X

KEMEA Yamahas officielle MX2-løbsrapport, GP5 Pietramurata, Italien

Til den første GP på europæisk jord, kom MXGP-folden ned på de smukke bjergskråninger i Pietramurata. Kendt for sin smukke beliggenhed, glædede alle sig til dette løb og den sædvanlige rytme, med cyklerne under teamteltet.

KEMEA-holdet var tilbage i fuld styrke med Alvin, der igen sluttede sig til Brent og Benoit efter den skade, han pådrog sig i Argentina. Svenskeren forsøgte at køre på cyklen et par gange før løbet og følte, at skulderen endnu ikke er 100%, men den er god nok til at starte og genopbygge.

I kvalifikationsløbet lørdag kørte Brent et stærkt løb. Efter en middelmådig start kom han stærkt tilbage og krydsede stregen på sjettepladsen. Benoit blev tildelt den 14. startplads efter en dårlig start, og Alvin kom på 22. pladsen.

Tusindvis af italienske fans var søndag til stede for at nyde kampene. I den første MX2-serie krydsede Paturel målstregen på en 13. plads efter første omgang. Han rykkede op omgang efter omgang og lå på en syvendeplads halvvejs i løbet, da han stødte på tekniske problemer og måtte udgå. Alvin havde en solid start og kørte de første omgange i top 10. Fordi han endnu ikke er helt fysisk klar, måtte han opgive et par pladser, men sluttede alligevel flot på en 13. plads, lige efter Brent. Vandoninck var faldet fra 24. til 12. efter en dårlig start.

I den anden serie fik Benoit igen en dårlig start. Han sluttede som nummer 33 efter første omgang. På denne forræderiske bane, hvor det er meget vanskeligt at aflevere, vendte franskmanden tilbage til 13. pladsen. Han sluttede på en 19. plads i den endelige stilling og falder til en femteplads i VM-stillingen, 45 point efter føreren.
Brent startede omkring 15. pladsen. Det tog et stykke tid for ham virkelig at komme i gang, men efter et par omgange begyndte han at rykke støt op for at slutte som nr. 9. Med dette resultat sluttede Brent på en 8. plads i slutstillingen og bevarer sin sjetteplads i mesterskabet.
Alvin havde en dårligere start end i første serie og red omkring 20. pladsen for hele løbet. Han kom til sidst som nummer 21 og sluttede også som nummer 21 i den endelige stilling. I VM-stillingen ligger Ostlund lige nu på en 22. plads.


Benoit Paturel:
“ Jeg er dybt skuffet efter denne weekend... Heldet var ikke på vores side her i Italien, og jeg kæmper fortsat med starterne. Det er frustrerende, fordi jeg ved, at jeg ved, at jeg har farten til at være i front. Men starten er meget vigtig, så jeg skal arbejde hårdt på det her. Derudover havde jeg også tekniske problemer i den første serie, så det er en weekend man hurtigt glemmer. Vi tabte mange point i dag, men vi kan ikke give op. I næste uge er der en ny praktiserende læge med nye muligheder, så arbejd hårdt nu og håber, at vi kan kæmpe tilbage i næste uge.”


Brent Vandoninck:
"Jeg forlader faktisk Italien med blandede følelser... Jeg havde det rigtig godt på cyklen hele weekenden, men der var meget mere i det med hensyn til resultater, så i sidste ende er jeg ret skuffet. Mine starter var ikke gode denne weekend, og på et kredsløb som Arco er det meget svært at komme tilbage, især fordi der ikke er mange steder, hvor du kan gøre en forskel (medmindre du nævner Antonio Cairoli)... Jeg synes, det er en skam, at de bare flad de dele ud, hvor du kan gøre en forskel, så alle kan bevæge sig hurtigt overalt. Men det er hvad det er. I næste uge er det Valkenswaard, og det glæder jeg mig til. Dette er en slags hjemmepraktiserende læge for mig, jeg kan endda sove derhjemme. Desuden nyder jeg også at køre der, så lad os hurtigt glemme sidste weekend og se frem til den næste.”

Alvin Østlund: "Det var en svær weekend. I sidste uge styrtede jeg under træning, og min ryg spillede mig et puds, især om lørdagen under kvalifikationen. I det første heat havde jeg en god start og kørte godt efter omstændighederne. Jeg var tilfreds med 13. pladsen, fordi min skulder stadig føles ret svag, og jeg tør ikke gå 100% mæt endnu. I anden moto var jeg straks bagerst, og så var det svært at komme godt tilbage. Jeg glæder mig dog rigtig meget til næste uge. GP i Valkenswaard er et af mine yndlingsløb, og med lidt ekstra træning vil jeg blive endnu stærkere.”