X

Eksklusivt: Interview med Josiah Natzke

Nogle af jer har sikkert hørt om newzealænderen Josiah Natzke, andre måske ikke. Josiah Natzke er en dominerende faktor i ungdomskampene i sit eget land og blev bemærket af Ben Townley. Den tidligere verdensmester Townley blev Josiah Natzkes supervisor og var med til at skabe muligheden for, at hans gruppe kunne konkurrere i to EMX125 og junior-VM i Lierneux i sidste sæson. Disse resultater og den måde, hvorpå de blev opnået, slog igennem hos KTM, hvilket gjorde 'Kiwi'en til et officielt medlem af Junior Factory KTM 125-holdet i år, ledet af ingen ringere end én Stefan Everts.

Hej Joshiah Natzke, Du er langt hjemmefra, hvordan fungerer det hele for dig? "Ja, jeg ankom her for omkring fire uger siden, i torsdags, og er her som gæst på 'Factory KTM 125 Team', som drives af Stefan (Everts). Nu hvor jeg er her, kører vi en masse sand, for den slags sand har vi ikke, hvor jeg kommer fra. Men det er allerede dejligt at være her”

Dette er dit første løb i det belgiske mesterskab, hvordan har du det med det? ”Det er en udfordring, og det kan jeg godt lide. For du kan stadig sætte fart på Lommel-banen der, men her i Mons har du træerne, gruberne, ... det er hårdt. Men variationen af ​​kursustyper er stor.”

Hvordan fungerer det hele for dig, når det kommer til de praktiske spørgsmål om skole, levevis,... “(griner) Ja, jeg går i skole der nu og da. Og i øjeblikket bor jeg på en campingplads med min mekaniker og hans kone. Derfra pendler vi mellem vores 'hjem' og KTM-værkstedet. Vi kan finde Stefan på det værksted hver dag og så er det bare et spørgsmål om fysisk træning og at køre på motorcyklen. Og også noget afslapning, for eksempel at gå i biografen."

Så du bor i princippet i en campingvogn? "Ja, det er faktisk tilfældet, men det er en af ​​de større. Vi har for eksempel to soveværelser, et badeværelse, et køkken og alt det andet, vi skal bruge.”

Hvad er planerne og målene for i år? ”Planen er, at jeg i år skal gennemføre det fulde EMX125-mesterskab og også junior-VM i Spanien. De fortalte mig også, at jeg kan deltage i noget som et elektrisk Motocross-løb i Zolder. Det vil vi supplere med en konkurrence hist og her som denne her i Mons. Mit mål er enkelt, jeg er kommet meget langt væk, og jeg vil bare gøre mit bedste.”

Hvordan går det at arbejde med Stefan Everts? ”Det går rigtig godt, også fordi jeg rider meget sand her, og Stefan var kendt for sin enorme teknik i det dybe sand. Hjemme arbejdede jeg med Ben Townley, og han hjalp mig med næsten alt undtagen sandridning. Så det er godt at finpudse mine sandfærdigheder nu. Det er altid godt at være 'allround' og ikke bare 'hardpack'.”

Har du haft chancen for at møde Jeffrey Herlings endnu, eller er juniorholdet og MX2-holdet strengt adskilt? “Vores juniorhold deler værkstedet med MX2-holdet. Jeg har dog endnu ikke mødt Jeffrey Herlings der. Til gengæld har jeg og resten af ​​Juniorholdet meget kontakt med Pauls Jonass. Han træner ofte med os, hvilket er ret fedt.”

Det er nok et godt plus, at du kan træne og også lære af en af ​​de hurtigste MX2-piloter i øjeblikket. "Ja, han er uden tvivl en af ​​de tre hurtigste i MX2 World Championship i øjeblikket. Derudover har jeg en utrolig hurtig holdkammerat i Jorge Prado, han er 14 år og går utrolig hurtigt og så Conrad Mewse som også går vildt hurtigt. Personligt synes jeg, det er dejligt, at vi alle træner sammen så ofte og dermed presser hinanden til at blive bedre.”

Hvordan kan du sammenligne væddeløb mellem New Zealand og Belgien? ”Det er så helt anderledes. I New Zealand har vi kortere serier. Der kunne jeg også vinde med +30 sek føring i 125cc klassen, hvorfor jeg også kørte den i MX2 klassen. Hvis du ser her, har du mindst 10 hurtige fyre, og alle de fyre presser hinanden til et højere niveau. Det er meget sværere her og motocross bliver også taget meget mere seriøst her. Alle lever og ånder motocross, og næsten alle har en mekaniker, så de ikke selv behøver at pille ved..."

Drømmer alle newzealandske motocrosstalenter om EM og verdensmesterskab? "Åh nej! Alle der er normalt AMA, AMA, AMA! Det er måske normalt, men jeg tror, ​​det europæiske kredsløb er den rigtige vej, hvis du vil blive en sand mester. EMX-mesterskaberne er uden tvivl et af de bedste mesterskaber til at fremme din karriere i motocross. Sidste år var jeg her, kørte nogle løb og sluttede på podiet i et af EMX Grand Prix'erne. Det var uden tvivl det sjoveste, jeg nogensinde har gjort i min racerkarriere. Det gør mig sikker på, at EMX er den konkurrence, du skal deltage i."

For dig personligt, tænker du også i hemmelighed på AMA-arrangementet? “(Smil) Jeg vil gerne smage begge dele. Noget variation skader ikke, og jeg kan godt lide supercross. Men i sidste ende ville jeg foretrække at vinde lidt her og så vinde lidt der. Det kunne være rart at starte min karriere her og så måske prøve det i Amerika. Vi får se, hvor fremtiden bringer mig hen. Se på Ryan Villopoto, han trængte også til en forandring og ender pludselig i WKMXGP!

Interview og bearbejdning: Frederik Van Eeckhoven & Matthias Van Eeckhoven
Foto Junior VM: Frederik Van Eeckhoven – Foto EMX125 Podietæller: CDS
Fotoshoot KTM: Gino Maes