X

PR: Første podie for Julien Lieber & Standing Construct Yamaha Yamalube i Qatar

Julien Lieber fra Standing Construct Yamaha Yamalube Team opnåede sit allerførste podie i sin karriere i Losail, Qatar. Lieber red to stærke heat og blev nummer to i den samlede stilling med en tredje- og andenplads i heatene. Valentin Guillod har lavet en konsekvent start på denne nye sæson og sluttede som nummer otte og sjette i den samlede stilling.

Sæsonens første kamp giver altid noget ekstra spænding. På trods af dette så begge ryttere frem til dette løb med selvtillid, fordi de vidste, at deres forberedelse til den nye sæson havde været god. Under kvalifikationen i fredags var det Julien, der krydsede målstregen på en syvendeplads og dermed sikrede sig en god startplads. Desværre kunne dette ikke siges om Valentin. Han var i en god position i de tidlige stadier, men han lavede en fejl, mens han kørte på sjettepladsen og blev derfor kun nummer tyvende. Det betød, at Valentin skulle starte udefra i begge motoer.

I den første moto var det Julien, der havde den bedste start og kom igennem det første sving på omkring en syvendeplads. Med en god rytme kom han på femtepladsen i første halvleg, men den fanatiske belgier så, at der var mere i det og begyndte at lægge pres på Jeremy Seewer og Pauls Jonass. Begge kørere måtte erkende deres overlegenhed i Lieber, og han gik videre til tredjepladsen. Han var også forbundet med andenmand, Dylan Ferrandis, men der var ikke tid nok til at indlede et seriøst angreb, så han krydsede målstregen på tredjepladsen. Valentin skulle starte udefra og sluttede først første omgang på en trettendeplads. På den forræderiske rundstrækning gjorde Valentin, hvad han kunne og formåede at vinde flere pladser i løbets første halvdel. Da han kørte på ottendepladsen, kunne han dog ikke passere syvende mand, Max Anstie, og blev dermed flaget på en ottendeplads.

Anden runde var endnu bedre for Julien Lieber end første runde. Han startede på tredjepladsen og rykkede ind på andenpladsen efter et par omgange. Julien kørte stramme omgangstider og holdt godt fast på andenpladsen. Han formåede at holde konkurrencen på afstand og krydsede til sidst målstregen på andenpladsen, 2.7 sekunder efter vinderen Jeffrey Herlings. Valentin fik også denne gang en meget bedre start. Første del af løbet gik godt, og han kæmpede sig tilbage til femtepladsen. Men midt i løbet måtte han opgive denne position til en frigjort Dylan Ferrandis og faldt tilbage til sjettepladsen. Valentin fortsatte med at kæmpe for, hvad han var værd og formåede at holde sjettepladsen indtil mål.

På den daglige rangliste sluttede Julien på andenpladsen og Valentin tog en ottendeplads. Mesterskabet fortsætter i Thailand næste weekend.

Grand Prix MX2 Qatar resultater:
Første heat:
1 Jeffrey Herlings
2 Dylan Ferrandis
3 Julien Kære
4 Tim Gajser
5 Jeremy Seewer
Valentin Guillod 8

Andet heat:
1 Jeffrey Herlings
2 Julien Kære
3 Alexander Tonkov
4 Paul Jonas
5 Dylan Ferrandis
Valentin Guillod 6

Dagsresultat MX2:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Julien Dear 42 Pnt
3 Dylan Ferrandis 38 Pnt
4 Tim Gajser 32 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 31 Pnt
8 Valentin Guillod 28 Pnt