X

Pourcel ser positivt frem mod sæsonstarten

I en alder af 27 står Christophe Pourcel måske over for den vigtigste kampagne i sin strålende og delvist forstyrrede karriere. Rockstar Energy Husqvarna Racing-rytteren vandt den anden aften i den nylige Paris-Lille Supercross og sidder nu bag rattet i Factory FC450 i sin første optræden i AMA 450SX-klassen samt AMA Lucas Oil Pro National Championship i 2016.

Spørgsmålet bliver nu, om den tidligere MX2 verdensmester og to-dobbelte AMA 250SX østkystvinder kan starte sin karriere tilbage i den amerikanske premierklasse, og om den indkvarterede franskmand fra Frorida kan holde hovedet koldt fra Anaheim I den 9. januar til slutningen af maj i Las Vegas. "Det vil tage et par løb, før jeg vænner mig til banen og drengene i denne klasse," siger han. "Jeg ved, at der i de første fem løb vil være mange hurtige fyre, og det bliver et hårdt løb, men mesterskabet varer sytten runder, og det er et stykke vej at gå. Men vi skal holde det stille i starten.”

Efter at have eksperimenteret med KTM, drevet sit eget Kawasaki-team og derefter på Yamaha som en del af Star Racing Yamaha-teamet i 2014, har Pourcel fundet en plads i Husqvarna-teamet de næste to år. Han insisterede derfor på, at folk omkring ham fra fabrikken, som er baseret i Murrieta, skal have den nødvendige fornemmelse for, at FC450 kan bringe alt op til standard. "Motoren er det største arbejdspunkt for min kørestil. Det skal være meget glat og endda næsten perfekt, så jeg kan køre, som jeg vil,” siger han. "Jeg er ikke særlig aggressiv, når jeg kører, men jeg vil gerne kunne køre meget jævnt. Det kan virke som om jeg ikke er så hurtig, men det er jeg bestemt. Husky betroede mig til det, og vi diskuterede det sammen, og vi er begge tilfredse. Vi skal arbejde sammen i to år, men herefter kan vi også se på mulig Enduro eller andre ting. Bobby Hewitt, Team Manager, støtter mig fuldt ud, og jeg har stor tillid til ham. Han er derfor en af ​​de få. Nogle gange kan du have en dårlig weekend, men holdet støtter dig stadig under svære omstændigheder, og den følelse har jeg aldrig haft før. Jeg er syvogtyve nu, og jeg prøver at se det hele positivt... vi er glade for at have en motorcykel igen, glade for at være tilbage i et team med mekanikere og alt det andet. Hvis du ikke længere har alt dette, bliver det meget dyrt at fortsætte med at køre."

Pourcel indrømmer, at han overvejede at vende tilbage til Grand Prix-løb sidste sommer, før han gik med til en aftale med Husqvarna. “Jeg var åben for det, og chancerne var 50-50. Jeg ville bestemt ikke lukke alle døre i USA. Jeg havde allerede oplevet nogle fejltrin før det, såsom at jeg ventede på min Kawi-aftale. Hun ville ikke opgive mig, og i mellemtiden modtog jeg også et tilbud fra Roger De Coster om at køre for Suzuki, men jeg ville stadig blive hos Kawi, fordi jeg elskede cyklen. Men jeg tabte stadig disse to aftaler. På grund af dette ønskede jeg ikke at udelukke noget, og jeg har nu en aftale med en producent, som jeg har tillid til. Jeg har altid troet, at praktiserende læger var gode for mig, fordi der kun var sytten eller atten løb, men jeg synes, Supercross også passer mig ret godt."

Original: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Hollandsk version: @Kris...
Foto: CDS