X

KEMEA Yamahas officielle MX2-løbsrapport, GP7 Kegums, Letland

Efter Brents podiet for to uger siden i Valkenswaard var forventningerne store til Letlands GP, hvor kredsløbet er ret lig det i Holland. I sidste ende blev weekenden helt anderledes end forventet, men både Benoit og Brent viste kampgejst, mens Alvin igen viste gode fremskridt efter sin skade.

I kvalifikationsserien i lørdags sluttede Brent som den første KEMEA-rytter på en 9. plads. Benoit fulgte efter på 12. pladsen og Alvin kom ikke længere end 19. pladsen efter ikke at have fundet vej i løbet.

Søndag morgen i opvarmningen var Brent lige startet på en hurtig omgang, da han pludselig mærkede en skarp smerte i ribbenene. Smerten var knap til at tåle i hans ribben/ryg, og han kunne næsten ikke trække vejret. Efter den første fysioterapibehandling så det stadig ud til, at Brent ikke ville starte. Men efter lidt motion blev det bedre og bedre og Vandoninck besluttede sig for at starte alligevel.

I den første serie kørte KEMEA-kørerne alle efter hinanden i første omgang på 12., 13. og 14. positioner. På trods af smerterne havde Brent en stærk moto og lå på en 9. plads, da han styrtede hårdt i slutningen af ​​8. omgang. Han forlod kampen, men pådrog sig heldigvis ikke yderligere skader fra faldet. Benoit kæmpede for at komme videre og krydsede målstregen som nummer 11. Alvin mistede på sin side et par pladser i starten, men kom ind i en bedre rytme mod slutningen af ​​løbet for at krydse stregen på 13. pladsen.

Brent startede også den anden serie med nogle ekstra smertestillende midler og forsøgte at dæmpe smerten for at begrænse skaden så meget som muligt. Efter en dårlig start kom han til sidst uden for top 20 tilbage til 14. pladsen og scorede syv vigtige mesterskabspoint. Alvin havde en solid start og formåede at blive nummer ti efter et solidt løb. Han blev også nummer 10 i dagens resultater og ligger nu på en 18. plads i mesterskabet. Benoit startede uden for top 10, men var bedre i løbet denne gang. Han kom tilbage til sjettepladsen og sluttede som nummer 8 i slutstillingen. I verdensmesterskabet ligger han fortsat på femtepladsen, lige foran Brent på sjettepladsen.

Rytterne skal nu have en weekend uden løb og derefter rejse til Teutschenthal.

Benoit Paturel:
“Jeg er ikke tilfreds med resultaterne denne weekend. Den første moto kom jeg aldrig med i løbet, og jeg kørte dårligt. Den anden serie var okay, men ikke mere end det. Jeg havde det bedre, men resultatet er ikke, hvad jeg kunne tænke mig. Jeg bliver ved med at kæmpe med starten og ved, at alle gør alt, hvad de kan for at forbedre dette, så det skal jeg også blive ved med. Jeg glæder mig allerede til GP i Teutschenthal, hvor jeg nyder at ride.”

Alvin Østlund: “Jeg er faktisk ret tilfreds med den lettiske GP. Mange ryttere sagde, at banen var meget hård og svær at ride, men jeg hyggede mig faktisk under løbene i søndags. Lørdag red jeg stadig meget dårligt, men hver gang jeg kom til banen blev det bedre og bedre. Jeg mangler stadig at genvinde kræfterne efter min skade, men jeg føler, at tingene går i den rigtige retning, og det har vi brug for. I løbet af weekenden vil jeg træne på de hårdere baner, så jeg kan fortsætte den opadgående trend i Tyskland.”

Brent Vandoninck: “Det er helt klart, at jeg havde en anden idé i tankerne til weekenden... Jeg havde det godt søndag morgen, men måtte pludselig håndtere denne frygtelige smerte. Så boostede jeg mig selv, og blandt andet på grund af adrenalinen gik det ikke så galt i den første serie. Jeg havde ingen strøm, og derfor kunne jeg ikke beholde cyklen under styrtet. Jeg styrtede hårdt, men jeg havde heldigvis ikke for meget ekstra ondt. Jeg tog ekstra smertestillende inden starten af ​​andet heat og var derfor ikke for skarp til løbet. Til sidst kunne jeg få et par point mere, så det er godt. At stå op i morges var ret smertefuldt, og jeg har stadig følelsen af, at der stadig er noget galt. Jeg har en tid hos lægen på tirsdag for at lede efter årsagen, og heldigvis har vi en weekend uden praktiserende læge til at komme sig.”