer, at den højere effekt rent faktisk kan bruges og takket være geometrien og lavere tyngdepunkt for mere greb på baghjulet. Den nye CRF250R bruger også den 49 mm USD Showa forgaffel med velkendte og omfattende justeringsmuligheder.

Ligesom på CRF450R er der et nyt aerodynamisk design med en flydende form, der gør det muligt for rytteren at bevæge sig frit. Den integrerede grafik er ridsefaste og giver et udseende af høj kvalitet. Derudover har den nye CRF250R også en elektrisk starter som standard.

  1. Kerneegenskaber
  • Motorblok

Motoren i 2018 CRF250R er helt ny og blev bygget med fokus på høj topeffekt og et højere omdrejningstal. Tallene: næsten 6 hk mere effekt og et effektområde, der er blevet 2.000 o/min bredere og kommer ind i det røde omdrejningstal 900 o/min senere. Powerbanken fortæller hele historien: Fra 8.500 o/min lader den nye CRF simpelthen den tidligere model stå. Den nye CRF250R fortsætter med at opbygge kraft og drejningsmoment.

Centralt for dette resultat af mere kraft er et forbedret flow af gasser – både på indsugnings- og udstødningssiden – og en ændret boring x slaglængde på 79 x 50,9 mm (fra 76,8 x 53,8 mm). Dette oversquare layout af blokken gør det muligt at bruge større titanium ventiler: 33 mm indsugning og 26 mm udstødning (tidligere 30,5 og 25 mm).

Ventilvinklen og ventilløftet er også blevet justeret, og en diamantlignende belægning (DLC) er blevet påført ventilstyrene. Indsugningsventilerne tilføres via PGM-FI indsprøjtningssystemet med 46 mm spjældhus. Den nye motor byder på dobbelte udstødningsporte med et udstødningsrør hver, og de dobbelte lyddæmpere er 24 mm tættere på motorens tyngdepunkt.

Kompressionsforholdet steg en smule til 13,9:1, og stemplet fik et Bridge Box-design - det første på en Honda-snavscykel. Den stivere struktur omdanner tryk til mere effektiv forbrænding og på trods af den større boring har stemplet ikke større masse. Krumtapakslen er 350 gram lettere og bevarer stadig den samme inerti, hvilket resulterer i god gasrespons. Blokken er også blevet mere kompakt ved at flytte akslerne.

En elektrisk starter er integreret i blokken. Den erstatter kickstarteren og er centralt placeret. Lithium-ion-batteriet vejer kun 0,65 kg. Motorens samlede vægt, inklusive det komplette elektriske startsystem og dobbelt overliggende knastaksel, er kun 1 kg mere end den tidligere CRF250R. Olien smører nu både koblingen og gearkassen og har en samlet volumen på 1.250 cc. Tidligere havde CRF250R-modellerne separat smøring af 850 cc motorolie og 750 cc koblingsolie (1.600 cc i alt Letvægtsvandslangerne er nu 3 mm tykke i stedet for 4 mm).

Koblingshuset er blevet modificeret til højere effekt, og femtrins gearkassen er lavet af højkvalitetsstål og vejer 200 gram mindre. Der er kortere udvekslinger for de to første gear, og slutdrevet har en tand mindre bagtil: 48.

Kortvælgeren og stopkontakten er placeret i et hus på venstre styr. Der er tre tilknytninger: Mode 1 (Standard), Mode 2 (Soft) og Mode 3 (Aggressive).

  • Chassis

Den nye CRF250R bruger samme chassis og gaffel som den nuværende CRF450R med samme mål: at skabe en bedre forbindelse mellem rytteren og terrænet, med mere greb, bedre feedback og større smidighed. Med en vægt, der er 340 gram lettere end den tidligere model, tilbyder syvende generations aluminium Twin Spar chassis en perfekt balance mellem stivhed og stabilitet, plus øget trækkraft.

Sammenlignet med den tidligere model er geometrien klart anderledes: Akselafstanden er 3 mm kortere (1.486 mm), og afstanden mellem svingarmens omdrejningspunkt og bagakslen er 15 mm kortere (573 mm). Underchassiset er lavet af presset aluminium (i stedet for støbt) og er 20% lettere; sadelhøjden steg med 6 mm til 957 mm, og der er 5 mm mere frihøjde. Køreklar og fuldt brændstof vejer CRF250R kun 108,1 kg.

Showa luftgaflen fra den tidligere model er erstattet af en Showa USD forgaffel med fjedre. Forgaflen blev først brugt på CRF450R og er ikke en udvikling af 48 mm-gaflen, men en version af Showa Kit-gaflen, som Honda stiller til rådighed for Honda-holdene i det japanske mesterskab. Det fuld løb Forgaflen er udviklet i samarbejde med HRC-ingeniører og er fuldt justerbar og tilbyder ultra-præcis kontrol og overlegen feedback.

Den 220 gram lettere svingarm styres af en fuldt justerbar Showa bagstøddæmper via Pro Link-systemet. Bremseskiver af bølgetype og letvægts-egerhjul i aluminium reducerer uafjedret vægt yderligere. CRF250R leveres som standard på Dunlop GEOMAX MX3S dæk. 2018 CRF250R har også den 6,3 liters titanium brændstoftank fra CRF450R, som med 1.039 gram vejer hele 513 gram mindre end plastversionen, den erstatter.

Mere end et halvt kilogram mindre ved en position så langt over tyngdepunktet giver store fordele med hensyn til smidighed, og det flade benzindæksel giver rytteren mulighed for at bevæge sig endnu længere frem. Karrosseriets design er smallere. Dette giver optimal bevægelsesfrihed på motoren og bedre luftledning til radiatorerne.

Den nye CRF250R vil være tilgængelig fra officielle Honda MX-forhandlere fra slutningen af ​​2017.

  1. Tekniske specifikationer*

 

MOTOR  
Motortype Væskekølet 4-takts DOHC
Indhold (i cc) 249,4
Boring x Slag (i mm) X 79 50,9
Kompressions forhold 13,9: 1
Oliekapacitet 1.250cm3
BRÆNDSTOFSYSTEM  
Ernæring Benzin indsprøjtning
Brændstoftank kapacitet 6,3 liter
ELEKTRISK SYSTEM  
betændelse digital
Starter system Elektrisk
KØRE  
kobling Multiple vådpladekobling
Transmission Konstant mesh
Køre kæde
CHASSIS  
Type Dobbeltrør i aluminium
Dimensioner (L´B´H i mm) 2.183 x 827 x 1.274
Akselafstand (i mm) 1.486
Hovedrørsvinkel 27,5 °
Overløb (i mm) 116
Sædehøjde (i mm) 957
Frihøjde (i mm) 327
Køreklar vægt (i kg) 108
AFFJEDRING  
for 49mm Showa gaffel med stålfjedre
otte Showa mono-shock med Honda Pro-Link system
BANDS  
fælge Aluminium eger hjul
Dæk foran 80/100-21 Dunlop MX3S
Bagdæk 100/90-19 Dunlop MX3S
BREMSER  
for 260 mm hydraulisk bølgeskive
otte 240 mm hydraulisk bølgeskive